ΕΥΑΕ ΕΥΔΑΠ: “Για τα μέτρα αποτροπής νέου κύματος covid-19”

0
446

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

                                                                                                           25/8/2020

Η Ασφάλεια και η Υγεία στην Εργασία είναι Δικαίωμα και Υποχρέωση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη εμφάνιση κρουσμάτων COVID-19, όπως αυτά καταγράφονται από τον ΕΟΔΥ, πανελλαδικά (διασπορά πλέον σε όλη τη χώρα) και την επιστροφή μεγάλου μέρους εργαζόμενων από την κανονική τους άδεια στις υπηρεσίες τους, η Επιτροπή για την Υγεία και την Ασφάλεια των Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ βρισκόταν σε επικοινωνία με τη Διοίκηση της Εταιρείας μας, καλώντας την να πάρει μέτρα  και ως προς τη συνεχή και αδιάκοπη παροχή των υπηρεσιών της Ύδρευσης και Αποχέτευσης προς τους πολίτες του λεκανοπεδίου αλλά και προς την υγεία των εργαζομένων της και των οικογενειών τους.

Με την από 21/8/2020 ανακοίνωση της Δ/νσης Ανθρωπίνου Δυναμικού με θέμα ¨ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΝΕΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ COVID-19¨ αρκετά από τα μέτρα που ζητούσαμε τίθενται σε εφαρμογή.

Επιπροσθέτως όμως, καλούμε τη Διοίκηση:

  • Να καλυφθούν πλήρως από την Εταιρεία τα προληπτικά μοριακά τεστ COVID-19 όλων των εργαζομένων της.
  • Να διασφαλιστούν οι συνάδελφοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως αυτές έχουν οριστεί από την αρμόδια υπηρεσία, όλοι με τον ίδιο τρόπο.
  • Όπως και στην αρχική φάση της πανδημίας, ρυθμιστούν ξανά οι βάρδιες και στελεχωθούν επαρκώς και άμεσα και με τις νέες προσλήψεις  ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και συνεχή λειτουργία τους.
  • Να τηρήσει αυστηρά όσα προβλέπει ο ΕΟΔΥ σχετικά με τις αποστάσεις (1,5μ-2μ ανά γραφείο). Σχετικά με τις εργασίες μεταστέγασης υπηρεσιών, θα πρέπει λόγω της πανδημίας, να γίνονται μόνο οι εργασίες που οδηγούν στην πραγματική αποσυμφόρηση των εργασιακών χώρων.
  • Να υπάρχει επάρκεια για διάθεση σε όλους τους συναδέλφους   καθημερινά  υλικού ατομικής προστασίας ( μάσκες – γάντια- αντισηπτικά…… ). Να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν οι  απολυμάνσεις των εργασιακών χώρων καθώς και η σχολαστική και τακτικά επαναλαμβανόμενη συντήρηση των Κλιματιστικών και των Κεντρικών Συστημάτων Ψύξης / Θέρμανσης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι καλούμε όμως και εσάς:

  • Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους χώρους εξυπηρέτησης κοινού και για τους εργαζόμενους και για τους πελάτες, καθώς και στους ανελκυστήρες και ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας στους υπολοίπους χώρους και όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου.
  • Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή χρήση αντισηπτικού.
  • Αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συναντήσεων εντός των χώρων εργασίας.
  • Συνεχή αερισμό των χώρων εργασίας.
  • Όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ή έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα να μην προσέρχονται για εργασία, να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία και να ακολουθούν τις οδηγίες του Ιατρού τους και του ΕΟΔΥ.

Σας καλούμε – Διοίκηση και συναδέλφους- να κρατάτε αταλάντευτη στάση, χωρίς δισταγμούς, υπέρ της εφαρμογής των επιβαλλόμενων μέτρων για την πανδημία του COVID-19, παντού και πάντα, για τη διασφάλιση της υγείας μας, τη διασφάλιση της υγείας των οικογενειών μας και των ανθρώπων που αγαπάμε, τη διασφάλιση της καθολικής προσβασιμότητας στο πόσιμο νερό και σε ποιοτικές υπηρεσίες Ύδρευσης-Αποχέτευσης στους πολίτες.

Όπου παρατηρείτε ελλείψεις ή ανεπάρκεια σε μέσα και σε διαδικασίες να ενημερώνετε άμεσα την Υπηρεσίας σας, την ΕΣΥΠΠ, τους γιατρούς εργασίας και την Επιτροπή για την Υγεία  και την Ασφάλεια των Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, και να ζητάτε την άμεση κάλυψη των όποιων ελλείψεων.                                            

 

                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΥΑΕ/ΕΥΔΑΠ Α.Ε.                         

                                Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας 

                         Ρετουνιώτης  Σάκης                                     Καγκαράκης Ηλίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here