Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
Aναδημοσίευση
Aναδημοσίευση
Ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ: Aνακοίνωση για ΕΥΣ, ακρίβεια κ.α.

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    ΑΠΡΙΛΗΣ 2022

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η Κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του νερού μέσω διαγωνισμού Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα, με τροπολογία που ψήφισε τον περασμένο Ιούλιο.

Ο διαγωνισμός που «τρέχει» στηρίζεται στο νόμο 4412/16 και 4413/16 του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο οι νόμοι αυτοί, όσο και η τροπολογία έχουν ψηφιστεί και από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Με άλλα λόγια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «σήμερα» διαφωνούν υποκριτικά, αφού «χθες» έβαζαν άλλη μία υπογραφή στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Γι’ αυτό και οι δυνάμεις τους στο κίνημα βρίσκονται σε δύσκολη θέση και ρίχνουν ευθύνες μόνο στους πολιτικούς τους αντιπάλους, αποφεύγοντας να μιλήσουν για τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν.

Αποτέλεσμα των ιδιωτικοποιήσεων είναι χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά να μη μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και να τους κόβουν το νερό για χρέη 100€ και μάλιστα εν μέσω πανδημίας!

Τραγική όμως είναι η κατάσταση που βιώνουν και οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, που απασχολεί εργατικό δυναμικό με 8 διαφορετικές σχέσεις εργασίας!

Το μόνιμο προσωπικό έχει ελαχιστοποιηθεί (από 5000 το 1995 αριθμεί περίπου 2300 σήμερα) και έχει υποστεί μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές του, ενώ η εντατικοποίηση της εργασίας «χτυπάει κόκκινο».

Παράλληλα παραβιάζονται εξόφθαλμα εργασιακά δικαιώματα και κανόνες που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, με την ανοχή των εργοδοτικών συνδικαλιστών που είναι πλειοψηφία στα διοικητικά συμβούλια των 11 σωματείων που  υπάρχουν στην ΕΥΔΑΠ.

Οι εργαζόμενοι με τις υπόλοιπες 7 διαφορετικές σχέσεις εργασίας είναι πολύ φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και ζει με το φόβο της απόλυσης.
Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές αρνούνται να τους γράψουν στα σωματεία παρά τις συνεχείς προτάσεις των εκλεγμένων της ΕΣΚ, στερώντας τους το δικαίωμα ακόμα και για στοιχειώδη προστασία.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα γίνονται σκόνη οι ισχυρισμοί εργοδοσίας και εργοδοτικών συνδικαλιστών ότι η ΕΥΔΑΠ ΑΕ έχει κοινωνικό πρόσωπο! Αλήθεια ας μας εξηγήσουν για ποιο κοινωνικό πρόσωπο μιλάνε όταν υπάρχει προσωπικό που χρεώνεται ως υλικό αποθήκης, με μισθό χαρτζιλίκι και χωρίς δικαίωμα ούτε να αρρωστήσει!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η κατάσταση που βιώνουν σήμερα τα λαϊκά νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι θα χειροτερεύει. Είναι λάθος να πιστεύουμε πως μία άλλη κυβέρνηση θα έβαζε φρένο στη συνεχιζόμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και την αδιάκοπη προσπάθεια για μείωση των αποδοχών μας ή του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους.

Υπάρχει μεγάλη πείρα από τις προηγούμενες δεκαετίες για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Από το 1999 ως σήμερα, όσα κόμματα κυβέρνησαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ), έβαλαν με πολλούς τρόπους φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Και τα τρία αυτά κόμματα ορκίζονται στην ΕΕ και εφάρμοσαν τις οδηγίες της για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Γιατί να εναντιωθούν τώρα στην πολιτική της, αλλά και στο δικό τους πρόγραμμα που υπηρετεί την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα;

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Κάποιες δυνάμεις (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ) σήκωσαν το ζήτημα της μη συμμετοχής της ΕΥΔΑΠ ΑΕ στο διαγωνισμό για τη ΣΔΙΤ, καλλιεργώντας αυταπάτες πως με τη συμμετοχή της η ιδιωτικοποίηση θα ήταν καλύτερη.

Φαίνεται πως έχουν επιλεκτική μνήμη. Ξεχνούν (;) πως η ΕΥΔΑΠ είναι μία επιχείρηση που στόχο έχει το κέρδος, συνεπώς συναισθηματισμοί για τις ανάγκες του προσωπικού που απασχολεί δεν υπάρχουν. Ξέχασαν (;) πως η σημερινή διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ζήτησε από την κυβέρνηση να απορροφήσει στο δημόσιο τους εργαζόμενους του ΕΥΣ, για να μην τους απολύσει όταν θα δινόταν σε ΣΔΙΤ η διαχείρισή του!

Θα πρέπει να εξηγήσουν όμως, πως γίνεται να είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ και ταυτόχρονα υψηλόβαθμο στέλεχός τους (πρώην Πρόεδρος συλλόγου Μηχανικών) ήταν στην επιτροπή διαπραγμάτευσης της ΕΥΔΑΠ για τη ΣΔΙΤ;

Πως γίνεται να είναι αντίθετοι στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τη ΣΔΙΤ αλλά καλούσαν την ΕΥΔΑΠ να δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό, υποδεικνύοντας και τον τρόπο που θα το πετύχει, ως αυτοδιοριζόμενοι νομικοί σύμβουλοι της εργοδοσίας! Μήπως τελικά είναι… λίγο κατά, αλλά και λίγο… υπέρ των ΣΔΙΤ και πατάνε σε δύο βάρκες;

Αλλά και όταν τους έγινε πρόταση να προσφύγει και η ΟΜΕ μαζί, ο δικηγόρος τους το αρνήθηκε, λέγοντας πως τέτοιες εντολές έχει πάρει από τα σωματεία που έχουν προσφύγει (σύλλογος Μηχανικών, Επιστημονικός σύλλογος και σωματείο Αποχέτευσης)!

Έχουν μεγάλες ευθύνες οι δυνάμεις που πλειοψηφούν σε αυτά τα 3 σωματεία, γιατί συνειδητά απέκλεισαν τη συμμετοχή στα άλλα 8 σωματεία της ΕΥΔΑΠ, δηλαδή τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων που είναι μέλη τους!

Τώρα υποκριτικά καλούν σε συμμετοχή στις δράσεις τους, μόνο και μόνο για ακροατήριο και για να μην κατηγορηθούν για αποκλεισμό των άλλων.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι 

Δεν υπάρχει καλή ιδιωτικοποίηση. Το μοναδικό κίνητρο που βάζει σε κίνηση την ιδιωτική πρωτοβουλία είναι το κέρδος και βγαίνει μόνο από τη δουλειά και την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Οι επιπτώσεις μιας περαιτέρω ιδιωτικοποίησης, θα είναι ίδιες για τους εργαζόμενους και για τα φτωχά λαϊκά στρώματα όποιος όμιλος ή σύμπραξη και αν είναι το «αφεντικό», ανεξάρτητα αν σε έναν τέτοιο σχηματισμό συμμετέχει η ΕΥΔΑΠ ΑΕ ή όχι.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΣτΕ να επιστραφούν οι μετοχές του Υπερταμείου στο ελληνικό Δημόσιο, θεωρούμε πως είναι μία καταρχήν θετική απόφαση. Είναι αποκλειστική ευθύνη και υποχρέωση της κυβέρνησης να την υλοποιήσει και θα έπρεπε να το έχει ήδη κάνει.

Σε καμία περίπτωση όμως δε μπορεί να αποτελέσει το κύριο επιχείρημα του κινήματος ενάντια στις προσπάθειες για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Καμία δικαστική απόφαση δε μπορεί να υποκαταστήσει τους αγώνες των εργαζομένων, όπως έχει διδάξει και η πείρα. Μπορεί όμως να χρησιμεύσει ως μοχλός μεγαλύτερης πίεσης.

Άλλωστε τις δικαστικές αποφάσεις – όσες βγαίνουν υπέρ των εργαζομένων – βρίσκουν τρόπους να καθυστερούν την εφαρμογή τους και πολλές να τις παρακάμπτουν. Να θυμίσουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου για μονιμοποίηση των υδρονομέων και το τι έκανε η τότε διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ για να μην την υλοποιήσει. Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες των ίδιων και του κινήματος, οι υδρονομείς δε θα είχαν μονιμοποιηθεί και ας είχαν ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου!

Είναι όμως πραγματική λύση το πέρασμα των μετοχών του υπερταμείου στο ελληνικό δημόσιο, όπως το παρουσιάζουν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές των ΑΚΕ – ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ – ΣΕΚΕΣ;

Ας μας απαντήσουν: μήπως δε θα κόβουν το νερό στα λαϊκά νοικοκυριά αν περάσουν οι μετοχές στο δημόσιο; Μήπως θα γεμίσουν οι χώροι δουλειάς με μόνιμο προσωπικό; Ή μήπως θα φύγουν οι εργολάβοι και θα μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας; Όταν οι μετοχές ήταν στο Δημόσιο δε χάθηκαν εργασιακά δικαιώματα, δε μειώθηκαν μισθοί, δε χάθηκαν δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματα αδείας;

Για να ανακτηθούν αυτά χρειάζονται αγώνες και πραγματική σύγκρουση με την εργοδοσία. Οι εργοδοτικοί όμως συνδικαλιστές δε θέλουν και δε μπορούν να παλέψουν γι’ αυτά. Άλλωστε στα περισσότερα έβαλαν την υπογραφή τους για να χαθούν στις ΣΣΕ του 2012, του 2015, του 2018 – 19 και του 2021!

Έτσι σηκώνουν μικρότερης σημασίας ζητήματα για να αθωώνεται η πολιτική που ακολουθείται, προβάλλοντας ως λύση και το μικρότερο κακό (δημόσιο αντί υπερταμείου, αλλαγή προσώπων στη διοίκηση), μια τακτική που στην ουσία οι εργαζόμενοι αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τι θα χάσουν.

Θέλουν να φαίνονται πως τάχα αγωνίζονται, ενώ στην πραγματικότητα νοιάζονται να λύσουν δικά τους ζητήματα. Ένα τέτοιο είναι η μη συμφωνία για το γνωστό ως 50-50 (ασφαλιστικά των εργαζομένων κατά των περικοπών του Ν.4024/11). 

Ένα άλλο «αίτημα» που  επιδιώκουν να πετύχουν ο εργοδοτικοί συνδικαλιστές, είναι η τοποθέτηση προσώπων της αρεσκείας τους στο Οργανόγραμμα  για να φτιάχνουν μηχανισμούς χειραγώγησης των εργαζομένων, αποτελεσματικούς στη δημιουργία  εκλογικής πελατείας.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των ασφαλιστικών (γνωστό ως 50-50), καλούμε τη διοίκηση να σταματήσει κάθε απαίτηση από τους εργαζόμενους, γιατί όσα χρήματα πήραν ήταν από  δικαστική απόφαση. Να αποζημιώσει όλο το προσωπικό για τον ίδιο λόγο. Αυτή είναι η μοναδική δίκαιη λύση. Άλλωστε τα λεφτά που διαχειρίζεται είναι λεφτά που βγαίνουν μόνο από τον ιδρώτα των εργαζομένων και τους ανήκουν!

Έχει μεγάλη  ευθύνη η παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ που δεν ενημέρωσε τους εργαζόμενους από την αρχή για τις επιπτώσεις που θα υπήρχαν και τώρα καλούνται να επιστρέψουν μεγάλα ποσά αναδρομικά.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Μπροστά στο κύμα ακρίβειας που μαστίζει τα λαϊκά νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Γι’ αυτό θεωρούμε πιο αναγκαία από ποτέ τη συμπόρευση των εργαζομένων με τις ταξικές δυνάμεις της ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ.

Γνωρίζετε πολύ καλά πως αν δεν υπήρχαν οι ταξικές δυνάμεις, σήμερα δε θα κουνιόταν φύλλο πουθενά. Σας καλούμε να ξεπεράσετε τα εκβιαστικά διλλήματα που σας βάζουν οι άλλες δυνάμεις και οι μηχανισμοί που στήνουν, επειδή σας θέλουν υποταγμένους στα συμφέροντα της εργοδοσίας. 

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή. Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα που μπορούν να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας. Γι’ αυτό σας καλούμε να συμπορευτείτε με την ΕΣΚ, να οργανώσουμε την πάλη και να διεκδικήσουμε: 

  • Κατάργηση της άθλιας τροπολογίας, να ακυρωθεί τώρα ο διαγωνισμός, να σταματήσει κάθε προσπάθεια για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. 
  • Καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμία διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά. 
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και με βάση τις ανάγκες του λαού του λεκανοπεδίου. 
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Έξω οι εργολάβοι. Μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ. 
  • Υπογραφή συμπληρωματικής ΣΣΕ με γενναίες αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους.
  • Άρση όλων των περικοπών και κατάργηση του άρθρου 3 της ΣΣΕ του 2019.
  • Αύξηση των κουπονιών σίτισης από τα 6€ στα 10€ τη μέρα και παροχή κάρτας καυσίμων αξίας 130€ το μήνα για όλο το προσωπικό, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ