Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: ΣΣΕ 2019: αυξήσεις 11,5% – ΣΣΕ 2021: 0%

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

14.03.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όταν τα τρόλ (troll) της δεξιάς βγαίνουν από τις τρύπες τους και αποφασίζουν με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες και επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις να τοποθετηθούν, το αποτέλεσμα είναι αυτό που είδαμε όλοι στην τελευταία ανακοίνωση της ΑΚΕ αποχέτευσης.

Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι πλήττονται από την ακρίβεια σε όλα τα μέτωπα  ήμασταν σε μεγάλη σκέψη αν θα πρέπει να απαντήσουμε στο παραληρηματικό λιβελλογράφημα της ΑΚΕ αποχέτευσης που στην ουσία προσπαθεί όπως πάντα να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους από τα σοβαρά θέματα που τους απασχολούν αφού δεν κάνουν καμία αναφορά στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται πάνω στις πλάτες τους μηδενίζοντας τα πενιχρά εισοδήματα τους.

Καμία αναφορά στην  πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση με επικοινωνιακούς όρους.

Καμία αναφορά στο γεγονός ότι ενώ η ακρίβεια κάλπαζε εδώ και έξι μήνες, η κυβέρνηση σήμερα προσπαθεί να την κρύψει κάτω από το χαλί του πολέμου στην Ουκρανία. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός της ελληνικής οικονομίας, πριν από την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προσέγγισε το 7%, επιβαρύνοντας τους λογαριασμούς ενέργειας στα χαμηλά οικονομικά στρώματα.

Καμία αναφορά στην επιλογή της κυβέρνησης να μη λάβει μέτρα ανακούφισης άμεσα, αφήνοντας το κύμα της ακρίβειας να σαρώνει τους μικρομεσαίους με ανατιμήσεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Καμία αναφορά στην άρνηση του Υπουργείου Οικονομίας και του Υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Καμία αναφορά στην άρνηση της μείωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων.

Αντίθετα, καταγγέλλουν μια συλλογική σύμβαση που έδωσε στους εργαζομένους όπως όλοι γνωρίζουμε, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των μνημονίων αυξήσεις αφού από 1.1.2018 έως 12.5.2021 οι καθαρές αποδοχές του αυξήθηκαν 11.5% (ΕΣΣΕ 2018) σε όλο το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ και κάνουν γαργάρα την επαίσχυντη ΣΣΕ που υπέγραψαν οι διορισμένοι φίλοι τους στην ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ με την οποία από 12.5.2021 έως 1.7.2022 οι καθαρές αποδοχές του αυξήθηκαν 0 % (ΕΣΣΕ 2021) και από 1.7.2022 και μετά θα χορηγηθεί μια μισθολογική προώθηση που για 1485 εργαζομένους θα είναι 15 € – 25 € μεικτά και δώρο στη Διοίκηση 14 εκ. ευρώ από το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Αυτά για την ιστορία και προς αποτύπωση  της πραγματικότητας

Ας  μας απαντήσουν στο ερώτημα: Αφού δηλώνουν ότι η ΣΣΕ του 2018 ήταν μια κακή σύμβαση γιατί δεν τη διόρθωσαν οι αγωνιστές του γλυκού νερού ώστε να μην υπάρχει λόγος δικαστικών προσφυγών αλλα την υιοθέτησαν και την επέκτειναν άλλα 3 χρόνια;

Μεγάλος είναι ο πόνος τους και με τις δικαστικές διεκδικήσεις που ενώ συμφώνησαν να καλέσουμε τα μέλη μας σε δικαστική προσφυγή και μάλιστα σε μια ομάδα για να μην αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος, εκ των υστέρων εμφανίζονται να διαφωνούν. Και ενώ αποπειράθηκαν να μας σύρουν σε μια απόφαση που θα είχε ως αποτέλεσμα να διαθέσουμε ως μποναμά το ταμείο του σωματείου στους νομικούς συμβούλους, εμφανιστήκαν την επόμενη μέρα με δήθεν εναλλακτική την προσφυγή για τις ίδιες υποθέσεις με νομικό σύμβουλο που θα παρείχε «δωρεάν» υπηρεσίες.

Οι θέσεις τους στο Διοικητικό Συμβούλιο όπως και οι ανακοινώσεις τους, κάνουν ακόμη και τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού να φαντάζει ρήτορας μπροστά τους.

Αναλυτικότερα:
α) Στο Διοικητικό Συμβούλιο την 15/9/21 με την παρουσία του Δικηγόρου Δ. Περπατάρη, ο οποίος και έκανε ενδελεχή ανάλυση των δικαστικών διεκδικήσεων της εφαρμογής του  ν. 4024/11 και του Χρονοεπιδόματος, ψήφισαν ΝΑΙ ΟΜΩΦΟΝΑ (χωρίς καμία επιφύλαξη)  για την δικαστική προσφυγή των εργαζομένων.
β) Το αμέσως επόμενο διάστημα διαρρέουν, προσπαθώντας να επηρεάσουν τους εργαζόμενους, ότι η προσφυγή για την επαναφορά των επιδομάτων του ν. 4024/11 είναι «χαμένη» και δεν πρέπει να  προσφύγουν οι εργαζόμενοι.
γ ) Μετά την πάροδο 2 μηνών και συγκεκριμένα στο ΔΣ την 15/11/21 και αφού η διαδικασία συλλογής των απαιτούμενων δικαιολογητικών είχε ολοκληρωθεί, φέρνουν σαν θέμα την οικονομική κάλυψη της «χαμένης» προσφυγής από  το ταμείο του Σωματείου.
δ) Την επόμενη μέρα εμφανίζουν νομικό σύμβουλο «δωρεάν» με αδιευκρίνιστα ποσοστά εργολαβικού   για την ίδια «χαμένη» προσφυγη που στις 15.9.21 ήθελαν να γίνει αλλα μετα είπαν να μη γίνει και τελικά θέλουν να γίνει αλλα να μη γίνει…..!

Εμείς…γιατί…κοιτάξτε…στην αρχή θέλαμε…ούτε και… κοιτάξτε …αυτοί ήθελαν και εμείς είπαμε να γίνει αλλα μετα δε θέλαμε….και είπαμε να μη γίνει … αλλα μετα θέλαμε να γίνει….
Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο!

Τάδε έφη Αντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού

Αν εσείς συνάδελφοι βγάζετε άκρη εμείς αδυνατούμε !!!!!!!!

Αφού διαφωνούν με τις δικαστικές προσφυγές γιατί έβαλαν  νομικό σύμβουλο έστω και δωρεάν;

Κυρίως όμως ας απαντήσουν, γιατί έσκιζαν τα ιμάτια τους να πληρώσει το Σωματείο τις δικαστικές προσφυγές αφού είχαν την εναλλακτική της «δωρεάν» προσφυγής;  Που θέλατε να εμπλέξετε το Διοικητικό Συμβουλιο;

Ο «δωρεάν» νομικός σύμβουλος είναι ο ίδιος που χειρίστηκε την υπόθεση του άλλου συλλόγου που χάθηκε πρωτόδικα;

Σας ρωτήσαμε στο Διοικητικό Συμβουλιο και ποιήσατε την νήσσαν, το άλλο σωματείο που επικαλείστε, θα αποσύρει τη διεκδίκηση χωρίς να φτάσει η υπόθεση στο εφετείο: Και αν όχι και το εφετείο δικαιώσει τον άλλο σύλλογο που το ευχόμαστε, τι θα έχετε να πείτε στους εργαζομένους της Αποχέτευσης αν τους έχετε σύρει σε παραίτηση;
Ο «δωρεάν» νομικός σύμβουλος  θα σταματήσει τη διεκδίκηση;

Συναδέλφισες συνάδελφοι,

Το σωματείο μας αποφάσισε να καλύψει όλα τα έξοδα για την υπεράσπιση των μελών του καθώς και των μελών του διοικητικού συμβουλίου στα οποία έχει κατατεθεί έγκληση για αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις οι οποίες έλαβαν χώρα κατά την  άσκηση των καθηκόντων τους και με μοναδικό  σκοπό την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων του Σωματείου.
Είναι υποχρέωση κάθε διοικητικού Συμβουλίου να παρέχει τη νομική κάλυψη όταν τα μέλη του εγκαλούνται για την άσκηση των καθηκόντων τους και με μοναδικό  σκοπό την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων του Σωματείου.
Επειδή η διαδικασία βρίσκετε σε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες σε νεότερη ανακοίνωση και δια ζώσης στους χώρους δουλειάς.

Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας είναι σταθερά προσανατολισμένη στην προάσπιση των συμφερόντων των μελών του, της ΕΥΔΑΠ και της κοινωνίας γενικότερα. Σε αυτό το πλαίσιο όπως ήδη γνωρίζετε το σωματείο μας πρωτοστατεί στη πρωτοβουλία των τριών συλλογών που έχουμε προσφύγει στο συμβούλιο της επικρατείας κατά της απόφασης της Κυβέρνησης και της ΕΥΔΑΠ για την δημιουργία ΣΔΙΤ στο Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ). Πρωτοστατεί και στη πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό συνομιλώντας με περιβαλλοντικές οργανώσεις, φορείς, κινήματα κλπ. για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και της ΕΥΔΑΠ.
Αφήνουμε πίσω όσους προτάσσουν τα ατομικά, μικροκομματικά και μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα, προβάλουμε το έργο μας και τους αφήνουμε στη μιζέρια τους και στη δική σας κρίση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

– Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ 
-Ο-
ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΥΓ 1.
Ο χαρακτηρισμός κάποιου ως φασίστα, προκύπτει από τη συμπεριφορά και τη στάση του διαχρονικά, τόσο στο παρόν όσο και στο παρελθόν.

Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται…..

ΥΓ 2.
Δεν κατατάσσουμε όλα τα μέλη της ΑΚΕ Αποχέτευσης στον ίδιο παρονομαστή, μόνο όσους έχουν…τη «μύγα»

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ