Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

ΕΡΕΥΝΑ: Διακοπές υδροδότησης, η άγνωστη κρίση ύδρευσης στις ΗΠΑ

πόσο διαδεδομένo είναι το πρόβλημα της διακοπής νερού στην Αμερική;

Απόδοση κειμένου: Μαστοράκης Μανώλης


Η έρευνα του Food and Water Watch δίνει μια ανεξερεύνητη ματιά στο πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα διακοπής του νερού στην Αμερική. Όσο κακή είναι, η εικόνα πιθανότατα χειροτερεύει – αλλά δεν θα ξέρουμε μέχρι να αναγκαστούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να σταματήσουν να κρύβουν τα δεδομένα.

Φανταστείτε αυτούς τους ανθρώπους:

  • Μια νεαρή, αγωνιζόμενη μητέρα στη μέση του πλυσίματος των πιάτων της έτσι ώστε να μπορεί να μαγειρέψει δείπνο για τα παιδιά της στην Οκλαχόμα.
  • Ένας ηλικιωμένος κύριος που ετοιμάζει ένα μπάνιο για την αδύναμη σύζυγό του στο Αρκάνσας.
  • Ένας έφηβος της Νέας Ορλεάνης πετάγεται μέχρι το σπίτι μετά από ένα παιχνίδι μπάσκετ για ένα γρήγορο ντους πριν πάει στη συνέντευξη για δουλειά .

Και φανταστείτε τη βρύση τους να στεγνώνει όταν χρειάζονται το νερό περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Κάθε ιστορία που υπάρχει, είναι από μόνη της συγκλονιστική , όπως η ιστορία της Alberta Tinsley Talabi, εκπροσώπου της πολιτείας του Michigan, για το πως μετέτρεψε την δική της βρύση, σε πηγή πόσιμου νερού , για τους κατοίκους στην κοινότητα της, που δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό. Όμως θα θέλαμε να γνωρίζουμε: πόσο διαδεδομένo είναι το πρόβλημα της διακοπής νερού στην Αμερική; Να τι ανακαλύψαμε όταν ρωτήσαμε τις δυο μεγαλύτερες εταιρείες ύδρευσης σε κάθε πολιτεία να μας πούνε σε πόσα νοικοκυριά έγινε διακοπή στην ύδρευση τους λόγω μη πληρωμής

Διακοπές υδροδότησης το 2016

Αυτή η έρευνα  είναι η πρώτη στο είδος της σε εθνικό επίπεδο για την αξιολόγηση των διακοπών του νερού για μη πληρωμή. Η Food & Water Watch ζήτησε τον αριθμό των νοικοκυριών που διακόπτεται η υδροδότηση τους για μη πληρωμή το 2016 από τους δύο μεγαλύτερους παρόχους ύδρευσης σε κάθε πολιτεία. Λάβαμε απαντήσεις από 73 επιχειρήσεις ύδρευσης.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ