Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Συμμαχία: “Αντικειμενικότητα, καινοτομία, αριστεία ή κομματισμός;”

Αθήνα, 25.11.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΑΡΙΣΤΕΙΑ
Ή   ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ; 
 

Συνάδελφισσες, -οι,

Τα μεγάλα ερωτήματα έχουν συχνά απλές απαντήσεις, αυτά που πιστεύουμε προσδιορίζουν αυτά που κάνουμε αλλά η βάση όλων είναι η αντικειμενική αλήθεια, η οποία μπορεί να μην είναι μετρήσιμη και ορατή αλλά στην ουσία είναι μέσα μας αρκεί να αποδεχθούμε τις αισθήσεις μας κατά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ στο άρθρο του στο capital.gr.

Στη φιλοσοφική του προσέγγιση ο Διευθύνων αντιλαμβάνεται σαν κινητήριες κοινωνικές δυνάμεις την αντικειμενικότητα και την καινοτομία, θεωρεί δε σαν εμπόδια τις προσκολλήσεις και εγωιστικές πεποιθήσεις. Επίσης μας πληροφορεί ότι η αγωνία για την αποτελεσματικότητα είναι αυτή που αναζητεί την αριστεία!

Μα φυσικά και συμφωνούμε επί της αρχής με τον Διευθύνοντα αλλά θα διαφωνήσουμε επί του τρόπου που αντιλαμβάνεται την αντικειμενική αλήθεια. Στην ουσία η αντικειμενική αλήθεια που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας μέσα στην ΕΥΔΑΠ είναι διαφορετική από την αντικειμενική αλήθεια που με ενσυναίσθηση υλοποιεί τον τελευταίο χρόνο μέσα από τις τοποθετήσεις στο οργανόγραμμα. Συγκεκριμένα με τις τελευταίες τοποθετήσεις για μια ακόμα φορά έρχεται να διαψεύσει τις εξαγγελίες του για αξιοκρατία και διαφάνεια.

Για πρώτη φορά δημιουργούνται Γενικές Διευθύνσεις κομματικά άβατα, με αποκλειστικό κριτήριο τοποθετήσεων την κομματική ταυτότητα. Η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού πλέον έχει πάρει χρώμα έντονα γαλάζιο και προκειμένου να διευκολυνθούν οι δρομολογούμενες καταργήσεις του κανονισμού προσωπικού και του υγειονομικού, προλειαίνεται το έδαφος για ομαλή υιοθέτηση των αλλαγών με τοποθέτηση «έμπειρων» και δοκιμασμένων σε «μεταρρυθμίσεις» στελεχών.

Στο μέτωπο τώρα της Ψυττάλειας μετά το άνοιγμα των προσφορών διαπιστώνεται ότι η ΕΥΔΑΠ έχει υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά μετά τις παρεμβάσεις της διοίκησης στη διαγωνιστική διαδικασία που χρήζουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Σε ανάλογες παρεμβάσεις  όμως προχωρά η Διοίκηση και στις συμβάσεις για τη διανομή των λογαριασμών ετοιμάζοντας νομοθετικές παρεμβάσεις,  που δεν έχουν στόχο να λύσουν το πρόβλημα προς όφελος της εταιρίας αλλά να ευνοήσουν επιχειρηματικούς κύκλους προσκείμενους στην κυβέρνηση.

Βάση των ανωτέρω ενεργειών και του άρθρου του Διευθύνοντα, μας δημιουργείται το ερώτημα, είναι  η αντικειμενικότητα της αλήθειας μία αυτόνομη ύπαρξη που δεσμεύει το υποκείμενο  και ελέγχει το σύστημα αξιών μιας κοινωνίας ή απλώς μία ωφέλιμη σύμβαση ; Αυτό το οποίο θα λέγαμε σίγουρα στη σχετικιστική εποχή που διανύουμε είναι ότι κάθε αναπαράσταση της πραγματικότητας είναι ένα αφήγημα ανάμεσα σε άλλα αφηγήματα, όσες αποδείξεις και αν επικαλείται για την ισχύ της και αυτό πιστεύουμε ότι ταιριάζει απόλυτα στην αλήθεια της παρούσας διοίκησης.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ