Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μ. Αγγελάκης: “Η ΕΥΔΑΠ στη νέα εποχή “

Μανώλης Μ. Αγγελάκης
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ

Η ΕΥΔΑΠ στη νέα εποχή

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΝΔ έκανε πράξη τις δεσμεύσεις της και η ΕΥΔΑΠ επέστρεψε στο δημόσιο, εκεί που πραγματικά ανήκει. Η Κυβέρνηση δεν έμεινε στα λόγια και υλοποίησε πλήρως και άμεσα τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Η ΕΥΔΑΠ μετά από χρόνια μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή.

Η επιστροφή αυτή είναι μόνο η αρχή για μια νέα δυναμική πορεία. Για μια εταιρεία σύγχρονη, που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του μέλλοντος και θα μπορέσει πάλι να ορθοποδήσει μετά το τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει. Όλοι οι εργαζόμενοι χαιρετίζουμε με μεγάλη χαρά και τεράστια ικανοποίηση αυτή την σημαντική εξέλιξη.

Θυμίζω ότι η ΕΥΔΑΠ είχε περάσει στα χέρια του Υπερταμείου το 2016 με απόφαση του τότε κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι υπήρχε απόφαση του ΣτΕ (1906/2014) που όριζε ξεκάθαρα ότι η πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας θα πρέπει να βρίσκονται υπό δημόσιο έλεγχο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αγνόησε τις αποφάσεις του ΣτΕ, αλλά με το γνωστό του περίσσιο θράσος συνέχισε μέχρι και πριν λίγες μέρες να υποκρίνεται και να υπερασπίζεται δήθεν το νερό, διοργανώνοντας και τις γνωστές συναυλίες με χρήματα από τις τσέπες των εργαζομένων. Και φυσικά στο αποκορύφωμα της υποκρισίας και της κοροϊδίας του, ενώ φώναζε ότι θέλει δημόσια ΕΥΔΑΠ, τώρα που η Κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε όχι.

Τα τελευταία 4 χρόνια η ΕΥΔΑΠ έχει ματώσει από τις σπατάλες, την κακοδιαχείριση και τη δραματική μείωση της κερδοφορίας. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της Διοίκησης του Υπερταμείου που αύξησε κατακόρυφα τα έξοδα, τις δαπάνες σε συμβούλους, τον τριπλασιασμό των αμοιβών της, τις απευθείας αναθέσεις και έφτιαξε ένα τεράστιο μη λειτουργικό οργανόγραμμα. Επιπλέον έχει προβεί στην πλήρη απαξίωση του ρόλου του ΔΣ. Η παρούσα Διοίκηση στην αξιολόγηση της δεν έφτασε καν τη βάση και δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους της, παρόλα αυτά όμως εισέπραξε μπόνους.

Αυτά είναι μερικά από τα οδυνηρά αποτελέσματα του Υπερταμείου.

Όλοι μας, εργαζόμενοι και πολίτες, ευχόμαστε η επιστροφή των μετόχων στο δημόσιο, να σηματοδοτήσει και την αναγέννηση της ΕΥΔΑΠ.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ