Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: “17 Νοέμβρη 1973 – 2021: Πάμε σαν άλλοτε – Κανένα ανελεύθερο και απάνθρωπο καθεστώς δεν αντέχει για πολύ”

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΕΚΕΣ

Ανακοίνωση Νο 24  • Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 

17 Νοέμβρη 1973 – 2021: Πάμε σαν άλλοτε
Κανένα ανελεύθερο και απάνθρωπο καθεστώς δεν αντέχει για πολύ

48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα συνθήματα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και η αντίσταση απέναντι σε κάθε καταπιεστικό και ανελεύθερο καθεστώς ως στάση ζωής, παραμένουν επίκαιρα και αναγκαία.

48 χρόνια μετά,  το διαρκές καθεστώς έκτακτης ανάγκης (μνημόνια αρχικά, πανδημία μετά) προειδοποιεί όσους αντιστέκονται να “κάτσουν φρόνιμα”, πολιτικοί και ιδεολογικοί ταγοί ακόμα και ιδεολογικοί απόγονοι της χούντας, σημερινοί υπουργοί, επαναφέρουν στο προσκήνιο το «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια  – στρατός – αστυνομία – νόμος – τάξη».

Το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο αξιοποιεί την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και με τη βοήθεια των “πετσωμένων” ΜΜΕ, επιδιώκει να υποτάξει τα πάντα στην ιδεολογία της “ανάπτυξης” (τους). Θέλουν να παραδώσουν στην σύγχρονη δικτατορία των αγορών, το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, τα δημόσια αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, συντάξεις, ασφάλιση), να αφαιρέσουν τη δυνατότητα αυτών που ζουν από την εργασία τους να ζουν ανθρώπινα.

Αξιοποιούν τη φτώχεια και τη δυστυχία των «από κάτω» (φτωχοί, πρόσφυγες, μετανάστες), καλλιεργούν τη διχόνοια, ενισχύουν το ρατσισμό, το φασισμό, το μίσος για τον διαφορετικό και τον αδύνατο.

Αξιοποιούν την αποτυχία της κατεστημένης  αριστεράς για να εμπεδώσουν την ιδέα ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση για την κοινωνία, πέρα από την αποδοχή του άγους της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και της λογικής της ζούγκλας (ο ισχυρότερος επιβιώνει).

48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παραμένει αναγκαίο από ποτέ το αίτημα για μια σύγχρονη δημοκρατία των πολιτών με ειρήνη, ισότητα, αδελφοσύνη, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, υγεία για όλους και σεβασμό στο περιβάλλον. Απαιτείται περισσότερο από ποτέ η δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου αντίστασης και ελπίδας, με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Καλούμε  τους εργαζόμενους/ες της ΕΥΔΑΠ να τιμήσουμε τη μέρα αυτή, με τη μαζική συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης και την πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία την Τετάρτη 17 Νοέμβρη.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ


 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ