Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Η ΕΥΔΑΠ στη Διεθνή Μπιενάλε της Σεούλ

Το έργο που παρουσιάζεται από την ΕΥΔΑΠ έχει τίτλο: “From Antiquity to Tomorrow: The People’s Water Project” (Από την Αρχαιότητα στο Αύριο:  Ανθρώπων Νερό).

Στη Διεθνή Μπιενάλε της Σεούλ με γενικό τίτλο “2017 Seoul Biennale on Architecture and Urbanism”,  κλήθηκε να συμμετάσχει η ΕΥΔΑΠ στον Τομέα “Cities” (Πόλεις), με θεματική: «Τέσσερις πόροι: Νερό, αέρας, ενέργεια και γη», εκπροσωπώντας την Αθήνα.
Η ΕΥΔΑΠ συνδέει ιστορικά την υδροδότηση της πόλης της Αθήνας κατά τους αρχαίους χρόνους, με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του δικτύου ύδρευσης του συνόλου της Αττικής, αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία του νερού ως Πηγή Ζωής.
Το έργο που παρουσιάζεται από την ΕΥΔΑΠ έχει τίτλο: “From Antiquity to Tomorrow: The People’s Water Project” (Από την Αρχαιότητα στο Αύριο:  Ανθρώπων Νερό).
Πρόκειται για μία ψηφιακή εφαρμογή που απεικονίζει το δίκτυο της Αττικής σε ένα οπτικό χρονολόγιο νερού, το οποίο μεταβαίνει σε τόπους και χρονικές περιόδους. Μέσω ενός χάρτη ιστορικών πηγών νερού και του σύγχρονου δικτύου διανομής, η διαδραστική εμπειρία μεταφέρει εικόνες και συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων διαφόρων κοινοτήτων, γειτονιών και καταγωγής.

Οι δυνατότητες σύνδεσης που ενεργοποιούνται από το δίκτυο δημιουργούν νέες συμβολικές αφηγήσεις μεταξύ όλων των ανθρώπων – από τους αρχαίους Αθηναίους έως και τους σύγχρονους κατοίκους της πόλης των Αθηνών.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για το έργο και ενώστε στιγμές και ανθρώπους της Αθήνας από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα ταξιδεύοντας στο ιστορικό και το ενεργό δίκτυο νερού της πόλης στο link της ψηφιακής εφαρμογής

http://www.eydap.gr/gis_files/index.html

2017 SEOUL BIENNALE OF ARCHITECTURE AND URBANISM
2/9 – 5/11 2017
http://seoulbiennale.org/en/

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ «ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΕΡΟ»

Στη Διεθνή Μπιενάλε της Σεούλ με γενικό τίτλο “2017 Seoul Biennale on Architecture and Urbanism”, που πραγματοποιείται από 2 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι 5 Νοεμβρίου 2017, κλήθηκε να συμμετάσχει η ΕΥΔΑΠ. Η ευρύτερη θεματική της Μπιενάλε έχει τίτλο «Τέσσερις πόροι: Νερό, αέρας, ενέργεια και γη» και λαμβάνει χώρα στο Zaha Hadid Dongdaemun Cultural Plaza.

Η ΕΥΔΑΠ συμμετέχει εκπροσωπώντας την πόλη των Αθηνών, στον Τομέα “Cities”, εκθέτοντας οπτικοακουστικό έργο με τίτλο “From Antiquity to Tomorrow: The People’s Water Project” – «Από την Αρχαιότητα στο Αύριο: Ανθρώπων Νερό», που συνδέει ιστορικά την υδροδότηση της Αθήνας κατά τους αρχαίους χρόνους με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του δικτύου ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ, αναδεικνύοντας τη σημασία του νερού ως πηγή ζωής.

Πρόκειται για μία ψηφιακή εφαρμογή που απεικονίζει το δίκτυο της Αττικής σε ένα οπτικό χρονολόγιο νερού, το οποίο σημειώνει μεταβάσεις σε τόπους και χρονικές περιόδους. Μέσω ενός χάρτη ιστορικών πηγών νερού και του σύγχρονου δικτύου διανομής, η διαδραστική εμπειρία μεταφέρει εικόνες και συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων διαφόρων κοινοτήτων, γειτονιών και καταγωγής. Οι δυνατότητες σύνδεσης που ενεργοποιούνται από το δίκτυο δημιουργούν νέες συμβολικές αφηγήσεις μεταξύ όλων των ανθρώπων – από τους αρχαίους Αθηναίους έως και τους σύγχρονους κατοίκους της πόλης των Αθηνών.

Το έργο βασίστηκε σε υλικό το οποίο προήλθε από το σύγχρονο και ιστορικό αρχείο σχεδίων και φωτογραφιών της ΕΥΔΑΠ, των Αρχείων Μελετών & Προδιαγραφών και του Ιστορικού Αρχείου ΕΥΔΑΠ. Επίσης, αντλεί υλικό από ερασιτέχνες φωτογράφους εργαζομένους της και από εξωτερικές πηγές.

Η συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ αποτελεί συνεργασία των Υπηρεσιών: Αρχείου Μελετών & Προδιαγραφών, Υποστήριξης & Αξιολόγησης Νέων Δραστηριοτήτων, Ιστορικού Αρχείου & Εταιρικής Υπευθυνότητας και της Υπηρεσίας Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών, υπό το συνολικό συντονισμό και οργάνωση της Γενικής Διεύθυνσης Συντονισμού & Υποστηρικτικών Λειτουργιών και της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων.

Το έργο εντάσσεται στο Δίκτυο Πολιτισμού ΕΥΔΑΠ
Στην υλοποίηση του έργου συμμετείχαν: Λαμπρινή Τζαμουράνη (Υπεύθυνη Έργου, Επιμέλεια), Γιώργος Σαχίνης (Επιμέλεια Ψηφιακού Έργου), Σόνια Τζιμοπούλου (Συντονισμός και Σχεδιασμός Εκθεσιακού χώρου), Χρύσα Αποστόλου, Γιώργος Λουριδάς, Ελένη Βαλληνδρά, Χριστίνα Παναγιωτοπούλου και οι προγραμματιστές Κώστας Ζουμής, Στράτος Τσαρούχης, Αντιγόνη Κόφφα από τη Marathon Data Systems. Το έργο είχε την υποστήριξη της Γενικής Διευθύντριας Συντονισμού & Υποστηρικτικών Λειτουργιών Έφης Νεστορίδη. Την προβολή και επικοινωνία του έργου ανέλαβε η Διεύθυνση Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων. Καλλιτεχνική επιμελήτρια του έργου είναι η κα. Melina Nicolaides.

Είσοδος στην ψηφιακή εφαρμογή Ανθρώπων Νερό

Τα κείμενα της έκθεσης:

Στιγμιότυπα από την έκθεση:

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ