Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΕΥΔΑΠ: Κατακύρωσε επισήμως σε ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ το project της Ψυττάλειας

Την κατακύρωση, και επισήμως, της σύμβασης για το ΚΕΛ Ψυττάλειας στη κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ, που είχε ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος στις αρχές Δεκεμβρίου, αποφάσισε σε συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.

Η διάρκεια της σύμβασης για το ΚΕΛ Ψυττάλειας ανέρχεται σε 60 μήνες (5ετής, κόστος 138,9 εκατ. ευρώ) για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης, με δικαίωμα παράτασης μέχρι 12 μηνών (ποσό 23,44 εκατ. ευρώ).

Επίσης, προβλέπει για 24 μήνες την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς και διάθεσης ξηραμένης ιλύος ως απόβλητο (2,1 εκατ. ευρώ), με δικαίωμα παράτασης μέχρι 48 μήνες (4,19 εκατ. ευρώ).

Επί της ουσίας ολοένα και γίνεται πιο ξεκάθαρος ο ορίζοντας για την υπογραφή της σύμβασης, επιβεβαιώνοντας έτσι και επισήμως όσα έχει αποκαλύψει το insider για το μεγάλο αυτό project. Όπως έχει αναδείξει το insider.gr, οι προσφυγές από τον ανταγωνισμό τελικά αποσύρθηκαν οπότε έμεναν απλά οι επικυρώσεις του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ αλλά και οι εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε αμέσως μετά να υπογραφεί η σύμβαση.

Αναφορικά με το project της Ψυττάλειας, σε πρόσφατη συνάντηση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ο κ. Σαχίνης ανέφερε ότι θα υπογραφεί η σύμβαση τον προσεχή Φεβρουάριο (εάν δεν προκύψει κάποια νέα νομική ενέργεια από τον ανταγωνισμό) ώστε μετά να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο (δεν χρειάζεται να πάει στη Βουλή).

Στόχος είναι όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη, καθώς στα τέλη Μαρτίου εκπνέει η υφιστάμενη σύμβαση (μέσω παράτασης) με τον ανάδοχο που είναι η ίδια η κοινοπραξία που θα αναλάβει την συντήρηση και λειτουργία του ΚΕΛ της Ψυττάλειας για τα επόμενα 5 χρόνια.

Στο διαγωνισμό για την Ψυττάλεια αρχικά συμμετείχαν και οι κοινοπραξίες Intrakat – Suez International – ΤΕΡΝΑ και Μυτιληναίος – Κωνσταντινίδης, οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαγωνιστική διαδικασία, επανήλθαν μέσω των επιτροπών της ΕΥΔΑΠ αλλά τελικά η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ προσέφυγε στο ΣτΕ όπου και δικαιώθηκε. Με αποτέλεσμα να μείνει μόνη της στη διαδικασία καθώς τέθηκε εκτός ο ανταγωνισμός, αν και αρχικά στην ΕΥΔΑΠ ήθελαν να δώσουν το παρών (άνοιγμα προσφορών) όλοι οι συμμετέχοντες ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός.

ΠΗΓΗ: insider.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ