Σύλλογος Προσωπικού: Επιστολή διεκδικήσεων προς την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε. Υ.Δ. Α. Π.
Δελτίο τύπου 
8/7/2020

Συνάδελφοι

ο Σύλλογος μας πέρα από το κρίσιμο ζήτημα της υπεράσπισης του Νερού  όπου και συμμετείχε με μια σειρά δράσεων και θα συνεχίσει να συμμετέχει για όσο χρειαστεί ώστε να διασφαλιστεί η μη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, αλλά και για την εργασιακή ασφάλεια των συναδέλφων μας που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εργασιακή επισφάλεια.

Πέρα όμως από το σοβαρό ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του Νερού, ο Σύλλογος  μας συνεχίζει να “τρέχει” μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τους εργαζόμενους.

  • Τροφεία (Κουπόνια)

Όπως σας είχαμε ενημερώσει για το ζήτημα των κουπονιών στην συνάντηση που είχε το ΔΣ με τον Διευθύνοντα αρνηθήκαμε να μπούμε στο δίλημμα αξιολόγηση ή κουπόνια δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι ο Σύλλογος μας ούτε εκβιάζεται ούτε διαπραγματεύεται πίσω από κλειστές πόρτες.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα η θέση του Συλλόγου είναι ότι τα τροφεία είναι αποτέλεσμα διεκδικήσεων, μιας διεκδίκησης η οποία αποτελεί πλέον κατάκτηση για τους εργαζόμενους και δεν το διαπραγματευόμαστε, καλούμε τη διοίκηση στην άμεση υλοποίηση της παροχής

  • Πρόταση του συλλόγου αναπλήρωσης ποσοστού από την μη συμμετοχή λόγω COVID 19 των δικαιούχων του κατασκηνωτικού προγράμματος 

Ο σύλλογος μας έγκαιρα και κοστολογημένα κατέθεσε πρόταση στην συνάντηση με την διοίκηση για αναπλήρωση ποσοστού του προϋπολογισμού στους δικαιούχους για τις κατασκηνώσεις, προφορικά στην συνάντηση αλλά και με επιστολή του στις 22/6/20 για το συγκεκριμένο ζήτημα. Με αίσθημα ευθύνης περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι αιτήσεις συμμετοχών των συναδέλφων που όπως σωστά είχαμε υπολογίσει θα ήταν μικρότερη του αναμενόμενου. Σήμερα ο σύλλογος μας απέστειλε νέα επιστολή με την οποία ζητάμε το προϋπολογίσιμο ποσό να δοθεί  στους δικαιούχους.

  • Πρόταση του συλλόγου ώστε να ικανοποιηθεί το χρόνιο και δίκαιο αίτημα των καταμετρητών για τα έξοδα κίνησης
  • Πρόταση του Συλλόγου για την άμεση λύση του δίκαιου αιτήματος για την τροποποίηση της αποζημίωσης των εργοθεραπειών με βάση τις τρέχουσες τιμές όπως ήδη και ο ΕΟΠΠΥ το έχει πράξει ήδη απ τον Νοέμβριο

ΥΓ. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την υγειονομική μας υπηρεσία που εν μέσω covid 19 απαιτείτε να παρέχει τις υπηρεσίες της σε εργαζόμενους, συνταξιούχους , και προστατευόμενα μέλη, οι εργαζόμενοι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις και πέντε συνεχόμενους μήνες . Απαιτούμε εδώ και τώρα την οικονομική αποκατάσταση τους.

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης Διονύσιος Χαρατσής Μανώλης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΤΑ: Στα κάγκελα για το σχέδιο εθελουσίας εξόδου – Κινητοποιήσεις από εργαζόμενους

Εθελουσία έξοδος για 2.000 εργαζομένους, αλλαγή στο καθεστώς προσλήψεων και απευθείας αναθέσεις κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας περιλαμβάνει η τροπολογία για τα ΕΛΤΑ. Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση - Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Η Unilever θα δοκιμάσει την 4ήμερη εργασία στη Ν. Ζηλανδία

Και τα 81 μέλη του προσωπικού στα γραφεία της εταιρείας στη Ν. Ζηλανδία θα μπορούν να μετάσχουν σε αυτή τη δοκιμή, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει 12 μήνες. Οι εργαζόμενοι θα αμείβονται για πέντε ημέρες, αλλά θα εργάζονται τέσσερις, ανακοίνωσε η Unilever.  

Ενα λουλούδι στη μνήμη του Αλέξανδρου, ενάντια στην τρομοκρατία

Κάλεσμα σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη 12η επέτειο από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την αστυνομία απευθύνουν περισσότεροι από 600 συμπολίτες μας με ανοιχτό κείμενο υπογραφών.

Χωρίς σχεδιασμό η αντιμετώπιση της πανδημίας στους εργασιακούς χώρους

«Επιτελικό χάος στο υπουργείο Εργασίας» εν μέσω δεύτερου κύματος πανδημίας  καταγγέλουν οι Επιθεωρητές Εργασίας με ανακοίνωση που εξέδωσε η πανελλήνια ομοσπονδία συλλόγων Επιθεωρητών, η ΠΟΣΕΠΕ,  με αφορμή την πρώτη-ύστερα από 17 μήνες-σύσκεψη,  με την γενική γραμματέα του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη η οποία είναι η πολιτική προϊσταμένη  του ΣΕΠΕ μετά την υποβάθμιση του Σώματος από Ειδική Γραμματεία σε Γενική Διεύθυνση.

ΣYMMAXIA: “Οργανόγραμμα σκοπιμοτήτων και κομματικών διευθετήσεων”

Η κομματική όπως διαφαίνεται Διοίκηση επιδιώκοντας να αποσβέσει τα 150 εκ. ευρώ και την εκχώρηση του ΕΥΣ,  που μετά τον 1,5  χρόνο υποχωρητικότητας και  αποτυχημένων διαπραγματεύσεων δεν θα αποφύγει να καταβάλει στο υπουργείο και ετοιμάζεται να τα μετακυλήσει στους εργαζόμενους και τον τελικό καταναλωτή. Με  παρέμβαση του αναπληρωτή  Υπουργού Οικονομικών κ. Θεωδ. Σκυλακάκη προετοιμάζεται νομοθετική παρέμβαση που θα θέτει την ΕΥΔΑΠ σε καθεστώς επιτήρησης  με ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, αναγκαστικές αποχωρήσεις προσωπικού με δυσμενείς όρους (εθελούσια) και απολύσεις κ.α. 

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here