Σωματείο Εργατοτεχνικού Προσωπικού: “Ενημέρωση για την εξέλιξη των βασικών θεμάτων που απασχολούν το Σωματείο”

Σωματείο Εργατοτεχνικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη των βασικών θεμάτων που απασχολούν το Σωματείο μας.
Πρώτα από όλα, θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τους νέους συναδέλφους μας εργατοτεχνίτες και να τους ευχηθούμε ότι καλύτερο στη νέα τους σταδιοδρομία. Θέλουμε να γνωρίζουν ότι θα είμαστε συνέχεια δίπλα τους σε οποιοδήποτε ζήτημα μας χρειαστούν.
Δυστυχώς, στα τρία Δ.Σ. που έχουν γίνει κατά τους τελευταίους κρίσιμους μήνες, o συνδυασμός της μειοψηφίας δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα, συνεχίζοντας την πρακτική που ακολουθούσε και τα προηγούμενα χρόνια και καταδεικνύοντας, ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το Σωματείο, για τους εργαζομένους και τα προβλήματά τους.
Προφανώς, αυτή η τακτική δεν πτοεί τους υπόλοιπους εκλεγμένους.
Απεναντίας, μας κάνει πιο δυνατούς και πιο υπεύθυνους απέναντί σας να προχωρήσουμε και να λύσουμε όσο πιο γρήγορα και πιο στοχευμένα γίνεται τα προβλήματα που αφορούν το Σωματείο και τους εργατοτεχνίτες.
Υγιεινή: Συνεχίζουμε δυστυχώς μόνοι μας την προσπάθεια προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε τις απαιτούμενες υγειονομικές εξετάσεις που έχουν σταματήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Ασφάλεια Εργαζομένων: Γίνεται έλεγχος και καταγραφή σε κάθε Τομέα και μιλάμε με τους εργαζόμενους έτσι ώστε να μην λείπουν τα απαραίτητα ΜΑΠ. Όπου διαπιστώνεται έλλειψη, προσπαθούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους αρμόδιους φορείς για την προμήθειά τους ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα ασφάλειας κανενός εργαζομένου αλλά κανενός πολίτη. Προς το παρόν το έχουμε καταφέρει σε ένα ικανοποιητικό σημείο.
Εκπαίδευση νεοπροσληφθέντων εργατοτεχνιτών: Το Σωματείο συνομίλησε με τον Γενικό Διευθυντή Ύδρευσης, αναφορικά με την πρωτοβουλία μας να ξεκινήσει εκπαίδευση και ενημέρωση των νέων συναδέλφων για τα υλικά καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εργάζονται για την επισκευή και συντήρηση του δικτύου. Υπήρξε θετική ανταπόκριση από τη Διοίκηση και ευελπιστούμε ότι μόλις θα ελαττωθούν τα μέτρα λόγω κορωνοϊού να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία εκπαίδευσης και ενημέρωσης των νέων εργαζομένων.
Ομοσπονδία: Η παρούσα κατάσταση λόγω και της επικείμενης συλλογικής σύμβασης εργασίας είναι πολύ κρίσιμη.
Πρέπει να ενωθούμε όλοι ώστε να επιτύχουμε την υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης που θα εκφράζει και θα ικανοποιεί το σύνολο των εργαζομένων, βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας μας.
Στο Δ.Σ., αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ότι στηρίζουμε την Διοίκηση που προήλθε μετά την αναδιάρθρωση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας, τη διοίκηση που ενδιαφέρεται και φροντίζει για το σύνολο των εργαζομένων και όχι αυτή που παίζει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων, εξυπηρετώντας συμφέροντα για λίγους, όπως φαίνεται άλλωστε και από τις ανακοινώσεις που έχουν ανεβάσει .
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, θέλουμε να γνωρίζετε ότι, για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα σας όποια ώρα και στιγμή μας χρειαστείτε
Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας
Καμπουράκης Ιωάννης       Ελευθέριος Γαλάνης
ΠΗΓΗ: FACEBOOK

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here