ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΕΣΚ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ: Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συνάδελφο Ευστράτιο Μπαλτά

ΕΣΚ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

20/4/2021

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συνάδελφο Ευστράτιο Μπαλτά που έχασε τη μάχη με την COVID – 19. Ο συνάδελφος είχε νοσήσει στις αρχές του μήνα και νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Η ΕΣΚ είχε προειδοποιήσει πολλές φορές με παρεμβάσεις, ανακοινώσεις, καθώς και με επιστολή προς τη Διοίκηση, πως τα μέτρα για την πανδημία έχουν ατονήσει με ευθύνη της.

Καλούσαμε μεταξύ άλλων να μεριμνήσει ώστε να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι της αποχέτευσης, οι νοσηλευτές και το προσωπικό της ύδρευσης, να πυκνώσει τα rapid test στους χώρους δουλειάς, να χορηγήσει τουλάχιστον 3 νέες μάσκες στο προσωπικό, να τηρείται το καθεστώς επιφυλακής – εφεδρείας, να γνωστοποιήσει τα περιστατικά στην ΕΥΔΑΠ κατά χώρο και συνολικά, που φαίνεται πως είναι πολύ περισσότερα από μία εκατοντάδα.

Είχαμε κάνει και σχετική καταγγελία στο Δ.Σ. του σωματείου μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ποιος είναι εκείνος που αναλαμβάνει την ευθύνη για την υγεία των εργαζομένων και έδωσε την εντολή να μην τηρείται το καθεστώς εφεδρείας».
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με το χειρότερο τρόπο.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της Κυβέρνησης που αφήνει ανεξέλεγκτη την εργοδοσία στους χώρους δουλειάς να μην εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας, καθώς και της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ που ατόνησε τα μέτρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτό το τραγικό περιστατικό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη Διοίκηση να πάρει τώρα – για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα – όλα εκείνα τα μέτρα για πραγματική προστασία των εργαζομένων, όπως αναλυτικά έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό.

Καλούμε τους εργαζόμενους της αποχέτευσης σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στον Περισσό, στις 11 πμ.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here