Μεγάλη συμμετοχή στην συνάντηση για τον Πανελλαδικό Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια

0
200

“Για να μπορούν να περνάνε τις επιθέσεις τους, η κυβέρνηση και τα αφεντικά προσπαθούν να κρατάνε τον κάθε εργαζόμενο και τον κάθε κλάδο απομονωμένο και ταυτόχρονα να σπέρνουν την απογοήτευση ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Η εικόνα που βγαίνει από συζητήσεις σαν τη σημερινή είναι η αντίστροφη. Ακούστηκαν εδώ όλες οι μάχες που δίνει η εργατική τάξη σήμερα. Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη χρησιμότητα του Συντονισμού”. 

Αυτό το σχόλιο αγωνιστή από τη δημόσια Υγεία περιγράφει με τον πιο περιεκτικό τρόπο την Πανελλαδική Συνέλευση Εργατικής Αντίστασης που οργάνωσε ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια την Κυριακή 4/12 στην ΕΣΗΕΑ.

Η συνέλευση ξεκίνησε με τη συζήτηση για “τα μέτωπα της σύγκρουσης με τα μνημόνια. Περικοπές – απολύσεις – ιδιωτικοποιήσεις” κι ακολούθησε η συζήτηση σχετικά με την οργάνωση των χώρων δουλειάς και του Συντονισμού. Τρίτη κατά σειρά συζήτηση είχε να κάνει με το ζήτημα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και την οργάνωση της καμπάνιας που θα κορυφωθεί με τη διεθνή κινητοποίηση στις 18 Μάρτη. Στο τέλος ψηφίστηκε το σχέδιο απόφασης κι εκλέχτηκε η νέα συντονιστική επιτροπή.

Τη συνέλευση άνοιξε από τη μεριά του Συντονισμού ο Τάσος Αναστασιάδης που θύμισε τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος στα καράβια, το νερό, τα ΜΜΜ, την Υγεία, τα ΑμεΑ κι επικεντρώθηκε στη σημασία της επερχόμενης πανεργατικής απεργίας στις 8/12 “που μπορεί να γενικεύσει τα ανοιχτά μέτωπα που έχει η κυβέρνηση”.

Ο Μανώλης Μαστοράκης από το ΣΕΚΕΣ – ΕΥΔΑΠ, αναφέρθηκε στις μάχες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού με τελευταίο επεισόδιο την ματαίωση της γενικής συνέλευσης των μετόχων την 1η Δεκέμβρη. “Δίνουμε νέο ραντεβού στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων στις 23/12 στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Όλοι εκεί. Θα νικήσουμε”.

Για τους αγώνες στα ΜΜΕ μίλησε η Ειρήνη Φωτέλλη, εργαζόμενη στην ΕΡΤ και μέλος του Δ.Σ της ΠΣΥΠΕΡΤ. “Την περασμένη χρονιά ο κλάδος πάλεψε ενάντια στη διάλυση των ταμείων μας και ενάντια στις απολύσεις που έφερνε ο νόμος για τις άδειες. Είναι ανοιχτές αυτές οι μάχες. Το ίδιο και στην ΕΡΤ που μετά το μεγάλο αγώνα και το ξανάνοιγμά της, έχουμε μπροστά μας τη σύγκρουση ενάντια στη συρρίκνωση και τη μερική ιδιωτικοποίηση, αλλά και την κόντρα ενάντια στην προβολή των νεοναζί” είπε μεταξύ άλλων.

“Εχουμε αποφασίσει ομόφωνα την παρουσία μας εδώ” τόνισε ο Θοδωρής Στρίγκος από την Αγωνιστική Ενότητα της ΔΕΗ και συνέχισε παραθέτοντας μια σειρά βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση προς την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. “Πρέπει να δοθεί μεγάλη μάχη για την πολιτικοποίηση των διεκδικήσεών μας. Χρειάζεται κίνημα από τα κάτω και η 8/12 είναι ευκαιρία. Ο Συντονισμός πρέπει να αφήσει το στίγμα του” τόνισε.

Για τις μάχες των συνταξιούχων μίλησε ο Γιώργος Μαυρίδης, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, φέρνοντας παραδείγματα από τη δράση στο Σύλλογο Συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας.

Την εικόνα από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ έφερε ο Χρίστος Αργύρης, από το Δ.Σ του νοσοκομείου Γεννηματάς. “Το 40% ψήφισε στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ” τόνισε και συνέχισε αναφερόμενος στους αγώνες που μας έφεραν εδώ και το ρόλο των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό των Νοσοκομείων. “Έχουμε αναγκάσει την ΠΟΕΔΗΝ να προχωράει σε μπαράζ κινητοποιήσεων το λεγόμενο Καραβάνι της Υγείας. Συνεχίζουμε με επιτροπές αγώνα σε κάθε νοσοκομείο ενώνοντας στη δράση όλο τον κόσμο που θέλει να παλέψει, αλλά προβάλλοντας ταυτόχρονα και τη δική μας πολιτική διέξοδο”.

Από το κίνημα των ΑμεΑ, η Ελένη Μπαρμπαλιά, τόνισε ότι τα άτομα με αναπηρία είναι κομμάτι της εργατικής τάξης που χτυπιούνται ιδιαίτερα από τις ελλείψεις και τις περικοπές σε Υγεία και πρόνοια και γι’ αυτό το λόγο “πρέπει τα ζητήματά των ΑμεΑ να γίνουν ζητήματα των εργατικών σωματείων”.

Για την προσπάθεια να ξαναστηθεί σωματείο στην επιχείρηση Mellon και την οργάνωση της απεργίας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες μίλησε η Ευγενία Βρούσσο, φέρνοντας αισιόδοξο μήνυμα από τα αποτελέσματα της θαρρετής κι εξώστρεφης δράσης παρά τις δυσκολίες.

Οι ευκαιρίες μεγαλώνουν

“Η κρίση βαθαίνει και οι ευκαιρίες για το κίνημα μεγαλώνουν. Χρειάζεται να ανοίγουμε τη συζήτηση για την προοπτική. Οι αντικαπιταλιστικές απαντήσεις δίνουν λύσεις και στα πιο επιμέρους ζητήματα. Η κρατικοποίηση κι ο εργατικός έλεγχος των φαρμακοβιομηχανιών για παράδειγμα μπορεί να εξασφαλίσει ότι όλοι θα έχουν πρόσβαση στο φάρμακο” επεσήμανε μεταξύ άλλων η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός στο Γεννηματά.

Εμπειρίες από τον αγώνα των αναπληρωτων εκπαιδευτικών και τις παρακαταθήκες που έχει αφήσει η δράση του Συντονιστικού των Αναπληρωτών, έφερε ο Στέλιος Γιαννούλης, αναπληρωτής δάσκαλος στα Χανιά.

“Μου θυμίζει την προσπάθεια που κάναμε στα 115 σωματεία” είπε ο Χρήστος Τζούρντος, συνταξιούχος και μέλος του ΣΦΕΑ. Κάλεσε δε “να γίνουμε στρατηγοί της γειτονιάς έχοντας πάντα μπροστά το μεταβατικό πρόγραμμα διεκδικήσεων”.

Τη σημασία που έχουν η ύπαρξη απεργιακής επιτροπής και απεργιακού ταμείου τόνισε η Κατερίνα Αβραμίδου από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

“Η κινητοποίηση στην γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ ήταν δείγμα εργατικού ελέγχου” είπε ο Γιώργος Τσάφος, από το ΣΕΚΕΣ. “Την επόμενη φορά πρέπει να γίνει ακόμα καλύτερα σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του χρηματιστήριου και των ΔΕΚΟ”.

Την πλούσια εμπειρία της τελευταίας χρονιάς μετέφερε ο Μιχάλης Βερβέρης από την επιτροπή αγώνα στα Καρφούρ – Μαρινόπουλος της Ν.Ιωνίας. “Σε ένα χώρο που φαινομενικά δεν γίνονταν κινητοποιήσεις όταν ήρθε η ώρα γίνανε επιτροπές αγώνα, συνελεύσεις κι απεργίες. Αυτό δεν το πετύχαμε μόνοι μας. Με ενότητα στη δράση έγιναν όλα αυτά ακόμα και με συναδέλφους που πολιτικά μπορεί να είχαμε διαφωνίες σε μια σειρά ζητήματα”.

Για το ζήτημα των υπεργολαβιών και των επισφαλώς εργαζομένων μίλησε ο Νίκος Σμπαρούνης, εργαζόμενος στο Μετρό και μέλος του ΣΕΛΜΑ. “Πρέπει να τους εντάξουμε στα συνδικάτα. Στο Μετρό κάνουμε αυτή την προσπάθεια” είπε.

Στην τελευταία πολύ μεγάλη διαδήλωση των συνταξιούχων στις αρχές Νοέμβρη και στην οργη που επικρατεί στις τάξεις τους αναφέρθηκε ο Νίκος Γεωργίου ενώ ο Σπύρος Ανδριώτης από το σωματείο των διοικητικών στα ΑΕΙ μίλησε για τη μεγάλη εντατικοποίηση και τις ελλείψεις που επικρατούν στα πανεπιστήμια.

“Είμαστε στην τρίτη μέρα απεργίας και συνεχίζουμε. Έχουμε πρόθεση να πάμε με απεργία μέχρι την πανεργατική και να συνεχίσουμε και μετά” τόνισε ο Αποστόλης Μπανάσιος από την ΠΕΝΕΝ που άνοιξε τη δεύτερη συζήτηση.

Για τους αγώνες των επικουρικών γιατρών και το χτίσιμο των κινητοποιήσεων τους βήμα – βήμα μίλησε ο Γιάννης Κούτρας από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης. “Τρία συμπεράσματα: Πρώτον καμία υποτίμηση στις μάχες επειδή υπάρχουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Τις αναγκάζουμε να τις ανοίξουν, οργανώνουμε την επιτυχία τους και πιέζουμε για κλιμάκωση. Δεύτερον χρειάζεται οργάνωση από τα κάτω και δουλειά άτομο το άτομο και τρίτον συντονισμός. Χωρίς το Συντονιστικό των Νοσοκομείων δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα”.

Στο χτίσιμο του σωματείου των εκτάκτων του ΥΠΠΟ αναφέρθηκε ο Αντώνης Φώσκολος “πατώντας στη μαγιά που διαμορφώθηκε μέσα από τις νικηφόρες μάχες ενάντια στην αξιολόγηση και τις διαθεσιμότητες”. Στη πλούσια δράση της Πρωτοβουλίας Γένοβα Ιντρακόμ αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Παπαδόγιαννης και έφερε την εικόνα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις στην ΙnMaint που κατέληξαν νικηφόρα.

Στην τοποθέτηση του Νίκου Χατζάρα από το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης επισημάνθηκαν οι μάχες στους δήμους, με ιδιαίτερη αναφορά στον αγώνα των πεντάμηνων πέρυσι και περιγράφηκε η δράση του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια στη Θεσσαλονίκη και τις παρεμβάσεις στον ΟΑΣΘ, το λιμάνι, τον Αρβανιτίδη, τα νοσοκομεία κλπ.

“Να έχουμε την εικόνα ότι οι απεργίες έχουν αποτέλεσμα. Η δεύτερη αξιολόγηση είναι στον αέρα γιατί το εργατικό κίνημα δείχνει τα δόντια του. Τίποτα όμως δεν είναι αυτόματο. Οι απεργίες έχουν επιτυχία όταν τις οργανώνεις. Χρειάζεται οργάνωση και πολιτικός εξοπλισμός” είπε ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Αγ.Σάββα.

Εργατικός έλεγχος

Στη μάχη των εργαζομένων στα ΜΜΕ αναφέρθηκε κι ο Χρήστος Κουγιτέας, μελος της ΕΤΙΤΑ. “Βγάλαμε προκήρυξη προτείνοντας την αντικαπιταλιστική λογική της αυτοδιαχείρισης και του εργατικού ελέγχου στις συχνότητες. Εμείς τα δουλεύουμε μπορούμε και να τα ελέγχουμε. Προχωράμε και θα δείτε πολλές εκπλήξεις” είπε.

O Γιάννης Λευκιμιάτης, εργαζόμενος στην ΕΡΤ, συνέχισε: “Στην πρώτη συνέλευση συντονισμού πριν τρία χρόνια ήμουν απολυμένος. Τώρα έχω κερδίσει τη δουλειά μου, δεν κερδίσαμε όμως το μοντέλο για το οποίο παλέψαμε. Την αυτοδιαχείριση. Αυτή τη στιγμή με το αποφασίζομεν και διατάζομεν του διευθύνοντος συμβούλου, υποχρεώνει όλο το προσωπικό να φύγει με άδειες και τα δίνει όλα με εργολαβίες σε ιδιώτες. Η πραγματική ΕΡΤ που ονειρευτήκαμε είναι η ΕΡΤopen και σας καλώ να την ενισχύσετε”.

Στη δολοφονία της εργαζόμενης στα Εβερεστ στάθηκε ο Κώστας Λάππας, μέλος του σωματείου επισιτισμού – τουρισμού και του δικτύου Καμαριέρα. Σχετικά με τις 8/12 και την πανεργατική μετέφερε εικόνες από την οργάνωσή της με εξορμήσεις στο Ντιβάνι Κάραβελ, στο Παρκ, στους εργαζόμενους στις ταβέρνες των Πετραλώνων κλπ.

Για την οργάνωση της πανεργατικής και τις συγκεντρώσεις στους εργαζόμενους της Ιντρακόμ σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη μίλησε ο Βασίλης Συλαϊδής από το Δ.Σ του σωματείου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο δικαστικό πραξικόπημα στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Για τα παιχνίδια των εργοδοτών προκειμένου να παρακάμπτουν τα όσα ορίζουν οι συλλογικές συμβάσεις μίλησε ο Χρήστος Βαρβέρης, εργαζόμενος στη Speedex.

H συζήτηση συνεχίστηκε με το θέμα για το προσφυγικό. Τα βασικά σημεία των εισηγήσεων μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 Η απόφαση της Συνάντησης

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκέμβρη η πανελλαδική συνέλευση του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια. Βρεθήκαμε μαζί, αγωνιστές από κλάδους που βρίσκονται σε γραμμή σύγκρουσης με την  πολιτική των μνημονίων. Από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τα σχολεία και τους δήμους, μέχρι τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου, και από τους εργάτες των λιμανιών, των συγκοινωνιών, του νερού και της ΔΕΗ, μέχρι τους εργαζόμενους των ΜΜΕ.

Όλοι μαζί συζητήσαμε βάλαμε να οργανώσουμε τη δράση μας την επόμενη περίοδο για να μην αφήσουμε να περάσουν οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και συνεχίζουν την καταστροφή εργατικών δικαιωμάτων. Έχουμε να οργανώσουμε την εργατική αντίσταση σε πολλά μέτωπα.

Τα νοσοκομεία, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, ρημάζουν από την έλλειψη προσωπικού. Ο προϋπολογισμός λεηλατεί τους εργαζόμενους και τις κοινωνικές υπηρεσίες στο όνομα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της αποπληρωμής του χρέους. Η σύγκρουση με τις περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες, για μαζικές προσλήψεις σε σχολεία, νοσοκομεία και δήμους βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης ξεκινημένη ήδη από τα καραβάνια Υγείας και τις μάχες στην εκπαίδευση.

Δεμένη με τη μάχη για προσλήψεις είναι η πάλη ενάντια στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η πάλη για αυξήσεις. Παλεύουμε ενάντια στα σχέδια για «υποκατώτατο» μισθό, για μισθολόγια χωρίς επιδόματα, για νέα επίθεση στις συντάξεις. Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και αποκατάσταση μισθών και συντάξεων στα επίπεδα πριν από τα μνημόνια.

Το καλοκαίρι η κυβέρνηση, ξεπούλησε τον ΟΛΠ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, το Ελληνικό. Τώρα προχωράει στην ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ. Είναι μια σύγκρουση που είναι ανοιχτή μπροστά μας, για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση των βασικών κοινωνικών αγαθών. Ακόμη περισσότερο όμως  είναι μάχη η διεκδίκηση να κρατικοποιηθούν ο ΟΑΣΘ και μια σειρά από επιχειρήσεις που βρίσκονται τα χέρια ιδιωτών, χωρίς αποζημίωση για τους μετόχους και με εργατικό έλεγχο.

Η σύγκρουση με την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την προσπάθεια περιορισμού του Συνδικαλισμού και της απεργίας για τους εργαζόμενους. Όλα αυτά είναι επιθέσεις που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά παραγγελία των αφεντικών και των δανειστών.

Στοπ στις απολύσεις

Η μάχη για να σταματήσουμε τα κανόνια και τις απολύσεις στον Ιδιωτικό τομέα. Από τον Μαρινόπουλο μέχρι το Άθενς Λήδρα και το Μέγκα, τα αφεντικά κλείνουν μεγάλες επιχειρήσεις, απολύουν, αφήνουν απλήρωτους για μήνες τους εργάτες για να περισώσουν την κερδοφορία τους. Πρόκειται για ένα μέτωπο που δεν θα σταματήσει, αντίθετα το βάθεμα της κρίσης θα φέρει  ακόμη μεγαλύτερες μάχες και συγκρούσεις.

Χέρι με χέρι με τη σύγκρουση με τα μνημόνια είναι και ο αγώνας ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο. Η μάχη  για ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις και σχολεία για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Για να ανατραπεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που φυλακίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς την στοιχειώδη στήριξη. Για να μην αφήσουμε να ξαναβγούν από τις τρύπες τους οι νεοναζί της Χ. Α. αντίθετα να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.

Οι θυσίες που απαιτεί η κυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ ευνοούν τους καπιταλιστές και δεν θα φέρουν «ανάπτυξη και δίκαιη κατανομή» όπως λέει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να προβάλλουμε τον εργατικό δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε.  Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

Ξεκινάμε από την εκτίμηση ότι μπορούμε να  νικήσουμε, να ανατρέψουμε τα μνημόνια παλιά και νέα. Πηγαίνουμε για την απεργία στις 8 Δεκέμβρη που είναι βήμα κλιμάκωσης. Ήδη μια σειρά από κλάδοι κινούνται πιο μαχητικά. Οι ναυτεργάτες αποφάσισαν 48ωρες απεργίες από την Παρασκευή 2 Δεκέμβριου ενάντια στην αύξηση της φορολόγησης των ναυτικών. Στις 2 Δεκέμβρη οι αναπηρικές οργανώσεις οργάνωσαν πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στο κόψιμο των επιδομάτων. Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς καθημερινά έχουν κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την απαξίωση των συγκοινωνιών. Είναι κρίσιμη μάχη η επιτυχία της απεργίας και η μετατροπή της σε πανεργατικό σταθμό.

Η διάθεση υπάρχει

Η οργή και η διάθεση για αγώνα από τη μεριά των εργαζόμενων υπάρχει. Το έδειξαν οι διαδηλώσεις στη ΔΕΘ όπου χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη τη χώρα πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τα απεργιακά καραβάνια των υγειονομικών σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ, οι κινητοποιήσεις  των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, το έδειξε το συλλαλητήριο των 500 σωματείων για τις Συλλογικές Συμβάσεις και οι χιλιάδες που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα και στα υπόλοιπα σημεία της χώρας, η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24 Νοέμβρη. Πατάμε πάνω σε αυτήν τη δύναμη της τάξης μας για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε.

Στο Συντονισμό, συμμετέχουν σωματεία, επιτροπές βάσης, αγωνιστές συνδικαλιστές από πολλούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Στηριζόμαστε για το άπλωμα των δράσεων μας σε μια σειρά από εργατικά δίκτυα και έντυπα που δραστηριοποιούνται, όπως «το Νυστέρι» στην Υγεία, οι «Financial Crimes» στα ΜΜΕ, «η τάξη μας» στην εκπαίδευση, «η κόκκινη γραμμή» στις συγκοινωνίες, «η σκουπιδιάρα» στους ΟΤΑ, «η καμαριέρα» στον τουρισμό – επισιτισμό.

Βάζουμε σαν ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, στόχο τη στήριξη και την οργάνωση του κινήματος για την ανατροπή των μνημονίων, παλιών και νέων.

Αυτό ξεκινάει με την προσπάθεια να οργανώσουμε από τα κάτω ακόμη καλύτερα όλους τους εργατικούς χώρους.

Με τη προσπάθεια να χτιστούν σωματεία όπου δεν υπάρχουν.

Με τη συγκρότηση επιτροπών βάσης σε κάθε εργατικό χώρου, που θα ενώνουν όλο τον κόσμο του αγώνα.

Ξεδιπλώνουμε την καμπάνια που έχουμε ξεκινήσει ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις του νερού της ΔΕΗ και των κοινωνικών  αγαθών.

Αμέσως μετά τη πανελλαδική μας συνέλευση οργανώνουμε και σε πόλεις έξω από την Αθήνα τη συγκρότηση συντονισμών για να δώσουν στήριξη στα κομμάτια και τους κλάδους που συγκρούονται με τα μνημόνια.

Στην Αθήνα οργανώνουμε σε επίπεδο γειτονιών τοπικά τον Συντονισμό ενάντια στα μνημόνια για να δώσει στήριγμα σε δεκάδες μικρές και μεγάλες μάχες που ανοίγουν.

Συγκροτούμε συντονιστική επιτροπή και γραμματεία του Συντονισμού, για να υλοποιήσει τις αποφάσεις μας και να συντονίσει τη δράση μας την επόμενη περίοδο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • Θοδωρής Στρίγκος, Αγωνιστική Ενότητα ΔΕΗ
  • Νότης Μπένος, μέλος ΕΤΙΤΑ
  • Σπύρος Ανδριώτης, εργαζόμενος ΕΚΠΑ, μέλος ΟΔΙΠΤΕ
  • Κώστας Βοργιάς, Σωματείο Εργαζομένων ΙΝΤΡΑΚΟΜ
  • Κώστας Πολύδωρος, συνδικαλιστής στην Ιδ. Υγεία
  • Κώστας Λύτρας, τραπεζοϋπάλληλος
  • Μαρία Τσώλη, εργαζόμενη ΜΜΕ, Financial Crimes
  • Μαρία Αναγνώστου, ΣΕΚΕΣ – ΕΥΔΑΠ
  • Μανώλης Μαστοράκης, ΣΕΚΕΣ – ΕΥΔΑΠ
  • Αγάπη Δηνέρη, επιτροπή αγώνα Κα­­­­­ρφούρ Μαρινόπουλος Ν.Ιωνίας
  • Αντώνης Φώσκολος, εργαζόμενος ΥΠΠΟ
  • Εύα Ηλιάδη, εργαζόμενη σε ΜΚΟ
  • Ρεοζήλη Σουντουλίδου, μέλος Δ.Σ Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων
  • Χρίστος Αργύρης, μέλος Δ.Σ Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΑ Γεννηματάς
  • Αποστόλης Μπανάσιος, ταμίας ΠΕΝΕΝ
  • Γεωργία Κόφφα, καθηγήτρια, μέλος Γ ΕΛΜΕ
  • Άννα Τσινίκα, εργαζόμενη ΕΡΤ
  • Σπύρος Στάικος, μέλος Δ.Σ Σωματείου Εργαζομένων Αττικό
  • Παναγιώτης Αλεξόπουλος,  εργαζόμενος ΜΕΤΡΟ, μέλος ΣΕΛΜΑ
  • Γιώργος Μαυρίδης, Συνταξιούχος
  • Κική Χατζηγεωργίου, Συνταξιούχος
  • Νίκος Χατζάρας, μέλος Δ.Σ Σωματείου Εργαζομένων
  • Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, Θεσ/νίκη
  • Στέλιος Γιαννούλης, μέλος Συντονιστικού Αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Χανιά
  • Μιχάλης Ψαρρής, Εργαζόμενος στο Νοσοκομείο του Ρίου, Πάτρα
  • Μάκης Γεροντίδης, Εργαζόμενος στην εφορία, Γιαννιτσά
  • Μηλιαζήμ Τζεμαλί, Εκπαιδευτικός, Ξάνθη
  • Αναστασιάδης Τάσος, Συντονιστής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ