Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ:Να σταματήσουν οι διακοπές υδροδότησης από την ΕΥΑΘ!

Να σταματήσουν οι διακοπές υδροδότησης από την ΕΥΑΘ!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο μας με πικρία ενημερώθηκε για τις νέες διακοπές νερού από την ΕΥΑΘ και το αρμόδιο τμήμα. Για άλλη μια φορά (το είχαμε ανακινήσει το θέμα και τον Ιούλη του 2013), στοχοποιούνται χαμηλά ή μηδενικά εισοδήματα προκειμένου κάποιοι να παρουσιάσουν κέρδη στην ΕΥΑΘ και προσωπικά οφέλη καριέρας για τους ίδιους.

Έχουμε επανειλημμένως ζητήσει από την διοίκηση της ΕΥΑΘ να βρεθεί μια φόρμουλα, ώστε οι πραγματικά αδύναμοι οικονομικά να μην υπόκεινται στην προσβλητική διαδικασία της διακοπής νερού. Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε. Σε μια πόλη που την μαστίζει η ανεργία δεν μπορεί μια δημόσια υπηρεσία – παρά το κοινωνικό τιμολόγιο που παρέχει η ΕΥΑΘ-να στερεί ένα φυσικό αγαθό όπως το νερό απαραίτητο για την υγιεινή μας, για λόγους κέρδους.

Έχουμε τονίσει στην διοίκηση ότι οι συνάδελφοι στις βλάβες, δεν μπορεί να κάνουν χρέη εισπρακτικής εταιρείας και να λειτουργούν εκβιαστικά απέναντι στους συμπολίτες μας, δεν το αντέχουν ψυχολογικά, παρόλα αυτά οι αρμόδιοι τους αγνοούν.

Αντίστοιχα φαινόμενα στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ είχαν σαν αποτέλεσμα την παρέμβαση του ΟΗΕ, θυμίζουμε ότι το νερό κ η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα, δεν μπορούμε σε μια ανεπτυγμένη χώρα να δημιουργούμε συνθήκες τριτοκοσμικές.

Καλούμε την διοίκηση της ΕΥΑΘ να σταματήσει άμεσα τις διακοπές νερού σε όσους πλήττονται οικονομικά.

Ζητούμε συγγνώμη από τους συμπολίτες μας, έχουμε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους τόσα χρόνια στους αγώνες, και δε θα επιτρέψουμε σε μερικούς φιλόδοξους να μας αποξενώσουν.

 

http://seeyath.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ