Aπάντηση Αγγελάκη στην ανακοίνωση του ΣΕΚΕΣ (13/11/14)

2
148

Αγγελάκης Μανώλης, Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Σε απάντηση της 13-11-2014 ανακοίνωσης του ΣΕΚΕΣ δηλώνω τα εξής:

“Οι ισχυρισμοί του ΣΕΚΕΣ ότι δήθεν είχα εκδώσει «την προηγούμενη ανακοίνωση-ενημέρωση πριν από ένα χρόνο», είναι ψευδής και ανακριβής διότι στο ενδιάμεσο διάστημα που αναφέρει, έχω εκδώσει ενημερώσεις προς τους συναδέλφους.

Το πρόβλημα για το ΣΕΚΕΣ είναι ότι στην προσπάθειά του να γίνει συνδικαλιστική παράταξη δεν έχει καταφέρει ακόμα να οργανώσει το αρχείο του με συνέπεια να «πέφτει» συνεχώς σε λάθη και ανακρίβειες.

Είναι φανερό ότι σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τους χαλάει τα σχέδια το Δ.Σ. της Ε.ΥΔ.Α.Π. που με τις αποφάσεις του επιλύει προβλήματα που είχαν καθυστερήσει και ενημερώνονται για αυτά οι εργαζόμενοι.

Είναι λυπηρό ότι τα τελευταία 4 χρόνια δεν έχουν επικροτήσει καμία απόφαση του Δ.Σ. και στόχος τους είναι καταστροφολογώντας να διαστρεβλώνουν και να μηδενίζουν τα πάντα, χωρίς βέβαια να βρίσκουν καμία ανταπόκριση από τους εργαζόμενους.

Από την τελευταία ανακοίνωσή τους συμπεραίνουμε ότι είναι αντίθετοι και στις τελευταίες αποφάσεις του Δ.Σ., για την ανανέωση-εκσυγχρονισμό του γηρασμένου στόλου των οχημάτων της Εταιρείας, με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων.

Ακόμα δηλώνουν αντίθετοι με την χορήγηση διατακτικών στους δικαιούχους συναδέλφους για το οφειλόμενο γάλα.

Από την μία δήθεν ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους ότι θα κάνουν κάθε ενέργεια που δεν θα στερεί σε κανέναν πολίτη την πρόσβαση στο πόσιμο νερό και από την άλλη κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην ενεργοποιηθεί-δραστηριοποιηθεί η Ε.ΥΔ.Α.Π. ΝΗΣΩΝ στα νησιά που οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υδροδότησης.

Όσον αφορά την ερώτηση που μου απευθύνουν, επειδή μάλλον δεν διαβάζουν τις ανακοινώσεις μας τους υπενθυμίζω ότι πάγιο αίτημά μας είναι η άμεση πρόσληψη αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Σχετικά με τις καταγγελίες τους για τους εργαζόμενους μέσω εργολάβων θα πρέπει να απευθυνθούν στην συνεργάτη τους στην Περιφέρεια Ρ. Δούρου η οποία με το που ανέλαβε εγκατέλειψε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και το εμπόριο ελπίδας, προσλαμβάνοντας συνεργείο καθαρισμού μέσω εργολάβου αντί τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, πράξη που την εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο οι αποτυχόντες συνυποψήφιοί της στελέχη του ΣΕΚΕΣ στην Ε.ΥΔ.Α.Π., προσπαθούν να παραπλανήσουν με σκόπιμα ψέματα, υποσχόμενοι πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν και καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες στους εργαζόμενους για ψηφοθηρικούς και μικροκομματικούς σκοπούς, χωρίς βέβαια να βρίσκουν καμία ανταπόκριση.”

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και ο κύριος Αγγελάκης μας ανοίγει τα μάτια στο πως πρέπει να διοικείται μια σοβαρή εταιρεία στα χρόνια του μνημονίου
  1. Κόβεις μια υποχρέωση του εργοδότη σε είδος (γάλα) που έχει και ποινικές συνέπειες για την εταιρεία και σχετίζεται με την υγιεινή και ασφάλεια και την αντικαθιστάς με κουπόνια που μπορεί ο εργαζόμενος να αγοράσει ότι θέλει πχ αλκοόλ οπότε δουλεύει χαρούμενος και ξεχνά και τα κακά του μνημονίου. Να το κάνουμε και για όλα τα ΜΑΠ ώστε να μπορεί ο κάθε εργαζόμενος να μπορεί να φοράει στο χαντάκι τις γόβες των ονείρων του
  2. Το νερό για όλους που ζητά η κοινωνία το μεταφράζεις σαν δουλιτσες για λίγους που σημαίνει η εταιρεία διαμεσολάβησης ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ
  3. Αφού δεν μπορείς να προσλάβεις λόγω των μνημονίων που στηρίζεις και στήριζεσαι δεν κάνεις διαγωνισμούς παροχής υπηρεσιών αλλά κάνεις αυτό που είχε προτείνει ο Μητσοτάκης στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Να πάνε η να φτιάξουν μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών που θα αναλάμβανε την καθαριότητα του Υπουργείου. Θα παίρνουν βέβαια 200 ευρώ το μήνα αλλά πρέπει να ζήσουν και οι of shore του φιλέλληνα και φίλου του πρωθυπουργού μας Γιούνκερ.
  Καλά σαράντα

 2. Αισθήματα συμπάθειας και κατανόησης για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει προκαλεί η απάντηση του εκπροσώπου της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ Μανόλη Αγγελάκη
  Πιθανότατα ούτε ο Μουρούτης ούτε ο Βορίδης, με τους οποίους κατά καιρούς φωτογραφίζεται, δεν τον ενημέρωσαν ότι η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρού δεν έχει προσλάβει εργολαβικό συνεργείο καθαρισμού ή φύλαξης.
  Πολύ περισσότερο ούτε οι ίδιες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που απέλυσε η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, που στηρίζει, ζήτησαν να προσληφθούν από την Περιφέρεια Αττικής.
  Η αξιοπρέπειά τους δεν το επιτρέπει.
  Πιθανότατα δεν τον έχει ενημερώσει ούτε ο εισφοροφυγάς υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ότι η Περιφερειάρχης ζήτησε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τη κάλυψη των τραγικών αναγκών που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση που στηρίζει.
  Εάν ήταν εκπρόσωπος των εργαζομένων, όπως ισχυρίζεται, θα έπρεπε να συνταχθεί με αυτή την απόφαση της Περιφέρειας, ώστε να μπορεί διεξαχθεί από καλύτερες θέσεις ο αγώνας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στην ΕΥΔΑΠ.
  Περιμένουμε από τον κ. Αγγελάκη να μας ενημερώσει πότε έχει φέρει αίτημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.
  Να μας απαντήσει για τα κριτήρια με τα οποία γίνονται οι προσλήψεις μέσω εργολαβικών εταιρειών στην ΕΥΔΑΠ και ποιός είναι τελικά ο αριθμός τους.
  Με κατανόηση
  Οι αποτυχόντες υποψήφιοι, του επιτυχόντος συνδυασμού “ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ”
  Βασίλης Τσόκαλης, Πέτρος Μπαστέας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ