Νέα Έκφραση Μηχανικών: “Απροκάλυπτη στοχοποίηση συνδικαλιστή, διότι δεν συνεμορφώθη”

0
531

ΝΕΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 17.01.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απροκάλυπτη στοχοποίηση συνδικαλιστή, διότι δεν συνεμορφώθη

Δεν αποτέλεσε έκπληξη για εμάς η καρατόμηση του Προέδρου των Μηχανικών από τη θέση ΠΣΕΑ στην οποία προέβη το ντουέτο της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ.

Ο Δήμτσας Γιώργος είναι από τους συνδικαλιστές που δεν συμμορφώθηκε ποτέ με υποδείξεις διοικούντων ούτε βέβαια συμμετείχε σε παραταξιακά παζάρια με σκοπό το ξέπλυμα αμαρτιών.

Στάθηκε απέναντι σε όλους, ύψωσε φωνή στο Υπερταμείο με επιχειρήματα ενάντια στην απαξίωση της ΕΥΔΑΠ, στην παραχώρηση των αντικειμένων της σε εργολάβους και στην Σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο που θα αποδειχτεί στο άμεσο μέλλον πόσο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει για τους πολίτες και τους εργαζόμενους. Έμεινε πιστός στην προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Είναι έτοιμος για τη σύγκρουση και για αυτό άλλωστε τον εξέλεξαν οι εργαζόμενοι.

Ωστόσο η διοίκηση που διατυμπανίζει ότι προβαίνει σε αναδιάρθρωση της ΕΥΔΑΠ με αξιοκρατικούς όρους και αντικειμενική αξιολόγηση, οφείλει να απαντήσει :

  • Γιατί αντικατέστησε, εν μέσω μάλιστα μιας κρίσιμης συγκυρίας, έναν έμπειρο άνθρωπο που άσκησε με επιτυχία και βραβεύσεις τα καθήκοντα του από το 2015 έως και σήμερα;
  • Είναι απλή σύμπτωση ότι ο κύριος Δήμτσας έγινε “ακατάλληλος” για τη διοίκηση μόνο μετά την εκλογή του ως Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών τον Ιούλιο του 2021 και τη δυναμική του αντίδραση στους σχεδιασμούς  της διοίκησης του υπερταμείου ;
  • Έγινε η αντικατάσταση του με άτομο που έχει την ίδια ειδική εκπαίδευση και πιστοποίηση από τις κρατικές αρχές όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία;

Σε αναμονή των απαντήσεων της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, εμείς δεσμευόμαστε ότι δεν θα αφήσουμε αναπάντητη καμία πρόκληση.  Δεν υποχωρούμε και δεν πρόκειται να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις τους που θέλουν την εταιρεία μας ευάλωτη σε κάθε είδους απειλή.

Την ίδια στάση που κρατάμε σήμερα έναντι του Γιώργου Δήμτσα, τηρούμε και για κάθε εργαζόμενο που στοχοποιείται  ή παραγκωνίζεται παρά την αξία του, είτε απροκάλυπτα όπως σε αυτήν την περίπτωση, είτε με το προκάλυμμά “διαφανών διαδικασιών” όπως η προκήρυξη των θέσεων ευθύνης όπου και όπως βολεύει τους διοικούντες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΥΔΑΠ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ