Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: Τακτική Γενική Συνέλευση 29/9 – Όλοι, την Τετάρτη 21-09-2022, στις 8:00 π.μ., στο ΣτΕ, που θα γίνει η συζήτηση στην Επιτροπή μη Συμμόρφωσης

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα, 19.09.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες-οι,

Πρόσκληση στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΚΑΛΕΙ όλα τα μέλη του Συλλόγου στην ετήσια ΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, η οποία θα πραγματοποιηθεί  δια ζώσης, την Πέμπτη 29-09-2022 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του υπογείου, στο κεντρικό κτίριο στον Περισσό.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

  1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης
  2. Διοικητικός Απολογισμός
  3. Οικονομικός Απολογισμός
  4. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
  5. Προτάσεις – Τοποθετήσεις
  6. Ψηφοφορίες

ΣτΕ
Η κυβέρνηση επιχείρησε με νομοθετική παρέμβαση μέσα στο καλοκαίρι να παρακάμψει την ιστορική και συγκλονιστική απόφαση του ΣτΕ που διατάσσει την έξοδο της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ από το υπερταμείο.

Την Τετάρτη 21-09-2022, συζητείται στην Επιτροπή μη Συμμόρφωσης με τις αποφάσεις του ΣτΕ, η άρνηση της κυβέρνησης να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ. Η κυβέρνηση ακυρώνει το ΣτΕ και  οδηγεί σε θεσμική αντιδημοκρατική εκτροπή. Σε μια εποχή που εργαζόμενοι και νεολαία είναι αντιμέτωποι με τιμολόγια που προκαλούν «εγκεφαλικά» σε όλα τα κοινά αγαθά  (ρεύμα, αέριο, τροφή, κατοικία, κλπ) εκτός από το νερό τα συμφέροντα με την συνηγορία της κυβέρνησης και της διοίκησης επιμένουν στην ιδιωτικοποίηση του νερού με διάφορες μορφές.

Όμως και εμείς (εργαζόμενοι και κοινωνία) θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στον δίκαιο και αναγκαίο αγώνα για την υπεράσπιση του νερού ως δημόσιου αγαθού.  Ώστε να μη γίνει το ΝΕΡΟ σαν το ρεύμα ακριβό.

Όλοι, την Τετάρτη 21-09-2022, στις 08:00 π.μ., στο ΣτΕ, που θα γίνει η συζήτηση στην Επιτροπή μη Συμμόρφωσης.  

Η διοίκηση στήνει «Μεγάλο Αδερφό» και στην ΕΥΔΑΠ.
Με μια απαράδεκτη, και πέρα από κάθε λογική και δημοκρατική ευαισθησία η διοίκηση με απόφαση του ΔΣ στήνει μηχανισμό ελέγχου και διαρκούς παρακολούθησης εκπροσώπων και εργαζομένων, στο όνομα της εμπιστευτικότητας όσων συζητούνται στο ΔΣ της εταιρίας.
Καλούμε τη  Διοίκηση να ανακαλέσει την απόφασή της να εγκαταστήσει τον Μεγάλο Αδερφό των παρακολουθήσεων στην ΕΥΔΑΠ, και να επιδείξει σεβασμό στη διαφάνεια, στη δημοσιότητα, στη δημοκρατία και στην ανάγκη λογοδοσίας της ίδιας για τη διαχείριση του ζωτικού δημόσιου αγαθού του νερού.

   

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορλός Ηλίας

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λυμπέρης Κώστας

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ