Σύλλογος Προσωπικού: “Επιστολή με μια σειρά ερωτήματα που χρίζουν άμεσης απάντησης και επανόρθωσης”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  Ε.ΥΔ.Α.Π

Αριθ. Πρωτ.  4591            Αθήνα, 24 Αυγούστου  2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:          

Δ/νοντα Σύμβουλο – κο Σαχίνη Χάρη  

Αναπληρωτή  Δ/νοντα Σύμβουλο – κο Τόσιο Αναστάσιο

Κοινοποίηση:      Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού

Κύριοι

Από την Παρασκευή το απόγευμα 21-8-2020 που βγήκε η ανυπόγραφη ανακοίνωση της Διοίκησης που αφορά στη διαδικασία διεξαγωγής τεστ covid-19 όπως σας έχει ζητήσει επανειλημμένα ο Σύλλογος Προσωπικού, καθώς και στις προϋποθέσεις χορήγησης της ειδικής άδειας που απαιτείται να πάρουν οι ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, περισσότερο σύγχυση έχει προκληθεί στους εργαζόμενους  παρά βοήθησε στην ομαλή διευθέτηση των ανωτέρων ζητημάτων.

Συγκεκριμένα μια σειρά ερωτήματα χρίζουν άμεσης απάντησης και επανόρθωσης όπως:

  1. Οι εργαζόμενοι μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους από μόνοι τους μετά από ένα 24ωρο αφού υποβληθούν στο τεστ (εφόσον είναι αρνητικό) ή θα περιμένουν να τους καλέσει η υπηρεσία;
  2. Όσοι βρεθούν θετικοί πότε θα αναλάβουν υπηρεσία και τι θα απαιτηθεί γι αυτό; Θα πρέπει να επιστρέψουν ύστερα από κάποιες μέρες (πχ 14μερο) από μόνοι τους, κατόπιν κλήσης τους από την υπηρεσία ή θα πρέπει να επαναλάβουν το τεστ;
  3. Οι υπηρεσίες που βγάζουν κάθε μήνα με άδεια συνήθως εβδομάδας εναλλασσόμενα με βάρδιες (ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της υπηρεσίας) θα επαναλάβουν το τεστ;
  4. Όσοι απουσιάζουν με οποιαδήποτε άλλη αιτιολογία (ρεπό, βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες κλπ) δε θα πρέπει να κάνουν το τεστ πριν αναλάβουν υπηρεσία;
  5. Όσοι συνάδελφοι ζουν και εργάζονται εκτός Αθηνών (Βοιωτία, Φωκίδα κλπ) θα παίρνουν κατά απόλυτη προτεραιότητα (μέσα στο μήνα) και άμεσα την εξόφληση της απόδειξης του εξεταστικού κέντρου που θα προσκομίσουν; (η διενέργεια του τεστ covid-19 στην επαρχία κυμαίνεται μεταξύ 120 & 150 ευρώ) .
  6. Τι κάνατε ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης το τεστ; Πως θα διασφαλίσετε πως θα το κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις χωρίς να επιβαρυνθούν το κόστος αυτοί;
  7. Θα μεριμνήσετε ώστε να περάσουν από τεστ όλες οι νέες προσλήψεις πριν αναλάβουν υπηρεσία;
  8. Έγινε προσπάθεια να υπάρξει και μια δεύτερη επιλογή διαγνωστικού κέντρου ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και ο συνωστισμός των εργαζομένων;
  9. Τι θα γίνει αν βρεθούν αρκετά κρούσματα; Πως θα λειτουργήσουν υπηρεσίες, βάρδιες κλπ;
  10. Τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες που η ειδικότητά τους  (εργάτες, τεχνικοί, καταμετρητές, φύλακες, οδηγοί,καθαρίστριες κλπ) δεν επιτρέπει εξ αποστάσεως εργασία; Θα παραμείνουν στην εργασία τους διακινδυνεύοντας την υγεία και την ίδια τη ζωή τους;

Το Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή που βγήκε η ανακοίνωση της διοίκησης επικοινώνησε με το ΙΑΣΩ, βρήκε προβλήματα που αφορούσαν στην επικοινωνία με το τηλέφωνο που αναγράφονταν σ’ αυτή, εντόπισε το πρόβλημα που δεν προνόησε η ανακοίνωση με όσους εργαζόμενους αναλάμβαναν υπηρεσία κατά το Σαββατοκύριακο, πήγε επί τόπου στο ΙΑΣΩ και υποβληθήκαμε τα μέλη του προεδρείου (Πρόεδρος, Γ. Γραμματέας, Έφορος) πρώτοι στη διαδικασία του τεστ ώστε να έχουμε ίδια αντίληψη και εντοπίσαμε όλες τις ασάφειες και τις παραλείψεις που εμπεριείχε η ανακοίνωση της διοίκησης ώστε να προτείνουμε λύσεις.

Η Διοίκηση και η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού αντί να επικοινωνεί, να συνομιλεί και να συμβουλεύεται άσχετους ή και αδιάφορους ανθρώπους μέσα στην ΕΥΔΑΠ καλό θα ήταν να συνεργαστεί με το Σωματείο μας που ήταν αυτό που από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε έμπρακτα για τους συναδέλφους μας, για την υγεία τους καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ και κατ’ επέκταση την υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Αναμένουμε για τις ενέργειές σας.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ρετουνιώτης Διονύσιος          Χαρατσής Μανώλης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΤΑ: Στα κάγκελα για το σχέδιο εθελουσίας εξόδου – Κινητοποιήσεις από εργαζόμενους

Εθελουσία έξοδος για 2.000 εργαζομένους, αλλαγή στο καθεστώς προσλήψεων και απευθείας αναθέσεις κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας περιλαμβάνει η τροπολογία για τα ΕΛΤΑ. Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση - Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Η Unilever θα δοκιμάσει την 4ήμερη εργασία στη Ν. Ζηλανδία

Και τα 81 μέλη του προσωπικού στα γραφεία της εταιρείας στη Ν. Ζηλανδία θα μπορούν να μετάσχουν σε αυτή τη δοκιμή, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει 12 μήνες. Οι εργαζόμενοι θα αμείβονται για πέντε ημέρες, αλλά θα εργάζονται τέσσερις, ανακοίνωσε η Unilever.  

Ενα λουλούδι στη μνήμη του Αλέξανδρου, ενάντια στην τρομοκρατία

Κάλεσμα σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη 12η επέτειο από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την αστυνομία απευθύνουν περισσότεροι από 600 συμπολίτες μας με ανοιχτό κείμενο υπογραφών.

Χωρίς σχεδιασμό η αντιμετώπιση της πανδημίας στους εργασιακούς χώρους

«Επιτελικό χάος στο υπουργείο Εργασίας» εν μέσω δεύτερου κύματος πανδημίας  καταγγέλουν οι Επιθεωρητές Εργασίας με ανακοίνωση που εξέδωσε η πανελλήνια ομοσπονδία συλλόγων Επιθεωρητών, η ΠΟΣΕΠΕ,  με αφορμή την πρώτη-ύστερα από 17 μήνες-σύσκεψη,  με την γενική γραμματέα του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη η οποία είναι η πολιτική προϊσταμένη  του ΣΕΠΕ μετά την υποβάθμιση του Σώματος από Ειδική Γραμματεία σε Γενική Διεύθυνση.

ΣYMMAXIA: “Οργανόγραμμα σκοπιμοτήτων και κομματικών διευθετήσεων”

Η κομματική όπως διαφαίνεται Διοίκηση επιδιώκοντας να αποσβέσει τα 150 εκ. ευρώ και την εκχώρηση του ΕΥΣ,  που μετά τον 1,5  χρόνο υποχωρητικότητας και  αποτυχημένων διαπραγματεύσεων δεν θα αποφύγει να καταβάλει στο υπουργείο και ετοιμάζεται να τα μετακυλήσει στους εργαζόμενους και τον τελικό καταναλωτή. Με  παρέμβαση του αναπληρωτή  Υπουργού Οικονομικών κ. Θεωδ. Σκυλακάκη προετοιμάζεται νομοθετική παρέμβαση που θα θέτει την ΕΥΔΑΠ σε καθεστώς επιτήρησης  με ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, αναγκαστικές αποχωρήσεις προσωπικού με δυσμενείς όρους (εθελούσια) και απολύσεις κ.α. 

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here