Γραφείο Τύπου ΣΕΚΕΣ: Το λεξιλόγιο του νέου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και άλλα σχόλια

0
184

Εκλογές έρχονται (Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ, Συνέδριο ΟΜΕ) και είναι λογικό συνδικαλιστικοί παράγοντες και παρατάξεις να θέλουν να επιδείξουν μια εξωστρεφή δραστηριότητα.

1.Καβγάς για τα «μάτια του Κούλη»; 

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Μανώλης Αγγελάκης, που ανήκει πλέον στην ΑΚΕ, στα διαλείμματα της «καρεκλομαχίας» με τη ΔΑΚΕ-Κιουτσούκη, απέστειλε στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ επιστολές για τις μισθολογικές προαγωγές και την πληρωμή των ιατρικών εξετάσεων. Μάλιστα. Κάλλιο αργά, (για την ακρίβεια στο παρά πέντε της λήξης της θητείας του), παρά ποτέ.

Αυτό που δεν έχουν, αμφότεροι (ΔΑΚΕ και ΑΚΕ) εξηγήσει επαρκώς είναι, ότι ενώ εμφανίζονται υπερασπιζόμενοι τη δημόσια ΕΥΔΑΠ, ταυτόχρονα ερίζουν για τον «έρωτα» της ΝΔ, της οποίας ο αρχηγός δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων. (όπως π.χεδώ). Άρα γιατί διαγκωνίζονται ΔΑΚΕ και ΑΚΕ; Για να μεσολαβήσουν στην πώληση της ΕΥΔΑΠ, όπως το 2012 με την πλήρη ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ; 

2.Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά κι απ’ τα πολλά στα λίγα

Η επίσημη ΠΑΣΚΕ, (εν αναμονή εξελίξεων στο εσωτερικό της, τις οποίες χρεώνει στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ), διαπιστώνει σε ανακοίνωσή της ότι ο «διοικητικός μηχανισμός, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλη του ΔΣ κάνουν ωμές παρεμβάσεις στην διαδικασία των εκλογών. Με μετακινήσεις των συναδέλφων σε υπηρεσίες της αρεσκείας τους, όπου στο ένα χέρι ήταν η μετακίνηση και στο άλλο η αίτηση υποψηφιότητας στον κυβερνητικό συνδυασμό. Αθρόες μετακινήσεις σε υπηρεσίες με αυξημένο ανθυγιεινό και εκφοβισμούς σε όσους δεν πειθαρχούσαν στις επιθυμίες τους. Δεν δίστασαν να εμπλακούν και στο εσωτερικό παρατάξεων».

Δεν είναι και λίγο. Μετά από δεκαετίες ύπαρξης και κυριαρχίας της στην ΕΥΔΑΠ, η πάλαι ποτέ  κραταιά παράταξη, είναι σημαντικό να διαπιστώνει ότι οι «διοικητικοί μηχανισμοί» κάνουν τέτοια πράγματα. Προφανώς αν στο παρελθόν είχαν πέσει στην αντίληψή της ανάλογες συμπεριφορές θα τις είχε… καταγγείλει.

3.Το λεξιλόγιο του νέου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ και η νεοπαγής συνδικαλιστική παράταξή του, αποφάσισε εκτός από την αναπαραγωγή των κυβερνητικών ανακοινώσεων και των δηλώσεων του πρωθυπουργού, να ασχοληθεί και με το εν ΕΥΔΑΠ…  «συνδικαλιστικό» λεξιλόγιο.

Κι ενώ διαπιστώνει ότι «εξαφανίστηκαν λέξεις από το συνδικαλιστικό διάλογο όπως “εργολαβίες”, “προμήθειες”, “εκχωρήσεις αντικειμένου”, “συλλογική σύμβαση”», στις 700 λέξεις της ανακοίνωσής της δε βρήκε χώρο να χρησιμοποιήσει τις λέξεις “3ο και 4ο μνημόνιο”, “υπερταμείο”, “άμεση κι έμμεση ιδιωτικοποίηση”, “υπερφορολόγηση”, “μείωση συντάξεων”, “εργολαβοποίηση”, “ενοικιαζόμενοι-εργολαβικοί εργαζόμενοι”, “προμηθειοποίηση εργατικού δυναμικού”, “πλήθος εργολαβιών”, “byte”, “Πληροφορική”, “αφαίμαξη ταμειακών διαθεσίμων ΕΥΔΑΠ”,  “διακοπές υδροδότησης”, “κοινωνικό τιμολόγιο”, “ΑΠΕΡΓΙΑ 17ης Μαΐου” και πόσες ακόμα;

Προσπαθώντας να εντρυφήσουμε στο λεξιλόγιο που χρησιμοποίησαν οι συντάκτες της ανακοίνωσης έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι αποδίδουν στον εαυτό τους, την κατοχή του «ηθικού πλεονεκτήματος». Αυτοί και ο Πάπας!!! Αν, όπως λέει και ο λαός, δεν «καβάλησαν το καλάμι», τους συμβουλεύουμε συναδελφικά: «κρείττον του λαλείν, το σιγάν».

Εκεί όμως που απαιτείται απάντηση και μάλιστα σκληρή είναι στο θέμα των «νέων υδρονομέων»: Ψεύδεστε, συνάδελφοι της κυβερνητικής και εργοδοτικής παράταξης. Στελέχη σας (όπως και ο Διευθύνων Σύμβουλος) καλούσαν τους νέους υδρονομείς να αποδεχτούν την απόλυση τους και να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα. Και βιαστήκατε να βγάλετε ανακοίνωση που να «καλύπτει» τη διοίκηση και με την οποία δε ζητούσατε καν την ακύρωση της απόλυσης τους αλλά «αναμένατε τις ενέργειες της διοίκησης».
Αποδείχτηκε, εκ των πραγμάτων, ότι οι νέοι υδρονομείς μπορούσαν να παραμείνουν για δουλειά και η διοίκηση τους απέλυσε. Και μόνο η μαζική, ενωτική αντίδραση των ίδιων και όλων των εργαζομένων ακύρωσε την κυβερνητική απόφαση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ