Σύλλογος Προσωπικού: Δελτίο Τύπου για Rapid test, πανδημία, ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε. Υ.Δ. Α. Π.       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 10/1/21

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας στις δύσκολες συνθήκες και μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας που συνεχίζουμε  να βιώνουμε στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού παρακολουθούν στενά και θα παρεμβαίνουν υπέρ της διατήρησης των εργασιακών δικαιωμάτων και την εξασφάλισης της υγείας των εργαζομένων.

Με την έγκαιρη παρέμβαση του σωματείου μας (προχωρήσαμε σε νέα επιστολή στις 18/12/2020 προς την διοίκηση) μετά την έξαρση της πανδημίας, μιλούσαμε για την αναγκαιότητα διεξαγωγής γρήγορων τεστ ανιχνεύσεως στους χώρους της ΕΥΔΑΠ με ευθύνη της διοίκησης. Αυτή την φορά εισακουστήκαμε και οι εργαζόμενοι  έχουν στην διάθεση τους ακόμα ένα όπλο για την πρόληψη και την έγκαιρη προστασία του.

Η διοίκηση ανακοίνωσε την διενέργεια rapid test στους κάτωθι χώρους εργασίας και μάλιστα όπως ζητούσε το σωματείο μας χωρίς εξαιρέσεις που αφορούν την εργασιακή σχέση.

Τεστ μπορούν να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι που θα βρίσκονται στον κάθε χώρο ανεξάρτητα τις σχέσης εργασίας που έχουν με την ΕΥΔΑΠ (π.χ. εργολαβικοί, οδηγοί μισθωμένων κλπ.)

Σε περίπτωση πού κάποιος θα βγει θετικός θα πρέπει να κάνει και το μοριακό τεστ (στο ΙΑΣΩ).

Οι ημερομηνίες και οι χώροι που ξεκινούν τα rapid test είναι οι κάτωθι:

  1. Δευτέρα 11/1 Λαοδικείας
  2. Τρίτη 12/1 Ακροκέραμος – Τεχνικό Πειραιά
  3. Τετάρτη 13/1 Περισσός
  4. Πέμπτη 14/1 κτίριο Αθηνάς

Για άλλη μια φορά  θέλουμε να επισημάνουμε (και με βάση τις δηλώσεις των επιστημόνων ότι πιθανόν να ακολουθήσει και τρίτο κύμα), ότι η Διοίκηση και οι διευθύνσεις θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε τα κρίσιμα τμήματα για τη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ να μπαίνουν σε εναλλασσόμενες βάρδιες, όπως και στην πρώτη περίοδο της πανδημίας, για να αποφύγουμε όπως συνέβη ήδη, οργανωτικές μονάδες να μένουν ξεκρέμαστες και να προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες (ανάκληση υπολοίπου αδειών, ρεπό κλπ), αλλά κυρίως για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ομαλή διάθεση του αγαθού του νερού στους συμπολίτες μας.

Τέλος, καλούμε το ΔΣ της  ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ να συνεδριάσει άμεσα και να πάρει αποφάσεις για το ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων της ΣΣΕ (κατάθεση προτάσεων κλπ) και για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους (νέος εργασιακός και συνδικαλιστικός νόμος, προσλήψεις,περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, εκχώρηση ΕΥΣ και συνέπειές του κλπ). Οι εξελίξεις δεν μπορούν να περιμένουν. 

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι Το ΔΣ του συλλόγου μας και τη νέα χρονιά  δεσμεύεται να είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και της υπεράσπισης της υγείας και των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ευχόμαστε σε εσάς και στις οικογένειές σας υγεία και καλή και αγωνιστική χρονιά. 

Για το Δ.Σ.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης Διονύσιος Χαρατσής Μανώλης

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here