Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: “1η Μαΐου 2024 – ΟΛΟΙ στην εργατική πρωτομαγιά. Συμμετέχουμε στην απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ-ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ”

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα, 30.04.2024

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η Μαΐου 2024 – ΟΛΟΙ στην εργατική πρωτομαγιά.

Συμμετέχουμε στην απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ-ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ενάμιση αιώνα περίπου μετά τους αγώνες για την καθιέρωση του οχτάωρου, ως ημερήσιο όριο εργασιακού χρόνου η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στην καταστρατήγηση του 8ωρου, και του 5μερου ως ημερήσιου και εβδομαδιαίου ορίου, αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα οι μνημονιακές κυβερνήσεις της προηγούμενης δεκαετίας και η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ επιδείνωσαν όλες τις παραμέτρους του εργάσιμου χρόνου οδηγώντας τους νέους εργαζόμενους στην ανεργία, την υπερεκμετάλευση και την ανασφάλιστη εργασία και τους παλαιότερους στην επιμήκυνση του εργασιακού τους βίου έως και μετά τα 67 χρόνια ζωής.

Ο Ελεύθερος χρόνος βάλλεται από τα οικονομικά συμφέροντα, είτε θυσιάζεται από τους εργαζόμενους στην προσπάθεια αξιοπρεπών αποδοχών. Όμως ο χρόνος δεν εξαγοράζεται. Δε μπορούμε να κάνουμε Συλλογική (ή και ατομική) σύμβαση με το Θεό ή τη φύση να μας δοθεί επιπλέον χρόνος και δη χρόνος υγιούς και αξιοπρεπούς ζωής.

Μπορούμε όμως να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε την άμεση εφαρμογή εργάσιμης εβδομάδας 30 ωρών, χωρίς μείωση αποδοχών και πλήρη αξιοπρεπή σύνταξη για όλους στα 30 χρόνια εργασίας ή 60 χρόνια ζωής.

Η εργατική πρωτομαγιά έθεσε στο επίκεντρο των εργατικών διεκδικήσεων την απελευθέρωση του χρόνου από τα δεσμά του κέρδους.

Σήμερα που οι τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες αλλά και η συσσώρευση πλούτου επιτρέπει περισσότερο από κάθε άλλη εποχή τη δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου η υποταγή στις αγορές και τα οικονομικά συμφέροντα καταδικάζουν τα παιδιά μας στην ανεργία και την υπερεκμετάλλευση την ίδια ώρα που συνταξιούχοι συνεχίζουν να εργάζονται για να συντηρούν τον εαυτό τους ή τα άνεργα ή υποαμειβόμενα παιδιά τους.

ΤΟ ΔΣ του συλλόγου μας σας καλεί όλους σε συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις της πρωτομαγιάς για να διεκδικήσουμε τη δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου σε όλες τους τις παραμέτρους (ημερήσιο, εβδομαδιαίο, ετήσιο και δια βίου).

«Δουλεύουμε για να ζούμε. Δε ζούμε για να δουλεύουμε»

Τετάρτη 1η Μαΐου 2024, στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κορλός Ηλίας                             Λυμπέρης Κων/νος

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ