Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ενημέρωση για τη δράση της ΑΚΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 

22/12/2021

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία των Εορτών, σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας κάνουμε και μια μικρή ενημέρωση της δράσης μας (Μπριλάκης Δημήτρης, Χριστοθανόπουλος Δημήτρης) στο ΔΣ του Συλλόγου Μηχανικών.

Όπως γνωρίζετε, δεν συμμετέχουμε ως παράταξη στο Προεδρείο, καθώς κατά τη συγκρότηση του Προεδρείου, η θέση που μας προτάθηκε, δεν λάμβανε υπόψη την ψήφο των εργαζομένων, την αρχή της αναλογικότητας και ήταν σε πλήρη αναντιστοιχία με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Συνεπείς στο ρόλο του Μηχανικού και στις αρχές της ΑΚΕ, υπήρξαμε συνεργατικοί και παραγωγικότατοι στη λειτουργία του ΔΣ. Δεν θα ήταν ψέμα αν ισχυριζόμασταν ότι στο σύνολο σχεδόν των συντονισμένων δράσεων του Συλλόγου, η δική μας συνεισφορά ήταν καθοριστική και μάλλον η μεγαλύτερη.

Όπως και όλα τα μέλη της παράταξης, αντιλαμβανόμαστε το ΔΣ του Συλλόγου ως χώρο πρωτίστως προώθησης των Εργασιακών μας θεμάτων και της πορείας της Εταιρείας και λιγότερο προσωπικής προβολής.

Επειδή όμως εκπροσωπούμε μια παράταξη και όλα τα μέλη που την εμπιστεύονται, αλλά και εκτίθενται για αυτήν, θεωρούμε ότι άμεσα οφείλουμε να αναδείξουμε το έργο μας στο Σύλλογο. Για το λόγο αυτό προτείνουμε μια πιο οργανωμένη συνεργασία όλων μας, αλλά και κατάθεση όλων των θέσεων και των απόψεων των συναδέλφων πέρα από παρατάξεις στο ΔΣ του Συλλόγου.

Το Προεδρείο του Συλλόγου φέρνει προς συζήτηση συγκεκριμένα θέματα εργαζομένων, οδηγώντας την ημερήσια διάταξη σε μια αντίστοιχη κατεύθυνση. Δεν αμφισβητείται η ύπαρξη των προβλημάτων στα οποία οφείλουμε και παίρνουμε συναδελφική στάση. Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα συναδέλφων που δεν έρχονται στην επιφάνεια.

Για το λόγο αυτό θα θέλαμε από το νέο έτος να εγκαινιάσουμε μια πιο άμεση επικοινωνία με τα όλα τα μέλη του Συλλόγου και περιμένουμε να ακούσουμε τις απόψεις και τους προβληματισμούς σας στο e-mail μας akeengineerseydap@gmail.com ή μέσω δια ζώσης επικοινωνίας. Υποσχόμαστε να είμαστε αρωγοί και συνεργάτες σε ένα εγχείρημα πιο άμεσης δημοκρατίας για τα μέλη μας μακριά από κομματικές αγκυλώσεις. Εμπιστευτείτε μας!

Ως αρχή για αυτή την αμφίπλευρη επικοινωνία, θα θέλαμε να πούμε ότι καταθέσαμε στο Σύλλογο μελέτη – κείμενο, με τίτλο «Παρατηρήσεις και Προτάσεις των Μηχανικών ΕΥΔΑΠ ΑΕ επί της συμβιβαστικής λύσης της Σύμβασης 1999 μεταξύ Δημοσίου και ΕΥΔΑΠ ΑΕ για το τίμημα του αδιύλιστου περιόδου 2013-2020», το οποίο ενώ αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου στις 13/12/2021 ότι επρόκειτο να κοινοποιηθεί για γνώση όλων αλλά και σχολιασμό, δυστυχώς μάλλον «ξεχάστηκε» κάπου και δεν κοινοποιήθηκε ποτέ.

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία και μια νέα δημιουργική και παραγωγική χρονιά! 

Χριστοθανοπουλος Δημήτρης      

Μπριλάκης Δημήτρης

 

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ