Σύλλογος Προσωπικού: Έκτακτη Γενική Συνέλευση, Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 12:00

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αποφάσεων ΔΣ – Δράσεων & συνάντησης με τη διοίκηση. 

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

 Η κυβέρνηση. μέσω του Υπουργείου υποδομών, προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό, όπου μέσω ΣΔΙΤ προωθείται η παραχώρηση της διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης του ΕΥΣ (Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος) της Αθήνας.

Πρόκειται για επικίνδυνα για το λαό και τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ σχέδια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης και παράδοσης του νερού στους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα είναι οι μοναδικοί ωφελημένοι εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Το Σωματείο μας αντιδρώντας άμεσα συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ (στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Περισσού) ώστε να γίνει μια εποικοδομητική ζωντανή συνεδρίαση (που έγινε παρουσία και εργαζομένων σ’ αυτή) και αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος αποφασίσαμε να αντιδράσουμε απαιτώντας:

“Να σταματήσει κάθε προσπάθεια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης είτε του ΕΥΣ είτε της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, να γίνουν άμεσα προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού και ένταξη όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο τακτικό προσωπικό (σταθερή δουλειά με δικαιώματα)”  και προχωρήσαμε στις παρακάτω ομόφωνες αποφάσεις:

 1. Να καλέσουμε άμεσα τα μέλη μας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 12:00 μμ στον Υπαίθριο χώρο του Αλσύλλιου στον Περισσό (λόγο covid19 )
 2. Τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Πέμπτη στις 11-6 με πανό κατά της Ιδιωτικοποίησης του νερού (Στο συλλαλητήριο μίλησε στους συγκεντρωμένους για τις εξελίξεις στην ΕΥΔΑΠ ο Γ. Γραμματέας του σωματείου μας).
 3. Στήριξη στο κάλεσμα των εργαζομένων και των συνδικάτων της ΛΑΡΚΟ και συμμετοχή στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης με αντίστοιχο πανό.
 4. Να σταλούν επιστολές σε Δήμους που υδρεύονται από τον ΕΥΣ, μαζικούς φορείς (Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες), καλώντας τους να μας στηρίξουν
 5. Συναντήσεις μαζί τους (ήδη έγινε με τον Δήμαρχο Θηβών που δήλωσε την στήριξη του) και περιοδείες (έγινε ήδη από το Προεδρείο στους εργαζόμενους της Υλίκης)
 6. Να τοποθετηθούν Πανό με συνθήματα κατά της Ιδιωτικοποίησης του νερού και του ξεπουλήματος των υποδομών σε μεγάλους χώρους της ΕΥΔΑΠ σε εμφανή σημεία.
 7. Να δοθεί συνέντευξη τύπου όπου θα καλέσουμε όσα μέσα ενημέρωσης ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας κάνοντας γνωστό το έγκλημα που πάει να συντελεστεί και τις συνέπειες που θα έχει για τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους
 8. Να διοργανώσουμε μια συναυλία ενημέρωσης κι αλληλεγγύης κατά της Ιδιωτικοποίησης του νερού.
 9. Να συζητηθεί στην προγραμματισμένη συνάντηση  με την διοίκηση (που ανακοινώθηκε στο ΔΣ) το θέμα της εκχώρησης του ΕΥΣ ,επιπλέον των προγραμματισμένων θεμάτων.
 10. Να υπάρξει κλιμάκωση με κινητοποιήσεις που η μορφή τους θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ.

Υλοποιώντας χωρίς χρονοτριβή τις αποφάσεις του ΔΣ (συμμετοχή στα συλλαλητήρια με πανό, ομιλία σε συγκέντρωση, ραδιοφωνικές συνεντεύξεις , Συναντήσεις του Προεδρείου με φορείς-εργαζόμενους) , συναντηθήκαμε την Παρασκευή και με τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Σαχίνη, στον οποίο το Σωματείο μας, μετέφερε τους προβληματισμούς του καθώς και τις προτάσεις του για σειρά θεμάτων, και οι απαντήσεις που πήραμε από μέρους του σε ορισμένα κομβικά ζητήματα ήταν ανησυχητικές.

 • Για την παραχώρηση του ΕΥΣ μέσω ΣΔΙΤ του δηλώσαμε την κατηγορηματική μας διαφωνία, την ανησυχία μας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τους εργαζόμενους εκεί μα και στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ, καθώς και για τις επιπτώσεις που θα έχει για το λαό  και πως το Σωματείο μας κι εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να εμποδίσουμε αυτή την εξέλιξη. Ο κ. Σαχίνης παίρνοντας το λόγο μας είπε πως : “Ήταν αναπάντεχη εξέλιξη, Δε γνωρίζω τι θα γίνει με τους εργαζόμενους εκεί.”
 • Στην απαίτηση του Σωματείου να δουλέψει επιτέλους η Υγειονομική παρέχοντας την πρωτοβάθμια φροντίδα που υποχρεούται να χορηγεί (αφού οι ασφαλισμένοι σ’ αυτό δεν αντέχουν να πληρώνουν σε ιδιωτικά ιατρεία και να ταλαιπωρούνται) μας απάντησε: “Πως αρκετοί γιατροί δηλώνουν πως είναι ευπαθείς ομάδες και αν επιστρέψουν στη δουλειά τους θα ανοίξει όπως και τα περιφερειακά από 1η Ιουλίου” .
 • Στο ερώτημα πότε θα μας χορηγήσει τα κουπόνια του καλοκαιριού μας δήλωσε πως “Δε πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα” απαιτώντας μάλιστα αν θέλουμε να συζητήσουμε για αυτά να δεχθούμε την πρόταση της διοίκησης για την Αξιολόγηση Δε μπορεί να είναι όλοι άξιοι να δουλεύουν ούτε να είναι όλοι άριστοι.  Αρνηθήκαμε κατηγορηματικά να μπούμε σε τέτοια συζήτηση που κάνει φανερό πιο δρόμο καλείται να ακολουθήσει από τη διοίκηση όποιος συμφωνήσει.
 • Ζητήσαμε να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν άμεσα οι προγραμματισμένες προσλήψεις και πήραμε τη διαβεβαίωση πως οι 300 μόνιμες προσλήψεις είναι έτοιμες (περιμένουν το ΦΕΚ) και ταυτόχρονα είναι στο τελικό στάδιο και οι 220 προσλήψεις ορισμένου χρόνου που θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη Ιουλίου (αν δεν υπάρξει νέος εγκλεισμός λόγο covid 19).
 • Σχετικά με τις κατασκηνώσεις κάναμε πρόταση για τους γονείς που φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους και δε θα κάνουν χρήση της παροχής, να καλύψει η ΕΥΔΑΠ μέρος του ποσού και να δοθεί φέτος στα παιδιά ως εφάπαξ βοήθημα. Μας απάντησε πως θα το εξετάσει “Στα πλαίσια του ιστορικού κόστους  και αν μπορεί θα το δώσει” 
 • Για το ζήτημα που προέκυψε με την παρακράτηση από το εφάπαξ συναδέλφου των μισθών που έπαιρνε χωρίς τις περικοπές του ν. 4024 (δικαστική απόφαση) και την απαίτηση μας να του επιστραφούν και να μην παρακρατηθούν από κανένα άλλο εργαζόμενο μας είπε πως θέλει να το συζητήσουμε σε νέα συνάντηση.
 • Στο θέμα της εργαζόμενης που απολύθηκε μετά την επιστροφή της από άδεια κύησης-λοχείας και παρά τη δέσμευση του, (μετά από παρέμβαση μελών του σωματείου μας) δεν επέστρεψε στη δουλειά της, μας ζήτησε να του δώσουμε χρόνο μέχρι και την Δευτέρα ώστε να λύσει το ζήτημα.
 • Τέλος δεσμεύτηκε, ύστερα από την επιμονή μας από την αρχή της πανδημίας, που απαιτούμε να γίνονται τεστ στους εργαζόμενους, για όποιον εργαζόμενο ασθενήσει και κάνει τέστ ανίχνευσης από κορωνοϊό να μπορεί να αποζημιωθεί. Δεσμεύτηκε να αποζημιώσει η ΕΥΔΑΠ και όσους έχουν κάνει ήδη μέχρι σήμερα.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ 12:00ΜΜ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ. ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!   

ΥΓ. Στις οικογένειες και ιδιαίτερα στους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις Καλή επιτυχία στα παιδιά μας! Μαχητές στις εξετάσεις, μαχητές και στη ζωή, ότι και να γίνει..
Είμαστε δίπλα σας. Γιατί ανεξάρτητα από την πορεία που θα πάρετε, εσείς θα είστε η νέα γενιά εργαζομένων, εσείς είστε το μέλλον.
Είμαστε δίπλα σας γιατί γνωρίζουμε καλά : Ο δρόμος της ζωής για όλους σας, μαθητές και μαθήτριες, είναι μακρύς και δεν καθορίζεται από την επιτυχία ή αποτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Όμως με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τον αγώνα μπορείτε να κάνετε τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή πραγματικότητα.

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης Διονύσιος Χαρατσής Μανώλης

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here