Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: “Πάμε και όπου βγει…”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 04.03.2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ…

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Αποχέτευση ΕΥΔΑΠ, εκφράζει την θλίψη του για τον χαμό των δεκάδων συνανθρώπων μας στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως είναι να αντιμετωπίζεις την απάθεια της κυβέρνησης και της Διοίκησης οι οποίοι επιλέγουν συνειδήτα να αγνοούν, τα αιτήματα και τις προειδοποιήσεις μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των σιδηροδρομικών. Οι εργαζόμενοι απαιτούν από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία.

Θεωρούμε αυτονόητη την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και απαιτουμε να μην υπάρξει κανενός είδους συγκάλυψη.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος γιατί:

  • Η ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων δεν πρέπει να γίνεται θυσία για τα κέρδη των εταιρειών.
  • Δεν ανεχόμαστε να μας θεωρούν αναλώσιμους
  • Δεν ανεχόμαστε εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων
  • Δεν ανεχόμαστε πλέον να «πάμε και όπου βγει»

Καλούμε την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ να σταθεί αλληλέγγυα προκηρύσσοντας απεργία συμπαράστασης στον αγώνα των συναδέλφων σιδηροδρομικών και να εκδώσει ψήφισμα αλληλεγγύης. Αν και οι λέξεις φαίνονται φτωχές για να περιγράψουν τον ανείπωτο πόνο για τις αδικοχαμένες ζωές και την οργή για την εγκληματική αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και την απάνθρωπη προσήλωση στις νεοφιλελεύθερες απόψεις, το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί!

Για το
Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ 
-Ο-
ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ