Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ για την θερινή απασχόληση φοιτητών: “Οριστικό τέλος στις πελατειακές πρακτικές”

sekes_logo_20141

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Θερινή απασχόληση φοιτητών

Οριστικό τέλος στις πελατειακές πρακτικές

Με χαρά διαπιστώνουμε ότι η αντικειμενικοποίηση των διαδικασιών για την πρόσληψη φοιτητών για την καλοκαιρινή περίοδο, που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο (απόφαση Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ 18635/24-6-15) με τη διενέργεια της δημόσιας κλήρωσης, θα συνεχιστεί και φέτος (ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ 18933/30-5-6), ώστε να μπει έτσι οριστικό τέλος στην πελατειακή αξιοποίηση του εταιρικού αυτού θεσμού.

Αναμένουμε την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου που θα οριστεί ο τόπος της δημόσιας κλήρωσης καθώς και το κριτήριο της προτεραιότητας όσων δεν απασχολήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

 

ΥΓ1: Χαιρετίζουμε την θετική ψήφο των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ, οι οποίοι πέρυσι αδικαιολόγητα είχαν αντιδράσει στην αντικειμενικοποίηση της διαδικασίας.

ΥΓ2: Η διοίκηση θα έπρεπε να εξετάσει, έστω και τώρα, μια τροπολογία της απόφασης ώστε να υπάρχει μέριμνα ένα ποσοστό (25%) των θέσεων να καλυφθεί από παιδιά ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως μονογονεϊκών, πολύτεκνων οικογενειών ή φοιτητών εκτός Αθήνας (φυσικά και αυτά με κλήρωση).

ΥΓ3: Οφείλουμε να κάνουμε μνεία και στην  θετική απόφαση του Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ (18934/30-05-2016) για τον ορισμό αντικειμενικής διαδικασίας πληρωμής διδάκτρων για σπουδές εργαζομένων και τη δημόσια γνωστοποίησή της. Ακόμα και αν υπάρχουν ενστάσεις ή διαφορετικές απόψεις για τα οριζόμενα κριτήρια. Η απόφαση επιλύει θετικά ένα ζήτημα που είχε γίνει μέσο εξαρτήσεων, πελατειακών διασυνδέσεων, συκοφαντιών κλπ.

Kατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf


Υπενθυμίζουμε παλαιότερες ανακοινώσεις ΣΕΚΕΣ για τις προσλήψεις των φοιτητών

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ