Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού: “50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

50 χρόνια μετά ο ηρωικός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου δίνει δύναμη και έμπνευση στους σημερινούς αγώνες του λαού μας, των εργαζομένων και της νεολαίας.

Η αιματηρή καταστολή του Πολυτεχνείου δεν πήγε χαμένη, δεν ήταν ήττα, γιατί ξεφτίλισε στην κυριολεξία τα πολιτικά φτιασιδώματα της δικτατορίας και την έβαλε σε τροχιά αποσταθεροποίησης.

Τα συνθήματα, “Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ” & “Ψωμί-Παιδεία-Ελεύθερία” παραμένουν επίκαιρα στην πάλη μας ενάντια στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, με τη στήριξη των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την ενεργή εμπλοκή της χώρας μας, παραμένουν επίκαιρα στην πάλη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας.

Οι λαοί όλου του κόσμου θρηνούν για τις χιλιάδες νεκρούς άμαχους Παλαιστίνιους, για τα χιλιάδες βρέφη και παιδιά.

Ακυρώνουν, στην πράξη, τις αποφάσεις των κυβερνήσεών τους και αποδείχνουν ότι δεν πέφτουν θύματα της προπαγάνδας που διασπείρουν για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για το δράμα που ζει ο λαός στη Λωρίδα της Γάζας και όχι μόνο εκεί..

Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που στήριξαν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, που όλες μαζί διαχρονικά έχουν ψηφίσει τους νόμους που μειώνουν μισθούς, που αυξάνουν το χρόνο εργασίας, που μας θέλουν στην δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, που θυσιάζουν τα δικαιώματα μας για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Ήρθε η ώρα το σύνθημα που κυριαρχούσε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, “ψωμί, παιδεία, ελευθερία” να ξαναγίνει επίκαιρο στα χείλη μας και να μας καθοδηγεί στην αντεπίθεση μας, ώστε να διεκδικήσουμε πάλι πίσω όσα μας ανήκουν, μισθούς, υγεία, παιδεία, δικαιώματα, αξιοπρεπή ζωή την οποία θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε έναν ειρηνικό κόσμο, ένα κόσμο όπου δε θα δολοφονούνται μικρά παιδιά και βρέφη.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ να συμμετάσχουν μαζικά για να τιμήσουν και φέτος την εξέγερση του Πολυτεχνείου και όλα όσα αυτή σηματοδοτεί.

Να δώσουν δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου και στην πορεία διαμαρτυρίας προς την Αμερικανική Πρεσβεία, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.

Με τη συμμετοχή μας να αποδείξουμε, για άλλη μια χρονιά, ότι οι εξεγερμένοι του Πολυτεχνείου δεν ξεσηκώθηκαν άδικα, οι δολοφονημένοι δεν πέθαναν μάταια.

Να αποδείξουμε ότι συνεχίζουμε να τους θυμόμαστε, να τιμάμε τον ηρωισμό τους, να αγωνιζόμαστε για όσα αγωνίστηκαν, να είμαστε όπως τότε έτσι και σήμερα πρωταγωνιστές και όχι θεατές στα όσα συμβαίνουν στον κόσμο.

Ζήτω το Πολυτεχνείο!

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης ΣάκηςΧαρατσής Μανώλης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ