Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Standing Rock: Τίποτα δεν θα κάμψει τον αγώνα μας για καθαρό νερό

Λίγες μόλις ώρες μετά την υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επιτρέπει να ξεκινήσει και πάλι η κατασκευή του αγωγού πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα και το Standing Rock. Κλιμάκωση του αγώνα προαναγγέλλει η φυλή των ινδιάνων Sioux, που ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά και καλεί «σταθείτε μαζί μας και δεν θα πέσουμε».

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε την Τρίτη, πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επιτρέπει να ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία κατασκευής αγωγού πετρελαίου της εταιρείας Energy Transfer Partners στη Βόρεια Ντακότα. Η κατασκευή του αγωγού είχε σταματήσει τον Δεκέμβριο μετά από κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων στο πλευρό της φυλής Sioux των ινδιάνων που μάχονταν για τη γη τους και το περιβάλλον.

Η απόφαση του Τραμπ να δώσει το πράσινο φως για να συνεχιστεί το έργο που είχε προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, προκάλεσε την αντίδραση της φυλής.

«Δεν είμαστε αντίθετοι στην ενεργειακή ανεξαρτησία» δήλωσε ο ηγέτης της φυλής, David Archambault II σύμφωνα με το The Hill. «Είμαστε αντίθετοι στα απερίσκεπτα και πολιτικά υποκινούμενα αναπτυξιακά έργα, όπως ο αγωγός DAPL, που αγνοούν τα δικαιώματά μας και διακινδυνεύουν το νερό μας. Δημιουργώντας ένα δεύτερο Flint δεν θα γίνει η Αμερική ξανά μεγάλη» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, με κείμενο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της φυλής στο facebook, προειδοποιούν πως δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους για καθαρό νερό, πως θα συνεχίσουν τη μάχη τους δικαστικά, καθώς επίσης καλούν τον αλληλέγγυο κόσμο να διαμαρτυρηθεί στους εκπροσώπους του στο Κογκρέσο.

«Σήμερα, ο Τραμπ ανακοίνωσε μία εκτελεστική διαταγή για τον αγωγό DAPL: Όχι μόνο παραβιάζει τον νόμο, αλλά παραβιάζει και τη συνθήκη δικαιωμάτων των φυλών. Τίποτα δεν θα μας αποτρέψει από τον αγώνα μας για καθαρό νερό. Θα αναλάβουμε νομική δράση και θα δώσουμε αυτή τη μάχη με το κεφάλι ψηλά. Σας καλώ να πολεμήσετε και να σταθείτε ψηλά στο πλευρό μας. Η ετυμηγορία του Συστήματος Υποστήριξης Διοίκησης (EIS) αναμένεται ακόμη, ωστόσο σας καλούμε να υποβάλλεται τα σχόλιά σας στο παρακάτω λινκ. Αυτό θα βοηθήσει τον ισχυρισμό μας ότι ο αγωγός δημιουργεί σοβαρούς περιβαλλοντικούς κινδύνους.

Παρακαλούμε, καλέστε επίσης τους αντιπροσώπους σας στο Κογκρέσο και ενημερώστε τους πως ο κόσμος δεν υποστηρίζει τη σημερινή απόφαση.  

Σταθείτε στο πλάι μας και δεν θα πέσουμε»

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ