Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Eπίσκεψη αλληλεγγύης ΚΕΕΡΦΑΑ, σωματείων, κοινοτήτων μεταναστών στην Μάνδρα το Σάββατο 25/11

Στην εκδήλωση συμμετείχε και μίλησε και ο Μανώλης Μαστοράκης από το ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ

Συγκλονιστικές εικόνες στην επίσκεψη του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια και της ΚΕΕΡΦΑ, μαζί με συνδικάτα, σωματεία, κοινότητες μεταναστών στην Μάνδρα το Σάββατο 25/11.

Συγκλονιστικές γιατί από τη μία καταγράφηκε η τεράστια αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων και η αυτοθυσία των κατοίκων αλλά και των εκατοντάδων εργαζόμενων και αλληλέγγυων που παλεύουν να δώσουν φαί, νερό και την ελπίδα στα μάτια των κατοίκων της χτυπημένη Μάνδρας.

Και από την άλλη αποδείχθηκε η απουσία του πετσοκομένου μνημονιακού κράτους που αντί να έχει πέσει με τα μούτρα στην ανοικοδόμηση των χιλιάδων σπιτιών που χτυπήθηκαν από την καταστροφική πλημμύρα και στην προστασία των χιλιάδων ανθρώπινων ζωών που βρίσκονται βουτηγμένες μέσα στην πηχτή κατακόκκινη λάσπη έχει παρατήσει τους κατοίκους στην τύχη της αλληλεγγύης και των καιρικών συνθηκών.

Δέκα μέρες έχουν περάσει από την τεράστια καταστροφή στην Μάνδρα και όμως οι πληγές είναι ορθάνοιχτες λες και η καταστροφή έγινε χτες.

Από το πρωί του Σαββάτου 25/11 πάνω από 150 μετανάστες εργάτες και τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων, οικοδόμοι, καθαριστές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κ.ά. από την Ένωση Μεταναστών Εργατών, σε συνεργασία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, της Κοινότητας του Μπαγκλαντές, της Αφγανικής Κοινότητας, μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ και την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας βρέθηκαν στην Μάνδρα Αττικής και βοήθησαν στα έργα αποκατάστασης.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συντονισμού Ενάντια στα μνημόνια στην πλατεία δημαρχείου με ένα πολύ συγκεκριμμένο περιεχόμενο. “Δεν θα ανεχτούμε άλλο την δολοφονική λιτότητα των μνημόνιων. Λεφτά εδώ και τώρα για όλες της καταστροφές. Επιδόματα, έργα και προσλήψεις στις υπηρεσίες για να μπορέσει να λειτουργίσει ο μηχανισμός ανακούφισης των πλημμυροπαθών. Λεφτά για τις εργατογειτονιές, για τις ανάγκες μας και όχι για το χρέος και τις τράπεζες.

Εκεί, εκτός από τον Τάσο Αναστασιάδη υπεύθυνο του Συτ\ντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια, μίλησαν ο Δημήτρης Πετρόπουλος, μηχανικός πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ, ο Χρίστος Αργύρης από το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, ο Μανώλης Μαστοράκης από το ΣΕΚΕΣ-ΕΥΔΑΠ, η Κατερίνα Θωίδου δημοτική σύμβουλος Νίκαιας, ο Αρίφ Ραχμάν μέλος της Μπαγκλαντεσιανής κοινότητας και του Ελληνομπαγκλαντεσιανού επιμελητήριου, ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ο Βασίλης Συλαϊδής από το ΔΣ των εργαζόμενων στην Intracom, η Κατερίνα Πατρικίου δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης.

Στην συνέχεια παραδόθηκαν προμήθειες στο κοινωνικό παντοπωλείο που είχαν φτάσει μέσα από τοπικές πρωτοβουλίες σωματείων αλλά και από την ΚΕΕΡΦΑ (όπως αυτή της ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας).

Η σύνδεση του Συντονισμού με την Μάνδρα θα συνεχιστεί αφού υπάρχουν ανοιχτές ημερομηνίες για επόμενες επισκέψεις.

φωτό/ρεπορτάζ: Εργατική Αλληλεγγύη/ Κυριάκος Μπάνος

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ