ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ: Πρόταση ψηφίσματος ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή

ΕΣΚ – ΕΥΔΑΠ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ 

Η ΕΣΚ-ΕΥΔΑΠ μετέφερε την πρόταση ψηφίσματος των συνδικάτων στα σωματεία και την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ όπου έχει εκλεγμένα μέλη στα ΔΣ (Σύλλογος Προσωπικού , Σωματείο εργαζομένων  Αποχέτευσης , ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ) και κάλεσε επίσης τα υπόλοιπα σωματεία μέλη της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ να πάρουν αποφάσεις και να εγκρίνουν το ψήφισμα. Με αποφάσεις τους το υπερψήφισαν ήδη τα ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ και του Σωματείου εργαζομένων Αποχέτευσης.

Παραθέτουμε παρακάτω το ψήφισμα και καλούμε έστω και τώρα την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και τα υπόλοιπα σωματεία δείχνοντας τη δημοκρατική τους ευαισθησία να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης:

“Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, ιδιαίτερα το πρωί στη συμβολική κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και το μεσημέρι στα Προπύλαια. Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ούτε η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι έχουν προσαχθεί.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης.”

ΥΓ. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία της ΕΥΔΑΠ να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία διεκδίκησης της υγείας και των δικαιωμάτων μας που θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here