Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ απαιτούν την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ

Με απόφαση των συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού, Μηχανικών και Αποχέτευσης οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, σε μια μαζική συγκέντρωση απαίτησαν, την Τετάρτη 9-3-2022, στον Περισσό από Κυβέρνηση και Διοίκηση να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για έξοδο της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ από το υπερταμείο.

Άμεσα να γίνει η μεταφορά των μετοχών από το Υπερταμείο στο Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών), να διοριστεί νέα διοίκηση που να είναι της εμπιστοσύνης του ελληνικού δημοσίου και να προσαρμοστεί η λειτουργία της ΕΥΔΑΠ στο πνεύμα των αποφάσεων του ΣτΕ που απαιτούν να αντιμετωπίζεται το νερό ως ζωτικό ανθρώπινο δικαίωμα που δε μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και για λόγους ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος.

Η κυβέρνηση καθυστερεί απαράδεκτα να υλοποιήσει την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, καθώς φαίνεται να είναι απασχολημένη με την ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ μέσω ΣΔΙΤ και με την αποστολή εμπόλεμου υλικού στην Ουκρανία.

Και η διοίκηση Σαχίνη-Τόσιου, ενάντια στο πνεύμα της απόφασης του ΣτΕ, προχωρούν σε διαδικασίες και αποφάσεις που δεσμεύουν μακροχρόνια την ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτικοοικονομική λογική.

Οι κύριοι Σαχίνης και Τόσιος «απέδρασαν» από τον Περισσό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ. Μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον Περισσό τα προεδρεία των συλλόγων, αφού έκαναν  παρέμβαση στο εν εξελίξει διαδικτυακό ΔΣ, προέβησαν σε κατάληψη της αίθουσας του Διοικητικού Συμβουλίου στη Λαοδικείας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συνεχίζουμε με επόμενους σταθμούς την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού στις 22-03-2022, ημέρα που πρέπει οι μετοχές να βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών και η διοίκηση του Υπερταμείου να είναι παρελθόν για την ΕΥΔΑΠ.

Και απαιτούμε την άμεση διακοπή της διαδικασίας του ΣΔΙΤ για το ΕΥΣ, εναρμονιζόμενοι με το πνεύμα των αποφάσεων του ΣτΕ. 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ