Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Κινητοποιήσεις Παρασκευή και Δευτέρα κατά του πολυνομοσχεδίου

Συλλογική, αγωνιστική και ενωτική η αντίδραση των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης.

Την Παρασκευή, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, έχουν κηρυχθεί απεργίες σε διάφορους κλάδους, ενώ μαχητικές κινητοποιήσεις – με πορείες και στάσεις εργασίας – έχουν προγραμματιστεί και για τη Δευτέρα, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η ψηφοφορία για την ψήφισή του.

Τα κυρία ζητήματα για τα οποία έχει σηκωθεί θύελλα αντιδράσεων είναι η ρύθμιση για τις απεργίες, καθώς οι διατάξεις που αφορούν τους πλειστηριασμούς.

Η απεργιακή ατζέντα έχει ως εξής:

Παρασκευή

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 θα πραγματοποιήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία δηλώνει «αλληλέγγυα στο κύτταρο του συνδικαλισμού, που είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία».

Μετακινήσεις

Ακινητοποιημένοι ολόκληρη την ημέρα θα μείνουν οι συρμοί του μετρό και οι συρμοί τραμ. Τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ δεν θα εκτελούνται από τις 12:00 έως τις 15:00. Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία, λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Απεργιακή συγκέντρωση ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων και διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στην Ομόνοια.

Δευτέρα

Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Μετακινήσεις

Δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο λεωφορείων, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ. Αναμένεται να επηρεαστούν πτήσεις από και προς ελληνικά αεροδρόμια, καθώς θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Απεργιακές συγκεντρώσεις

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή στη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει, 12:00 έως λήξη ωραρίου, αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 17:00 στο Σύνταγμα.

* Αποχή δικαστών και εισαγγελέων 

Το δ.σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε την αποχή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων της χώρας (πολιτικών και ποινικών), από τις 09.00 έως τις 11.00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική διαμεσολάβηση.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ