ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ: “Όλα για τις καρέκλες!”

ΕΣΚ – ΕΥΔΑΠ   

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2020  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο που οι εξελίξεις τρέχουν και μεταβάλλουν προς το χειρότερο το εργασιακό τοπίο και τη ζωή εργαζομένων και συνταξιούχων. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. εκμεταλλεύεται και την πανδημία για να φέρει μια σειρά ανατροπές στα εργατικά – εργασιακά δικαιώματα, ανατροπές που γίνονται κατά παραγγελία των μονοπωλιακών ομίλων.

Τέτοιες είναι τα νέα αντεργατικά νομοσχέδια, η έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη, ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός, η κατάσταση σε υγεία – παιδεία, η ένταση της καταστολής που η κυβέρνηση της Ν.Δ. την έχει ανεβάσει επίπεδο, οι περιορισμοί και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης, οι εκποιήσεις λαϊκών κατοικιών κλπ.

Πολύ σοβαρά ζητήματα υπάρχουν και στο χώρο μας που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Τέτοια είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ, οι προθέσεις της Διοίκησης να δημιουργήσει ευέλικτο προσωπικό αξιοποιώντας και τις ΠΝΠ (τηλεργασία, ευέλικτο ωράριο), προσαρμόζοντας και τον Κανονισμό Προσωπικού στις «νέες συνθήκες», η συζήτηση για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, η γενικότερη πολιτική μείωσης μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους κλπ, η πρόθεσή της να βάλει μπροστά νέα μέθοδο αξιολόγησης του προσωπικού, η στοχοθεσία και κινητικότητα, όλα βγαλμένα από τις αντεργατικές κατευθύνσεις της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτά προσθέτονται σε προβλήματα που ήδη χρονίζουν και διογκώνονται, όπως οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και η αυξανόμενη εντατικοποίηση της εργασίας, το πέρασμα όλο και περισσότερων αντικειμένων σε εργολάβους και δουλεμπορικά, η συνεχής υποβάθμιση της Υγειονομικής υπηρεσίας, οι ελλείψεις ΜΑΠ κλπ.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους, στο συνδικαλιστικό κίνημα στην ΕΥΔΑΠ διαγκωνίζονται για το ποιοι θα καθίσουν στις καρέκλες της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Αυτό το διάστημα με ευθύνη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ – πλην της ΕΣΚ – δε λειτουργεί η ΟΜΕ, αφού δεν προσέρχονται στα Διοικητικά Συμβούλια που συγκαλούνται, με στόχο να μη διεξαχθούν για παραταξιακά συμφέροντα και προσωπικά οφέλη.

Πιο συγκεκριμένα, σε έκτακτο Δ.Σ. της ΟΜΕ που είχε συγκληθεί από 10 μέλη του, όπως προβλέπει και το καταστατικό, δεν εμφανίστηκαν οι εκλεγμένοι της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΣΕΚΕΣ και ένα ακόμη μέλος της παράταξης ΔΑΚΕ, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί το Δ.Σ. (το θέμα ήταν πρόταση μομφής στον Πρόεδρο και την Α΄ Αντιπρόεδρο της ΟΜΕ).

Αντίστοιχα, σε έκτακτο Δ.Σ. που συγκάλεσε μετά ο Πρόεδρος της ΟΜΕ (ως αντιπερισπασμό, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Γ. Γραμματέα και παίζοντας “παιχνίδια” με τους νομιμοποιημένους και μη συνέδρους), δεν προσήλθαν οι εκλεγμένοι των παρατάξεων ΑΚΕ, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, με αποτέλεσμα ούτε αυτό να διεξαχθεί (με θέμα την παραπομπή της πρότασης μομφής σε έκτακτο Συνέδριο)! Μόνο η παράταξη της ΕΣΚ παρουσιάστηκε και στα δύο Δ.Σ., αφού αυτό πρότασσαν τα συμφέροντα των εργαζομένων, ανεξάρτητα από το ποιοι συγκάλεσαν το Δ.Σ. 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη σε όσους, στο όνομα δήθεν των εργαζομένων, ακολουθούν τακτική σκοπιμοτήτων με στόχο τις καρέκλες της ΟΜΕ, με προφανή επιδίωξη προσωπικά και παραταξιακά οφέλη! 

Τέτοιοι συνδικαλιστές και παρατάξεις, είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζόμενων, τα έχουν «πουλήσει φτηνά» στην εργοδοσία. Και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού πρόκειται για τους ίδιους που στηρίζουν, ή είναι ουρά της μαφιόζικης ηγεσίας της ΓΣΣΕ που έχει ξεπουλήσει πανελλαδικά το εργατικό κίνημα !

Τώρα χρειάζεται να αποδυναμωθούν, να ενισχυθεί αποφασιστικά η ΕΣΚ, να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι στο πλάι της για να μπορούν  με καλύτερες προϋποθέσεις να διεκδικούν και να αγωνίζονται για τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους.

 

ΥΓ 1. Γιατί η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ δεν προσέφυγε δικαστικά εναντίον των υπευθύνων (στελεχών της ΑΚΕ) για το οικονομικό σκάνδαλο το διάστημα 01/07/19 – 31/10/19 όπως αναφέρει ρητά ο εισαγγελέας, με αποτέλεσμα να παραγραφούν τα πιθανά αδικήματα; Ακόμα και αν υποθέσουμε πως δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα (όπως ισχυρίζεται η ΣΥΜΜΑΧΙΑ), γιατί δεν  κατάγγειλαν αυτούς που το απέκρυψαν όταν το έμαθαν; Τώρα που το γνωρίζουν, γιατί δεν τους καταγγέλλουν;

ΥΓ 2. Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΣΕΚΕΣ – ΠΑΣΚΕ τι έχουν να πουν για το ζήτημα, αφού δικοί τους εκλεγμένοι «κατηγορούνται» πως ήταν αυτοί που το απέκρυψαν; Αν ενημέρωσαν, γιατί δεν καταγγέλλουν καθαρά αυτούς που κωλυσιεργούσαν;

Μήπως επειδή «μοιράζονταν» μεταξύ τους τις καρέκλες; Μήπως επειδή θα είναι σα να καταγγέλλουν και τον εαυτό τους, αφού μαζί ήταν στο Προεδρείο της ΟΜΕ εκείνο το διάστημα; Μήπως επειδή εξακολουθούν κάποιοι να είναι ακόμα σύμμαχοι και ως παρατάξεις;

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ;

ΥΓ 3. Γιατί ενώ η ΕΣΚ τους καλούσε να διεξαχθεί το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο (με ζωντανές διαδικασίες κι όχι με τηλεδιασκέψεις και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες όπως επιθυμούν ο ΣΕΒ, η μεγαλοεργοδοσία και η κυβέρνηση της ΝΔ) και τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο χωρίς αποκλεισμούς συνέδρων και ανοιχτό για όλους τους εργαζόμενους, όλες οι παρατάξεις αποφάσισαν την αναβολή του επ’ αόριστο; Τι άλλαξε τώρα εκτός από το ότι κινδυνεύουν οι καρέκλες τους;

Όποιοι λοιπόν θέλουν να δώσουν λύση στο “αδιέξοδο” όπως το λένε, οφείλουν να μην ευτελίζουν τα ΔΣ και να παραστούν ώστε να απεγκλωβίσουν την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ από το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Διαφορετικά είναι υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμενους.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here