Εξαιρετικά σημαντική μείωση οφειλής από ΕΥΔΑΠ λόγω αφανούς διαρροής

0
3252

Μείωση άνω των 2.000 ευρώ σε πολίτη που αδυνατούσε να αποπληρώσει, λόγω δυσχερών κοινωνικοοικονοµικών συνθηκών

Πολίτης προσέφυγε στο Συνήγορο, ζητώντας περαιτέρω μείωση οφειλής προς την ΕΥΔΑΠ, αρχικού ύψους 2.395 ευρώ, λόγω εσωτερικής αφανούς διαρροής.

Ειδικότερα, πριν από την υποβολή της αναφοράς, η ΕΥΔΑΠ είχε ήδη προβεί στην αναµόρφωση της οφειλής στο ποσό των 895,34 ευρώ, το οποίο, όµως, η πολίτης αδυνατούσε να αποπληρώσει, λόγω δυσχερών κοινωνικοοικονοµικών συνθηκών (ασθένεια, χαµηλή σύνταξη, άνεργο τέκνο).

Σύµφωνα με τον Κανονισµό Λειτουργίας ∆ικτύου Ύδρευσης, η ΕΥΔΑΠ δεν ευθύνεται αν η κατανάλωση ή μέρος αυτής οφείλεται σε διαρροή από βλάβη των εσωτερικών υδραυλικών εγκαταστάσεων ή σε οποιαδήποτε άλλη αιτία και ως εκ τούτου ο υδρευόµενος έχει υποχρέωση να καταβάλει την αξία της κατανάλωσης.

Κατ’ εξαίρεση, και μόνο σε περιπτώσεις αφανών διαρροών που οφείλονται σε βλάβες των εσωτερικών εγκαταστάσεων και κατόπιν πιστοποίησής τους από την Τεχνική Υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ, η Εταιρεία δύναται να προβαίνει σε μερική μείωση των οφειλών.

Ο Συνήγορος ζήτησε την εξάντληση των περιθωρίων της ΕΥΔΑΠ για ακόµη μεγαλύτερη μείωση της οφειλής, με βάση τα κοινωνικοοικονοµικά κριτήρια που πληρούσε η αναφερόµενη, για τα οποία είχε καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Εταιρεία.

Μετά την παρέµβαση του Συνηγόρου, η Επιτροπή Αναβάθµισης Παρεχόµενων Υπηρεσιών και ∆ιαχείρισης Αιτηµάτων Πελατών της ΕΥΔΑΠ εξέτασε το θέµα ως «ειδική περίπτωση» και προέβη σε ριζική αναµόρφωση της οφειλής στο ποσό των 246,23 ευρώ, το οποίο και η πολίτης ρύθµισε σε 12 δόσεις.

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ