ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Συμμαχία: “O Σύλλογος Προσωπικού απουσιάζει συνειδητά από τον αγώνα που δίνουμε για να μην εκχωρηθεί στους ιδιώτες το Ε.Υ.Σ.”

Αθήνα, 10.1.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O Σύλλογος Προσωπικού απουσιάζει συνειδητά από τον αγώνα που δίνουμε για να μην εκχωρηθεί στους ιδιώτες το Ε.Υ.Σ.!!!  

Συναδέλφισσες-οι,

Ο Πρόεδρος και ο Γεν Γραμματέας του Συλλόγου Προσωπικού μετά την αποτυχημένη διαπραγμάτευση της ΕΣΣΕ 2021 με την οποία εγκλωβίσανε τους εργαζόμενους  για να   εξασφαλίσουν τα μπόνους της διοίκησης με τα 15 εκ του συνταξιοδοτικού,  συνεχίζουν ακάθεκτοι!! Η μάλλον για να γίνουμε πιο σαφείς  απουσιάζουν αμέριμνοι από οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση που στοχεύει να εξασφαλίσει τη συνέχεια της δημόσιας κοινωνικής ΕΥΔΑΠ.!

Για τους υποτιθέμενους Πρόεδρο & Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Προσωπικού το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας θεωρήθηκε χαμένη υπόθεση  που δεν θα αποφέρει οφέλη  όπως  αποδεικνύεται από την άρνηση τους να προσφύγουν κατά του υπουργείου και έκριναν πως είναι προτιμότερο να  βάλουν πλάτη στην κυβερνητική πολιτική. 

Όπως γνωρίζετε τα Χριστούγεννα ήρθε στην Γενική Συνέλευση των μετόχων η επικύρωση της ληστρικής συμφωνίας μεταξύ ΕΥΔΑΠ και Ελληνικού Δημοσίου. Με την επικύρωση της σύμβασης οδηγείται η ΕΥΔΑΠ σε οικονομική αφαίμαξη, το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα στους ιδιώτες και οι περίπου 200 συνάδελφοι σε απομάκρυνση από τον τόπο κατοικίας τους και εργασιακή επισφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό και ενώ θα περίμενε κανείς, ότι θα έπρεπε να οργανώσουν Γενικές συνελεύσεις για την αγωνιστική αντιμετώπιση της ανάλγητης και αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής στον κύκλο του νερού   κινούνται αντίθετα και αναλώνονται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες για το συνδικαλιστικό βόλεμα των στελεχών της πλειοψηφίας.

Αποστασιοποιημένοι από τα ουσιαστικά προβλήματα και τις επιτακτικές ανάγκες των εργαζομένων αποφασίζουν  για την τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου, θεσπίζουν συνδικαλιστικά προνόμια (οδοιπορικά, αμοιβές για συνδικαλιστική δράση, δωρεάν εκδρομές κτλ.)  και συνεχίζουν παρά τη διαφωνία μας την κατασπατάληση των οικονομικών πόρων του Συλλόγου με χριστουγεννιάτικους μπουναμάδες σε δικηγορικά γραφεία.

Την κρίσιμη αυτή  περίοδο εντύπωση κάνει το γεγονός ότι ο Προέδρος αντί να ασχοληθεί με τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, ασχολείται με άλλες δραστηριότητες (εκδρομές, θέατρα, διανομή μελομακάρονων & λουλουδιών κ.α.) και έχει παραχωρήσει τη διαχείριση  του συλλόγου  στο ΠΑΜΕ. Ο οπορτουνιστής Γεν. Γραμματέας επωφελούμενος ανταλλάσσει  τους περίπου 100 ψήφους του ΠΑΜΕ στην ΕΥΔΑΠ για να καταλαμβάνει καρέκλες που δεν του αναλογούν όπως αυτή του Γραμμτέα  Οργανωτικού στην ΟΜΕ & του εκπροσώπου στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ.

Συναδέλφισσες-οι,

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ καταδικάζει την πρακτικές που ακολουθούνται από την πλειοψηφία των παρατάξεων ΑΚΕΠΑΜΕ-ΠΑΣΚΕ, που λειτουργούν ως μια παρέα συμφερόντων χωρίς ιδεολογικά και ταξικά χαρακτηριστικά.

Καλούμε τον Πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα :

  1. Να προχωρήσουν άμεσα στην διαδικασία προκήρυξης δράσεων και κινητοποιήσεων για το ΕΥΣ
  2. Να ακυρώσουν κάθε διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού.
  3. Να προχωρήσουν άμεσα σε διαχειριστικό έλεγχο του συλλόγου από ορκωτούς λογιστές καθώς εδώ και 2 χρόνια δεν έχουν παρουσιαστεί τα οικονομικά και δεν γνωρίζουμε την κατάσταση του Συλλόγου.
  4. Να δοθεί σε όσους εργαζόμενους αρνήθηκαν να μετέχουν στα δικαστήρια το χρηματικό ποσό που τους αναλογεί από τις δικαστικές διεκδικήσεις.
  5. Να προσκομιστούν στο διοικητικό συμβούλιο τα εργολαβικά (ποσοστό επιβάρυνσης εργαζομένων κτλ.) και τα ακριβή ποσά συν ΦΠΑ που ξοδεύτηκαν για τις δικαστικές προσφυγές.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι  αμφισβητούμε τις συνθήκες που διεξάχθηκε η κλήρωση για τους συμμετέχοντες στην αγωγή για το χρονοεπίδομα καθότι πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία όλων των παρατάξεων.

Συναδέλφισσες-οι,

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ξεκαθαρίζει ότι διαφωνεί με την παρωδία Γενικής Συνέλευσης για την τροποποίηση του καταστατικού, απαιτεί να γίνει άμεσα διαχειριστικός έλεγχος των οικονομικών του Συλλόγου ο οποίος να δημοσιοποιηθεί  και  κατόπιν να προχωρήσουμε άμεσα σε εκλογές στο Σύλλογο Προσωπικού.

Για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το Σύλλογο Προσωπικού

Η εκτελεστική της επιτροπή

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here