Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΟΜ.Ε. ΕΥΔΑΠ: Επέτειος Πολυτεχνείου: Ημέρα ιστορικής μνήμης και αγώνα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π. 

Αθήνα 16 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17ης Νοέμβρη του 1973 ήταν το επιστέγασμα του αγώνα λαού και νεολαίας ενάντια στην εξουσία της χούντας.

Σήμερα οι αγώνες και τα διδάγματα αυτά παραμένουν επίκαιρα, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, τις νέες πολιτικές που διαχρονικά διαμορφώνονται και αφορούν την λιτότητα, την υπερφορολόγηση, την καταστρατήγηση δικαιωμάτων, τον φασισμό και το ναζισμό, τα πολεμικά σχέδια. Όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πρέπει ενωτικά και μαζικά να αντισταθούμε στα βάρβαρα μέτρα στις συνεχείς περικοπές μισθών, συντάξεων, στην απαξίωση Δημοκρατικών θεσμών και ανθρώπινης υπόστασης. Το μέλλον ανήκει στους νέους μας, πρέπει να το διεκδικήσουμε.

Στις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, που διαμορφώνονται εξαιτίας της πανδημίας, εμπλουτίζεται με ιδιαίτερη έμφαση ο αγωνιστικός ορίζοντας.

Τα κοινωνικά αγαθά, που τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των μνημονίων υποτιμήθηκαν, αποκτούν τεράστια σημασία για τη ζωή των πολιτών.

Τα συνθήματα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» συμπληρώνονται με την προσθήκη «ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ (ΥΓΕΙΑ-ΝΕΡΟ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ) ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.»  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

                      Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας
                    Ηλίας Κορλός             Δημήτρης Κυρίτσης

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ