Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μ. Αγγελάκης: “Η παρούσα Διοίκηση μετά την απόφαση του ΣτΕ, δεν έχει νομιμοποίηση για να παίρνει αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της εταιρείας”

Μανώλης Μ. Αγγελάκης
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ

09 Μαρτίου 2022

Δήλωση εκπροσώπου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στο ΔΣ σήμερα η Διοίκηση φέρνει θέματα που δεν έχουν το χαρακτήρα του επείγοντος και δεσμεύουν την εταιρεία για τα επόμενα χρόνια με προϋπολογισμούς μαμούθ, κάτι που σαφώς είναι αντίθετο με την απόφαση του ΣτΕ 190/2022 και την γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών.

Η παρούσα Διοίκηση μετά την ξεκάθαρη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, δεν έχει νομιμοποίηση για να παίρνει αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της εταιρείας. Σύμφωνα και με την γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών, πρέπει να παίρνονται μόνο οι επείγουσες αποφάσεις που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία και συνέχεια της εταιρείας, όμως η Διοίκηση δεν εναρμονίζεται με αυτό το καθεστώς, λειτουργώντας σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα.

Είναι επιβεβλημένο για να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά και υπό καθεστώς νομιμότητας η εταιρεία, να γίνουν άμεσα όλες οι νόμιμες προβλεπόμενες ενέργειες που ορίζει η απόφαση του ΣτΕ, δηλαδή η άμεση επιστροφή των μετοχών στο δημόσιο, η αλλαγή του καταστατικού της εταιρείας και ο ορισμός Διοίκησης από το δημόσιο.

Υπό αυτές τις συνθήκες θα πρέπει η σημερινή Συνεδρίαση να μην πραγματοποιηθεί και να προγραμματιστεί επόμενη, μόνο με τα επείγοντα θέματα, καθώς ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ και το παρόν ΔΣ δεν έχει καμία απολύτως νομιμοποίηση.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ