Πανωλεθρία Κεραμέως στις εκλογές αιρετών

Πάνω από 9 στους 10 εκπαιδευτικούς απείχαν από την εκλογική φάρσα του υπ. Παιδείας

0
140

Στις 15/10 η Ν. Κεραμέως, δήλωσε πως «Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το υπουργείο».

Την Κυριακή 7/11 ο κόσμος της εκπαίδευσης έδωσε ηχηρή απάντηση και ταυτόχρονα ένα γερό ράπισμα στην υπουργό Παιδείας.

Παρά τις αλλεπάλληλες και ακραία αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, το εκλογικό πραξικόπημα στο οποίο προέβη με τη διατήρηση στους εκλογικούς καταλόγους των ψηφοδελτίων που είχαν αποσυρθεί, τα «εντέλλεσθε» της τελευταίας στιγμής προς τις εφορευτικές επιτροπές, τα διαρκή μηνύματα, έως και ελάχιστες ώρες πριν κλείσουν οι ηλεκτρονικές κάλπες, από τα ηλεκτρονικά συστήματα που «υπενθύμιζαν» στους εκπαιδευτικούς την ηλεκτρονική ψηφοφορία, τις υπόγειες πιέσεις προϊσταμένων, διοικητικών μηχανισμών, αλλά και ορισμένων ελάχιστων θλιβερών νεροκουβαλητών της κυβερνητικής πολιτικής που είχαν το θράσος να εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έδωσε ηχηρό μήνυμα!

Περισσότεροι από 9 στους 10 εκπαιδευτικούς αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν την εκλογική παρωδία που έστησε το ΥΠΑΙΘ και η αποχή που καταγράφηκε κυμάνθηκε από 92 – 98% κατά μέσο όρο. Τα ποσοστά δείχνουν την καταβύθιση της εκλογικής φάρσας. Από τους περίπου 180.000 εκπαιδευτικούς ψήφισαν οι 13.168. Η υπουργός Παιδείας έτρεξε μόνη της και βγήκε 2η , εισπράττοντας την απόλυτη περιφρόνηση των εκπαιδευτικών.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΧΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ)ΨΗΦΙΣΑΝ
 

 

179.729

166.561

 

13.168
92,7%

 

7,3%

 

Η ήττα αυτή του υπουργείου Παιδείας αποτελεί ήττα σ’ ένα πολύ κρίσιμο σημείο της γραμμής της για την εκπαίδευση: να διαλύσει τα πρωτοβάθμια σωματεία , με όπλο τον λεγόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και να τα μετατρέψει σε ηλεκτρονικές καρικατούρες χειροκροτητών της κυβερνητικής πολιτικής.

Ωστόσο η εκλογική φαρσοκωμωδία συνεχίστηκε και μετά τα αποτελέσματα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ η οποία ενώ οι υποψηφιότητες αποσύρθηκαν, οι εκλογείς δεν ψήφισαν, έδινε συγχαρητήρια στους υποψήφιους των ψηφοδελτίων που διατήρησε με το στανιό.

Σειρά αντιδημοκρατικών ενεργειών

Είναι ήδη γνωστά, σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ο πρωτοφανής αυταρχισμός, το πλήθος των αντιδημοκρατικών ενεργειών και η πολιτική της πυγμής του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που ακολουθεί το ΥΠΑΙΘ, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιβολή με κάθε τρόπο των εκλογών παρωδία χωρίς ψηφοδέλτια παρατάξεων και υποψηφίους. Είναι γνωστό επίσης, ότι η υπουργός Παιδείας συστηματικά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Επειδή το ΥΠΑΙΘ αλλά και η ίδια η υπουργός Παιδείας έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε να εμπνέει στην εκπαιδευτική κοινότητα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ ενημερώνει ότι άμεσα θα ζητήσει από το ΥΠΑΙΘ, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά του, την συγκεντρωτική ηλεκτρονική κατάσταση ψηφισάντων όλης της χώρας. Αντίστοιχα, οι ΕΛΜΕ θα ζητήσουν τις ηλεκτρονικές καταστάσεις ψηφισάντων για όλα τα ΥΣ από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές.

Με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ καταδικάζει το ΥΠΑΙΘ που, στη διάρκεια της εκλογικής φάρσας, με διαρροές σε διάφορες ιστοσελίδες επιχειρούσε να πείσει – κόντρα στην πραγματικότητα – ότι οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν και ψηφίζουν. Παράλληλα παραδίδει στη χλεύη των εκπαιδευτικών και καταδικάζει ομόφωνα τις κινήσεις υποψηφίων συγκεκριμένων παρατάξεων που ενώ έχουν ήδη δηλώσει την απόσυρση της υποψηφιότητάς τους από τις εκλογές των ΥΣ, έστελναν τις τελευταίες ώρες της εκλογικής παρωδίας μαζικά μηνύματα σε εκπαιδευτικούς για να μπουν στην πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ και να τους ψηφίσουν.

Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Χρήστος Σόφης επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί με τη στάση τους επιβεβαιώνουν ότι δεν ευθυγραμμίζονται ούτε αποδέχονται την κυβερνητική πολιτική. Ο κλάδος σχεδόν καθολικά απέρριψε την πολιτική της κυβέρνησης που,  αντί να λάβει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους, κλείνει τα σχολεία  και στερεί από τα παιδιά το δικαίωμά τους στη μόρφωση, που προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα, που ετοιμάζει τη νέα επίθεση ενάντια στα σωματεία, τις Γενικές Συνελεύσεις, την απεργία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα!

Στο ίδιο κλίμα και το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Γιάννης Σαμοϊλης  σημειώνει ότι  πολιτική της πυγμής, των πραξικοπημάτων και των αυταρχικών μέτρων που επιβάλλει η Κεραμέως και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προσέκρουσαν πάνω στα βράχια του εκπαιδευτικού κινήματος καθώς οι εκπαιδευτικοί με την αποφασιστικότητά τους και την καθολική συσπείρωσή τους στις μαχητικές αποφάσεις του κλάδου και των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ  απέδειξαν πως η κυβερνητική πολιτική δεν είναι αήττητη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ