Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Σύλλογος Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ: Όλοι στην Απεργία στις 8/12

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τα εργασιακά μας δικαιώματα βρίσκονται για άλλη μια φορά στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των δανειστών. Αυτή τη φορά η απαιτήσεις των δανειστών απειλούν να αλλάξουν το εργασιακό τοπίο σε μια σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα όπου οι εργοδότες θα μπορούν να κάνουν ομαδικές απολύσεις χωρίς τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα, ενώ περιορισμούς επιχειρούν να εφαρμόσουν τόσο στην συνδικαλιστική και συλλογική μας δράση όσο και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Το Σωματείο μας συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στην 24ωρη γενική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών που επικυρώνονται με τις επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας κεκτημένων.

Αντιδρούμε, στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στη διάλυση των συλλογικοτήτων με τον αφοπλισμό των συνδικάτων και την ταυτόχρονη ενίσχυση των εργοδοτών με τις διατάξεις για το «lock-out».

Αντιδρούμε στις αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές που έχουν συμπιέσει τα δικαιώματα μας, έχουν εξανεμίσει τα εισοδήματα, υποβαθμίζοντας τη ποιότητα ζωής μας και θέτουν υπό αμφισβήτηση τις θέσεις εργασίας μας.

Όλοι στην απεργία

  • Απεργούμε και λέμε όχι στις μνημονιακές πολιτικές
  • Διεκδικούμε την προστασία των δικαιωμάτων μας
  • Απαιτούμε πλήρης και σταθερή εργασία για όλους

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ