Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Ζητείται αξιοπρέπεια”

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ

Ζητείται αξιοπρέπεια

Αξιοπρέπεια. Μια λέξη με μεγάλο περιεχόμενο.

Πληθώρα ανακοινώσεων τις τελευταίες μέρες από τους συνήθεις υπόπτους ΣΕΚΕΣ και Συμμαχία. Το περίεργο όμως είναι ότι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία για να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα. Μάλλον λειτουργούν κάτω από το ίδιο κέντρο εντολών ( ΣΥΡΙΖΑ-Συνταξιούχων).

Η μόνη αλήθεια των ανακοινώσεων τους, είναι ότι η ΟΜΕ με τη σημερινή της μορφή, δεν υπάρχει και δε λειτουργεί. 

Στο ίδιο συμπέρασμα έχουμε καταλήξει όλες οι παρατάξεις στην ΟΜΕ.

Έτσι καταθέσαμε πρόταση ΜΟΜΦΗΣ κατά του Προέδρου και της Αντιπροέδρου, σε μια προσπάθεια να επανέλθει το Συνδικαλιστικό κίνημα στο ρόλο του, πόσο δε μάλλον όταν έχουμε μπροστά μας σοβαρά ζητήματα που απαιτούν λύση.

Ο σημερινός Πρόεδρος και οι παρατάξεις που τον στηρίζουν έχουν υποπέσει σε τεράστια ολισθήματα με συνεχείς αντακαταστατικές παρανομίες. Ο «Τραμπ της ΟΜΕ» έχει μετατραπεί σε κομματική μαριονέτα. Ένας Πρόεδρος που ενώ γνωρίζει ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. είναι εναντίον του, η Αξιοπρέπεια του(;;;), δεν του επιτρέπει να παραιτηθεί παρά κάθετε γαντζωμένος στην καρέκλα, ευτελίζοντας έτσι το θεσμό του Προέδρου της ΟΜΕ.

Και ενώ από την παράταξη της Συμμαχίας δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο, ούτε στον τρόπο λειτουργίας τους, ούτε στις ανακοινώσεις τους στις οποίες  προσπαθούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο με ψέματα και λάσπη παντού (τους έγινε βίωμα η λάσπη), για το ΣΕΚΕΣ ήρθε η ώρα της αποκάλυψης τους.

Συμπεριφέρονται σαν την ουρά του σκύλου, ενώ εξακολουθούν να φορούν το φερετζέ του Ανυπότακτου Αντιστασιακού Επαναστάτη.

Είναι οι ίδιες παρατάξεις που γράφουν για τις παρατυπίες στα οικονομικά της ΟΜΕ για ενημέρωση των συναδέλφων. Όταν εμείς προσφύγαμε όμως στην Εισαγγελία εσείς ψηφίζατε τον ίδιο Ταμία. Στην διαδικασία για εύρεση Ορκωτού Λογιστή, λυσσαλέα η παράταξη της Συμμαχίας έφερε τον ακριβότερο στην ΟΜΕ μετά από πρόταση του τότε πατερούλη τους κ. Μπενίση. Ο Πρόεδρος, Γ. Γραμματέας τότε, αν και υπέγραφε ως εκ του καταστατικού όλα τα εντάλματα πληρωμών της ΟΜΕ, λέει ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα.

Αλήθεια ποιος τον πιστεύει;

Όταν του ζητήθηκε το Νοέμβριο του 2018 να καταθέσει στην ΟΜΕ τα έγγραφα της τράπεζας ποτέ δεν το έκανε (πρακτικά Δ.Σ. ΟΜΕ). Αντιθέτως για την «αντιστασιακή του αυτή δράση» προήχθη σε Πρόεδρο της ΟΜΕ. Αυτή είναι η κατάντια τους. Αυτοί εγκαλούν εμάς για συγκάλυψη.

Κι από κοντά η ουρά τους το ΣΕΚΕΣ στην ίδια λογική, με υπονοούμενα, όταν γνωρίζουν καλά την μεγάλη προσπάθεια που κάναμε να συνταχθούν μαζί μας για την προσφυγή στην εισαγγελία επειδή αρχικά δεν το ήθελαν. Στο ΣΕΚΕΣ μάλλον έχουν πάθει βέρτικο. Η συμφωνία με τον πατερούλη τους για θεσούλες είναι ισχυρή, ίσως γιατί αυτός που πρόλαβε και πήρε καρέκλα το θεωρεί τεράστια υποχρέωση.

Δεν μπορούν όμως να ισχυρίζονται στο ΣΕΚΕΣ ότι υπάρχει αδιέξοδο στην ΟΜΕ επειδή έγινε πρόταση μομφής για αντικατάσταση του Προέδρου. Το ίδιο το καταστατικό δίνει άμεσα τη λύση, αρκεί βέβαια να παρευρεθούν στα συμβούλια ως οφείλουν και με βάση τις βαρύγδουπες, κατά καιρούς, ανακοινώσεις τους για ένα συνδικάτο στην υπηρεσία των εργαζομένων. Μάλλον όμως όλα αυτά είναι ο φερετζές για να κρύψουν την πραγματικότητα που δείχνει ότι έχουν γίνει η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αν και με κωμικό τρόπο προσπαθούν να το κρύψουν.

Οι βαρύγδουποι τίτλοι ( Ανυπότακτοι κ.λ.π.) είναι χωρίς περιεχόμενο καθώς η πρακτική τους είναι άλλη. Τον τίτλο του Β΄ Αντιπροέδρου που κατέχετε δεν τον σέβεστε αλλά αντικαταστατικά λειτουργώντας, επιλέγετε τα Συμβούλια που θα παραστείτε και εμφανίζεστε μόνο όταν είναι προς όφελος συγκεκριμένων αντικαταστατικών λειτουργιών.

Αξιοπρέπεια. Μια λέξη με μεγάλο περιεχόμενο.

Δυστυχώς όλα για την καρέκλα γίνονται.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ