Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: “Συμμετέχουμε στην 3ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 5 Απριλίου 12:00 – 15:00 και στην παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του Περισσού”

Ανακοίνωση Νο 9 • Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Συμμετέχουμε στην 3ωρη Στάση Εργασίας
την Τετάρτη 5 Απριλίου 12:00 – 15:00
και στην παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του Περισσού

Το ΣΕΚΕΣ καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετάσχουμε στην κινητοποίηση που αποφάσισε η Διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Είναι θετικό που η ΟΜΕ υιοθέτησε το διαχρονικό σύνθημά μας «Μόνο Ενωμένοι θα νικήσουμε». Ναι, μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε, αλλά πρέπει τη λέξη «ενωμένοι» να την πιστεύουμε και να κάνουμε ότι είναι εφικτό για να αποκτά το πραγματικό της νόημα, τηΝ πραγματική της δύναμη. Ενωμένοι και αποφασισμένοι σε συγκεκριμένα και από κοινού συμφωνημένα αιτήματα, βάζοντας στην άκρη προσωπικές, κομματικές και παραταξιακές επιδιώξεις.

Στη Στάση Εργασίας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το ΣΕΚΕΣ προσέρχεται όπως και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις με αιτήματα συγκεκριμένα και ώριμα για υλοποίηση, γιατί η γενικότητα στα αιτήματα επιτρέπει στη Διοίκηση του Υπερταμείου στην ΕΥΔΑΠ να υπεκφεύγει:

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:

  • Άμεση κατάργηση του νόμου για την ένταξη της ΕΥΔΑΠ στη Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων.
  • Άμεση επιστροφή των μετοχών από το Υπερταμείο στο Υπ. Οικονομικών.
  • Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για απόδοση της διαχείρισης και λειτουργίας του ΕΥΣ στην ΕΥΔΑΠ.
  • Άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500€ σε κάθε εργαζόμενο.
  • Άμεση εφαρμογή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και απόδοση στους εργαζόμενους του ποσού που προκύπτει από την καθυστέρηση υλοποίησης του συμβατικού όρου από το 2018 έως σήμερα.
  • Άμεσες, μαζικές και στοχευμένες στις πραγματικές ανάγκες της ΕΥΔΑΠ προσλήψεις τακτικού προσωπικού πλήρων δικαιωμάτων.
  • Εφαρμογή εργάσιμης εβδομάδας 30 ωρών.
  • Να μην εφαρμοστεί η ηλεκτρονική κάρτα παρακολούθησης του χρόνου εργασίας. 

Η φιλοκυβερνητική Διοίκηση της ΟΜΕ, μόλις ολοκλήρωσε το πληρωμένο από την εργοδοσία ταξίδι στις Βρυξέλες, θυμήθηκε, αυτό που για μήνες είχε ξεχάσει, δηλαδή την «προκλητική αδιαφορία και αναλγησία του κ. Σαχίνη στα προβλήματα των εργαζομένων.

Δυστυχώς συνεχίζει να ξεχνάει (σκόπιμα;) ότι η Διοίκηση Σαχίνη είναι Διοίκηση του Υπερταμείου και της Κυβέρνησης. Ότι μετά την απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ, που θέτει εκ νέου υπό πλήρη αμφισβήτηση τη νομιμότητα της διοίκησης Σαχίνη, η πλειοψηφία της ΟΜΕ (ΕΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΕΣΚ) θα πρέπει επιτέλους να στρέψει τα βέλη της και προς το Υπερταμείο και την κυβέρνηση, ώστε να οργανώσουμε κινητοποιήσεις ενάντια και σε αυτούς που είναι οι πραγματικοί εμπνευστές και υπεύθυνοι της πολιτικής της λιτότητας για τους εργαζόμενους που είναι η πολιτική της Διοίκησης Σαχίνη.

Όσο και να θέλουν να αποκρύψουν την κοινή ευθύνη Κυβέρνησης – Υπερταμείου – Διοίκησης ΕΥΔΑΠ σε σειρά θεμάτων με πρώτο την ψήφιση του νόμου για τη Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων και τελευταίο χρονικά την εγκατάσταση του συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής και παρακολούθησης του εργάσιμου οχτάωρου δυστυχώς δε μπορεί να κρυφτεί, όσο σκόνη και αν σηκώνουν οι αγωνιστικές… εξάρσεις ελπίζουμε όχι για «τα μάτια του κόσμου»

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ