Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΑΚΕ: Ανακοίνωση για Περιφερειακά Κέντρα, επιβράβευση εργαζομένων, μέτρα για την πανδημία, ΕΥΣ και τοποθετήσεις

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα, 18.1.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Περιφερειακά Κέντρα 

Με ευθύνη της Διοίκησης και των γνωστών καθυστερήσεων, όσον αφορά στη διανομή των λογαριασμών, έχει δημιουργηθεί σημαντικό πρόβλημα τους τελευταίους μήνες, στα Περιφερειακά Κέντρα, το οποίο καλούνται να λύσουν οι συνάδελφοι που εργάζονται εκεί και πέφτει όλο το βάρος στις πλάτες τους. Οι πολίτες εκφράζουν τα παράπονα τους και μαζί με αυτούς και οι συνάδελφοι που εν μέσω πανδημίας καλούνται να σηκώσουν δυσβάσταχτο βάρος. Επιβάλλεται η Διοίκηση να πάρει άμεσα μέτρα αποσυμφόρησης των Περιφερειακών Γραφείων, με τη βελτίωση των ηλεκτρονικών πληρωμών αλλά και με τον περιορισμό των διακοπών υδροδότησης ειδικά εν μέσω πανδημίας. Ζητάμε να ασχοληθεί εδώ και τώρα με το ζήτημα αυτό και να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές, αλλά και να ενισχύσει την προστασία των εργαζομένων που έρχονται σε συνεχή επαφή με το κοινό.

Επιβράβευση εργαζομένων 

Σύμφωνα με το άρθρο 2 στις Γενικές Ρυθμίσεις της τελευταίας ΣΣΕ που ορίζει ότι «η Εταιρία θα διανείμει στους εργαζόμενους κάθε έτος το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ ως πρόσθετη αμοιβή…» και βάσει αυτού, θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει άμεσα η δίκαιη καταβολή του ενός εκατομμυρίου ευρώ στους συναδέλφους, ιδιαίτερα μέσα στο δυσμενές οικονομικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας. Η Διοίκηση θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να μην υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση.

Μέτρα για την πανδημία

Πέρα από τα γενικά μέτρα και τις παρατάσεις ισχύος για την πανδημία, η Διοίκηση οφείλει έστω και τώρα να καταρτίσει ολοκληρωμένο και σωστά οργανωμένο σχέδιο για την προστασία των εργαζομένων. Οφείλει να καλύψει τα έξοδα για όλα τα απαιτούμενα τεστ ως το καλύτερο δυνατό μέτρο πρόληψης, αλλά και να φροντίσει να επεκταθεί το μέτρο της τηλεργασίας στο προβλεπόμενο ποσοστό για όσο διαρκεί η πανδημία, με στόχο τη λιγότερη δυνατή διασπορά του ιού μέσα στους εργασιακούς χώρους.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Όσον αφορά το ΣΔΙΤ και την εξέλιξη αυτού, μιας και ο εκπρόσωπος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, έβγαλε πάλι ανούσιες κορώνες, να του θυμίσουμε ότι εδώ και δύο χρόνια η ΣΥΜΜΑΧΙΑ και όλοι οι εκπρόσωποι της, εξέφραζαν δημόσια την πλήρη αντίθεση τους προς το ΣΔΙΤ και οποιαδήποτε πράξη θα το «νομιμοποιούσε». Με την χθεσινή ανακοίνωση του όμως νομιμοποιεί πλήρως τη διαδικασία του ΣΔΙΤ που δήθεν κατήγγειλε επί δύο χρόνια, αυτός και η παράταξη του και έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την δικαστική προσφυγή. Μια προσφυγή που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο, αφού τα γραφόμενα τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά αυτής.

Τώρα βέβαια δεν μας εκπλήσσει η γνωστή πρακτική της κωλοτούμπας, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά ότι γνωστό στέλεχος τους, τοποθετήθηκε επικεφαλής στην επιτροπή για τη διεκδίκηση του ΣΔΙΤ, το οποίο πολεμούσαν δήθεν φανατικά μέχρι πριν λίγο καιρό. Τρικυμία εν κρανίω η ΣΥΜΜΑΧΙΑ που συνεχίζει ακάθεκτη να τουφεκίζει στον αέρα με ασυναρτησίες.

Η πάγια θέση της παράταξης μας, όπως έχει εκφραστεί επανειλημμένα και επίσημα και από τον εκπρόσωπο στο Δ.Σ., Μανώλη Αγγελάκη, είναι η κάθετη αντίθεση μας στο ΣΔΙΤ, αλλά και σε οποιαδήποτε πράξη θα θέσει σε κίνδυνο το δημόσιο χαρακτήρα του νερού και τα συμφέροντα των εργαζομένων και των πολιτών. Δεν κάνουμε πίσω και δεν μασάμε τα λόγια μας, ούτε αρκούμαστε σε αερολογίες και ανούσιες τοποθετήσεις. Η ΑΚΕ δεν παζαρεύει το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων! 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΚΕ

ΥΓ1: Αναρωτιόμαστε ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΣΕΚΕΣ γιατί αντιδρούν για τις τοποθετήσεις; Αφού σε όλο το οργανόγραμμα τοποθετούνται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τι ακριβώς τους ενοχλεί; Τώρα θυμήθηκαν το μεγάλο οργανόγραμμα, τώρα θυμήθηκαν και τα κτιριακά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συναδέλφους και για τα οποία ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποιοι ευθύνονται.

ΥΓ2: ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΣΕΚΕΣ δίνουν μεγάλο αγώνα για να στηρίξουν τον σύντροφο – συναγωνιστή Γ. Δήμτσα, που εξέλεξαν Πρόεδρο στο Σύλλογο Μηχανικών, παραβιάζοντας κάθε αρχή αναλογικότητας και αντιπροσωπευτικότητας και αλλοιώνοντας την ψήφο των συναδέλφων μηχανικών. Είναι πραγματικά συγκινητική η στήριξη τους και αξίζει θερμά συγχαρητήρια. Μακάρι να έδειχναν την ίδια ευαισθησία και για πολλούς άλλους συναδέλφους που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, για τους οποίους δεν έχουν πει ούτε λέξη. Η Διοίκηση οφείλει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την στελέχωση των ΠΣΕΑ.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ