Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού: “Απόφαση Συμμετοχής στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε. Υ.Δ. Α. Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόφαση Συμμετοχής στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Η 17η Νοέμβρη είναι μέρα μνήμης, τιμής και ανάτασης για τους εργαζόμενους.

Ειδικά φέτος, στους χιλιάδες λόγους που έχουν οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία να τιμήσουν αγωνιστικά την επέτειο του Πολυτεχνείου προστίθενται ακόμα περισσότεροι.

Την ώρα που οι διεκδικήσεις και η επιθετικότητα της Τουρκίας και το “γκριζάρισμα” των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων με τις πλάτες των “συμμάχων” μας ΗΠΑ, και ΕΕ ανοίγουν αντικειμενικά θέμα συνόρων και οδηγούν σε επώδυνους συμβιβασμούς και παραχωρήσεις.

Τη στιγμή που ανεβαίνει η συζήτηση για επ’ αόριστον ανανέωση της Συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, που υποδομές στρατηγικής σημασίας, όπως λιμάνια, ναυπηγεία, αεροδρόμια περνάνε σε μονοπώλια με συμμετοχή αμερικανικών συμφερόντων.

Την ώρα που ανοίγει η συζήτηση για νέες στρατιωτικές βάσεις σε νησιά της χώρας!

Η 17 Νοέμβρη κάθε χρόνο, αλλά ειδικά φέτος, αποτελεί σταθμό του εργατικού – λαϊκού κινήματος. 

  • Γιατί φέτος γίνεται σε μια περίοδο που ο λαός ζει σε έκτακτες συνθήκες, οι οποίες μας βάζουν πρόσθετα καθήκοντα.
  • Γιατί η εξέλιξη της πανδημίας, η οριακή κατάσταση του συστήματος Υγείας δίνει στην πορεία του Πολυτεχνείου το χαρακτήρα του βήματος διεκδίκησης και αγώνα, την κάνει σταθμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος και αφετηρία των επόμενων.
  • Γιατί πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση, που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, όπως το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει.

Είναι εκδήλωση αλληλεγγύης σε όσους δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία στην πρώτη γραμμή, σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού.

Επειδή η αντιλαϊκή και η αντεργατική επίθεση και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί  δεν αναστέλλονται, επομένως και οι αγώνες δεν μπορούν να αναβληθούν.

Επειδή οι αστυνομικές διαταγές παραβιάζουν Δημοκρατικές ελευθερίες και Συνταγματικά δικαιώματα.

Το σωματείο μας στα πλαίσια αυτά πήρε απόφαση συμμετοχής (δια πλειοψηφίας) την 17η Νοέμβρη στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.

Για το Δ.Σ.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης ΔιονύσιοςΧαρατσής Μανώλης

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ