Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΚΟ Νέας Δημοκρατίας ΕΥΔΑΠ: “Η ΕΥΔΑΠ είναι πλέον υποχείριο του ΣΥΡΙΖΑ “

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2021

Η ΕΥΔΑΠ είναι πλέον υποχείριο του ΣΥΡΙΖΑ 

Πριν λίγες μέρες συναντήθηκε στην ΕΥΔΑΠ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διορισμένη Διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό θέμα μάλλον το πως θα συνεχίσουν την κατρακύλα της εταιρείας. Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς με αυτούς.

Τελικά ούτε ντροπή, ούτε καν τσίπα δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μιας και ήρθαν στην ΕΥΔΑΠ τα στελέχη του, για να κάνουν ακόμη μια γελοία φιέστα με ψεύτικες υποσχέσεις και στημένες φωτογραφίες.

Ήρθαν αυτοί που έβαλαν την ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια να μας μιλήσουν για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού και την αντίθεση τους στην ιδιωτικοποίηση του. Αυτοί που πρώτοι με μεγάλη επιτυχία εφάρμοσαν τις ΣΔΙΤ και έδωσαν τα πάντα, τώρα το παίζουν αγωνιστές. 

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ είναι άλλωστε αυτοί  που ψήφισαν με μεγάλη χαρά να δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα και τα μερίσματα στους μετόχους, αλλά κατά τα αλλά το παίζουν τα παιδιά του λαού. Αυτοί που πέταξαν εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα Αττικής, χωρίς μέχρι τώρα επιπτώσεις για την πράξη τους. Είναι τα στελέχη τους και οι γνωστές κυρίες που ενώ σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης, ταυτόχρονα με πολύ χαρά δίνουν τα στοιχεία στους συμβούλους για να αξιολογήσουν και να αποτιμήσουν πως θα προχωρήσει άμεσα το ΣΔΙΤ στο ΕΥΣ και παίρνουν Διευθυντικές θέσεις σε αντάλλαγμα. 

Τελικά το πολυδιαφημισμένο σύστημα αξιολόγησης της Διοίκησης για τα στελέχη, ήταν ακόμα μια φούσκα για να δοθούν ακόμη περισσότερα χρήματα στους λατρεμένος συμβούλους, αφού στις θέσεις φυτεύονται οι Συριζαίοι κατά βούληση.

Μαθαίνουμε επίσης ότι το βασικό θέμα συζήτησης της συνάντησης ήταν το οργανόγραμμα, αφού η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έφερε ραβασάκι στην αγαπημένη της Διοίκηση με τις τοποθετήσεις που επιθυμεί. 

Εν τω μεταξύ η ΕΥΔΑΠ, έχοντας στο τιμόνι τη Διοίκηση που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, πάει από το κακό στο χειρότερο μιας και από ότι φαίνεται η Διοίκηση ασχολείται μόνο με την ευτυχία των Συριζόπουλων. Λογαριασμοί δεν μοιράζονται πάλι εδώ και δυο μήνες, απευθείας αναθέσεις γίνονται ασταμάτητα με αδιαφανείς διαδικασίες και τεράστια ποσά, οι σύμβουλοι κάνουν κυριολεκτικά πάρτι με τα χρήματα της ΕΥΔΑΠ. 

Ο διαγωνισμός της Ψυττάλειας αποδείχθηκε το μεγάλο φιάσκο. Τα κτιριακά ζητήματα παραπαίουν με τη Διοίκηση να ξεπουλάει ιστορικά και λειτουργικά κτίρια με το έτσι θέλω, και να συνεχίζει να στοιβάζει τους εργαζόμενους τον έναν πάνω στον άλλον, παραβλέποντας υγειονομικά πρωτόκολλα και εργασιακές συνθήκες. Πρώτη φορά στην εταιρεία σημειώθηκαν ζημιογόνες χρήσεις, με τα χρέη να αυξάνονται και τα έσοδα να μειώνονται δραματικά.

Τελευταίο και πιο πρόσφατο κατόρθωμα της Διοίκηση είναι η προσπάθεια να εφαρμόσει επιλεκτικό σύστημα αμοιβών σε συγκεκριμένους εργαζόμενους, δημιουργώντας κλίμα διχασμού και ανισοτήτων.

Και φυσικά μέσα σε όλα αυτά Διοίκηση, ΣΥΡΙΖΑ και η συνδικαλιστική τους παράταξη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, αναλώνονται στο να ανταλλάσσουν φιλοσοφικές απόψεις και ιδέες, με κεντρικό θέμα το κενό.

Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι, η Κυβέρνηση να κινδυνεύει να χρεωθεί την αποτυχία, όσο παραμένει αυτή η ανίκανη Διοίκηση σε μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες της χώρας. Είναι κοινό μυστικό ο κατήφορος της ΕΥΔΑΠ μέρα με τη μέρα, που αναγνωρίζεται από όλους. Είναι πλέον απαίτηση όλων η Διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ να φύγει από την ΕΥΔΑΠ.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΚΟ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ