Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Σ. Φάμελλος: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται

Ο Αν. ΥΠΕΝ διευκρίνισε ότι αυτό που συμβαίνει, είναι η μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο.

Ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, ως καλεσμένος της σημερινής εκπομπής “Αταίριαστοι” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

“Το βασικό θέμα στο νερό είναι να μειώσουμε την κατανάλωση και να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι στους φυσικούς πόρους της χώρας μας”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρόταση της κυβέρνησης στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση είναι ότι το νερό, ως κοινωνικό αγαθό, δεν μπορεί να φύγει από τον δημόσιο έλεγχο, πρόταση με την οποία συμφωνεί και η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ. Συνεπώς, η κυβέρνηση θα θωρακίσει και συνταγματικά τον δημόσιο έλεγχο του νερού.

Ο Αν. ΥΠΕΝ διευκρίνισε ότι αυτό που συμβαίνει, είναι η μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο. “Ο δημόσιος έλεγχος στο νερό θα παραμείνει, αυτό που θα συζητηθεί με τη Διοίκηση είναι για το ποσοστό πέραν του 51%. Επίσης, μας ενδιαφέρει η αναζήτηση εργαλείων εκσυγχρονισμού και βιωσιμότητας των δύο εταιρειών, χωρίς να αυξηθεί το κόστος για τον πολίτη”.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ