Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ: Για τις διακοπές στην υδροδότηση

"Σε μια εβδομάδα, αντικαταστάθηκαν 1200 υδρόμετρα λόγω παγετού, όταν σε κανονικές συνθήκες αντικαθίστανται 600 σε ένα χρόνο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η έλλειψη νερού και οι συνεχείς διακοπές οδηγούν δικαιολογημένα σε αγανάκτηση και αφορισμούς μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εξηγήσουμε κάποια γεγονότα ώστε να γνωρίζουν όλοι τι αντιμετωπίζουμε καθημερινά αυτές τις ημέρες ως εργαζόμενοι σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα, αυτόν της υδροδότησης της πόλης μας.

Από τις πρώτες ημέρες η ΕΥΑΘ αύξησε τόσο την ετοιμότητα επιφυλακής όσο και το προσωπικό των συνεργείων, κόβοντας ρεπό και άδειες συναδέλφων. Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, ανταποκρίθηκαν αδιαμαρτύρητα και βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους αντικαθιστώντας υδρόμετρα και επισκευάζοντας βλάβες.

Ειδικότερα, από την Πέμπτη και μετά, ημέρα που άρχισε να ανεβαίνει η θερμοκρασία, υπάρχουν συνεργεία μας τα οποία είναι στο δρόμο για 72 ώρες συνεχόμενα με ελάχιστη ξεκούραστη.

Δυστυχώς, το πλήθος των σπασμένων υδρομέτρων-απόρροια της πρωτοφανούς διάρκειας χαμηλών θερμοκρασιών- είναι πολύ μεγάλο για να διαχειρισθεί ταυτόχρονα σε όλη την πόλη.

Σε μια εβδομάδα, αντικαταστάθηκαν 1200 υδρόμετρα λόγω παγετού, όταν σε κανονικές συνθήκες αντικαθίστανται 600 σε ένα χρόνο.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των διαρροών αρκεί να αναφέρουμε ότι η παροχή του νερού προς την πόλη, είναι μεγαλύτερη από τις περιόδους καύσωνα. Η συνεχής απώλεια νερού έχει διαταράξει την ισορροπία του υδροδοτικού συστήματος της πόλης, με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μένουν χωρίς νερό με πολύωρες διακοπές προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία αυτή.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, παρά τις αντιξοότητες, χωρίς νερό και οι ίδιοι στις οικίες τους, βρίσκονται επί ποδός, εκτελώντας ακόμη και εργασίες άσχετες με την ειδικότητα τους προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες στην πόλη μας.

Δεν δουλεύουν πλέον στα όρια της ανθρώπινης αντοχής ,σωματικής και ψυχολογικής καταπόνησης, αλλά τα έχουν ξεπεράσει από τις πρώτες μέρες.

Τώρα είναι οι στιγμές για σοβαρότητα και πολλή δουλειά, όχι για γκρίνιες και εύκολες κατηγορίες, μετά την αποκατάσταση των βλαβών, θα επανέλθουμε για απολογισμό.

Σας θυμίζουμε πως εκτός από εργαζόμενοι είμαστε και καταναλωτές και θέλουμε και εμείς την όσο πιο γρήγορη ομαλοποίηση της υδροδότησης της πόλης.


Ο εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί η ανάγκη των διακοπών στην ύδρευση από την πλευρά της ΕΥΑΘ και τι προληπτικά μέτρα υπήρξαν για την αποτροπή τους.

Με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Χρήστος Τόλιας παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές στην ύδρευση σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης εξαιτίας του παγετού τις τελευταίες ημέρες.
Ο εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί η ανάγκη των διακοπών στην ύδρευση από την πλευρά της ΕΥΑΘ, τι προληπτικά μέτρα υπήρξαν για την αποτροπή τους, η ορθότητα του προγραμματισμού και της κατανομής του χρόνου των διακοπών.
Ζητεί, ακόμη, να καταθέσουν ως μάρτυρες ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Θερμοϋδραυλικών, καθώς και κάθε άλλο πρόσωπο που κριθεί αναγκαίο.
Τέλος, ζητεί να προσδιοριστεί ο τρόπος και η ορθότητα και η προηγούμενη λήψη των προληπτικών μέτρων για τις διακοπές ύδρευσης με προσκομιδή των απαιτούμενων εγγράφων από την ΕΥΑΘ ΑΕ, αλλά και, εάν προκύψουν ενδείξεις, να ληφθούν ανώμοτες καταθέσεις υπόπτων.

Πηγή: http://voria.gr/article/prokatarktiki-exetasi-gia-tis-diakopes-idrefsis-tis-evath

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ