Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

ΠΑΣΚΕ-ΕΥΔΑΠ: Πρώτη φορά (δύο μνημόνια) Αριστερά!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η «πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση» μετά από «σκληρές διαπραγματεύσεις» τεσσάρων τουλάχιστον μηνών, περίμενε τις άγιες ημέρες της Χριστιανοσύνης για να οδηγήσει τον Ελληνικό λαό στον «Γολγοθά», οριστικοποιώντας το πακέτο των 5,4 δις ευρώ του 3ου μνημονίου, καταθέτοντας στην βουλή το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, με σκοπό την ψήφισή τους μετά το Πάσχα.

Ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που σε πολλά σημεία του κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που στην προσπάθεια να μειωθεί κατά 1,8 δις η συνταξιοδοτική δαπάνη έρχεται να βάλει την οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση με αύξηση των ετών ασφάλισης από 15 σε 20 για την απονομή της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ, νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, νέες μειώσεις των συντάξεων με την αλλαγή των ποσοστών αναπλήρωσης, νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Ταυτόχρονα το φορολογικό νομοσχέδιο έρχεται να εξασφαλίσει 1,8 δις από την άμε ση φορολογία με μείωση του αφορολόγητου εισοδήματος, αύξηση των συντελεστών για εισοδήματα από ενοίκια, μονιμοποίηση και αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και 1,8 δις από την έμμεση φορολογία με αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 23 στο 24%, αύξηση του ΕΦΚ στη βενζίνη το υγραέριο και τα τσιγάρα, επιβολή τέλους στα ξενοδοχεία, την συνδρομητική τηλεόραση, την κινητή τηλεφωνία και το διαδίκτυο.

Και επειδή δεν φτάνουν τα μέτρα αυτά του 3ου μνημονίου η «πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση» έχει συμφωνήσει να υπογράψει και ένα 4ο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ με την υπαγωγή στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24% των λογαριασμών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ), με κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» για τις υφιστάμενες συντάξεις, με μείωση της μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου με κατάργηση των ειδικών μισθολογίων.

Σύνολο δηλαδή 9 δις μέτρα υπερήφανης διαπραγμάτευσης!!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Μπροστά σε αυτό τον Αρμαγεδδώνα των μέτρων που επιζητά το κουαρτέτο των δανει στών και έρχεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, η απάντηση των εργαζομένων και όλου του Ελληνικού λαού πρέπει να είναι μία και ξεκάθαρη:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι – συνταξιούχοι – άνεργοι πρέπει να είμαστε σε κατάσταση συναγερμού για να αποτρέψουμε την θύελλα αυτή. Αρχής γενομένης από την μαζική συμμε τοχή μας στην 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς που θα γιορταστεί την Κυριακή 8 Μαΐου στην πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και την καθολική συμμετοχή μας στην 48ωρη απεργία που θα προκηρύξει η ΓΣΕΕ μόλις εισαχθεί το νομοσχέδιο στην ολομέλεια της βουλής.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Έχουμε αναφέρει ξανά ότι δυστυχώς από αυτήν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν έχει εξαιρεθεί και η εταιρεία μας, η ΕΥΔΑΠ.

Έληξε επιτέλους η διαβούλευση και οι συγκεντρώσεις του προσωπικού. Ελπίζουμε η Διοίκηση να μην υποκύψει σε εκβιασμούς και κομματικές πιέσεις, να μην ακολουθήσει το παράδειγμα της κυβέρνησης τοποθετώντας στις θέσεις ευθύνης «τα δικά της παιδιά», αλλά να προχωρήσει στην δημιουργία ενός οργανογράμματος σύγχρονου και λειτουργικού με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ.

Όπως επίσης θέλουμε να πιστεύουμε ότι η «ανάκτηση» αντικειμένων που τόσο πολύ επαγγέλλεται και προβάλει και το ΣΕΚΕΣ, δεν μπορεί να σημαίνει επιστροφή στο παρελθόν.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει απόφαση του διευθυντή πληροφορικής που επαναφέρει το απαρχαιωμένο ORAMA που χρησιμοποιούσε η ΕΥΔΑΠ το 2000 και θέτει σε «αχρηστία» το ERP SAP μία επένδυση για την οποία η ΕΥΔΑΠ δαπάνησε εκατομμύρια ευρώ με την αιτιολογία ότι το ORAMA μπορεί να το υποστηρίξει μόνη της η πληροφορική; Τι κρύβεται πίσω από την επιστροφή στο παρελθόν; Μήπως ένα νέο μελλοντικό ERP; Τελικά θα προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες και τις δυνατότητες των ανθρώπων ή στην εξέλιξη της τεχνολογίας; Αναμένουμε την αντίδραση της Διοίκησης!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Καλώντας σας για άλλη μια φορά σε ετοιμότητα για να αντιδράσουμε και να αντιμετω πίσουμε τον Αρμαγεδδώνα των μέτρων, θέλουμε να ευχηθούμε σε σας και στα μέλη της οικογένειάς σας καλό Πάσχα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας καθώς πιστεύουμε ότι πραγματικά το αξίζουμε.

Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση

Γραμματεία Π.Α.Σ.Κ.Ε.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ