Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: “17 Νοέμβρη 2022 – “Όσα φαίνονται αδύνατα γίνονται εφικτά, όταν μάχονται μαζί ο ένας πλάι στην άλλη”

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΕΚΕΣ

Ανακοίνωση Νο 24  • Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2021 

17 Νοέμβρη 1973 – 2022

Όσα φαίνονται αδύνατα γίνονται εφικτά, όταν μάχονται μαζί ο ένας πλάι στην άλλο

49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα συνθήματα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και η αντίσταση απέναντι σε κάθε καταπιεστικό και ανελεύθερο καθεστώς ως στάση ζωής, παραμένουν επίκαιρα και αναγκαία.

49 χρόνια μετά,  ζούμε με το φόβο του πολέμου και της κοινωνικής καταστροφής. Οι ιμπεριαλιστικές διαμάχες για το μοίρασμα των αγορών και των εδαφών προκαλούν πολέμους τώρα και στην Ευρώπη, επαναφέρουν συνθήκες ανάλογες με τις παραμονές του 1ου Παγκοσμίου πολέμου, απειλούν τον πλανήτη με πυρηνική καταστροφή.

49 χρόνια μετά,  το διαρκές καθεστώς έκτακτης ανάγκης (μνημόνια αρχικά, πανδημία στη συνέχεια, ενεργειακή κρίση τώρα) αξιοποιείται από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο για να υποτάξει τα πάντα στην ιδεολογία της “ανάπτυξης” (τους). Θέλουν να παραδώσουν στην σύγχρονη δικτατορία των αγορών, το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, τα δημόσια αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, συντάξεις, ασφάλιση), να αφαιρέσουν τη δυνατότητα αυτών που ζουν από την εργασία τους να ζουν ανθρώπινα.

49 χρόνια μετά η ταξική και αυταρχική κυβέρνηση προειδοποιεί όσους αντιστέκονται να “κάτσουν φρόνιμα”, πολιτικοί και ιδεολογικοί ταγοί ακόμα και ιδεολογικοί απόγονοι της χούντας, σημερινοί υπουργοί, επαναφέρουν στο προσκήνιο το «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια  – στρατός – αστυνομία – νόμος – τάξη».

49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παραμένει επίκαιρο και αναγκαίο όσο ποτέ το αίτημα για μια σύγχρονη δημοκρατία των πολιτών με ειρήνη, ισότητα, αδελφοσύνη, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, υγεία για όλους και σεβασμό στο περιβάλλον. Απαιτείται περισσότερο από ποτέ η δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου αντίστασης και ελπίδας, με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Καλούμε  τους εργαζόμενους/ες της ΕΥΔΑΠ να τιμήσουμε τη μέρα αυτή, με τη μαζική συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης και την πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία την Πέμπτη 17 Νοέμβρη.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ