Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ημερίδα Δήμου Αθηναίων: «Νερό πηγή ζωής: το νερό ως κοινωνικό αγαθό» (Παρασκευή 22 Μαρτίου, 10.00 – 15.00, Σεράφειο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η Κοινωνία των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει την ημερίδα «Νερό πηγή ζωής: το νερό ως κοινωνικό αγαθό» (Παρασκευή 22 Μαρτίου, 10.00 – 15.00, Σεράφειο).

«Η ανεπάρκεια νερού μάς απειλεί κυρίως λόγω των κλιματικών αλλαγών. Οι συνέπειες θα είναι τραγικές όχι μόνο για τη σίτιση, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη συνοχή φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, αλλά για την ίδια την επιβίωση του πλανήτη. Οργανώνουμε αυτήν την ημερίδα ως δήμος της Αθήνας με σκοπό να κατανοήσουμε βαθύτερα τις αλλαγές που συντελούνται στον πλανήτη μας σε σχέση με το νερό και να αναλάβουμε προληπτική δράση ώστε το νερό να παραμείνει κοινωνικό αγαθό, πηγή ζωής και ευημερίας» επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 10.35 – Β. Μπάρκα, Κοινωνία των Πολιτών, καλωσόρισμα, Χ. Δούκας, δήμαρχος, χαιρετισμός, 11.00: Ομιλία Γ. Σαχίνη, ΕΥΔΑΠ, 11.15: Ομιλία Α. Ευστρατιάδη, επ. καθηγητή ΕΜΠ, 11.35: προβολή ντοκιμαντέρ Γ. Αυγερόπουλου «Μέχρι την τελευταία σταγόνα», 12.30: Συζήτηση με τον Γ. Αυγερόπουλο, 13.30: Τοποθετήσεις από Γ. Αποστολόπουλο, αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου, και Α. Γραμματικογιάννη, αντιδήμαρχο Υποδομών, 14.00: ομιλία Χρ. Ψαρρά, Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Συντονίζει η Ε. Μπερσή, Reporters United.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ