ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Είναι ζήτημα δημοκρατίας! Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά!

08.07.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις “δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις” αντιγράφει τον αντίστοιχο χουντικό νόμο του 1971 και έχει ξεκάθαρο κατασταλτικό χαρακτήρα. Ειδικά σε αυτήν την περίοδο εντείνεται η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων, με μέτρα που μειώνουν μισθούς, επιβάλλουν ακραία ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, δεν προστατεύουν από τις απολύσεις και επιδοτούν την μετάβαση στην ανεργία αντί για τη διατήρηση των θέσεων, των σχέσεων εργασίας και του επιπέδου των μισθών.

Είναι βέβαιο ότι όλα αυτά θα προκαλέσουν κοινωνικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να προλάβει, να αποτρέψει και να καταστείλει.
Με το νομοσχέδιο δημιουργείται ένα ασφυκτικό, περιοριστικό, αποτρεπτικό και κατασταλτικό πλαίσιο για τις διαδηλώσεις-κινητοποιήσεις.

Το νομοσχέδιο στρέφεται κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και θέλει «να βάλει στον γύψο» τις κινητοποιήσεις του εργαζομένων και των άλλων κοινωνικών ομάδων που θα αντιδράσουν το επόμενο διάστημα στην ασκούμενη πολιτική και τις συνέπειές της.

Την κοινωνικοοικονομική ζωή δεν διαταράσσουν η υπεράσπιση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, μέσα και από κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις, καθώς και η διεκδίκηση βελτίωσης των μισθών, των εργασιακών σχέσεων και συνολικά του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Πραγματική απειλή για την κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας αποτελούν η σιγή νεκροταφείου και η εικονική πραγματικότητα που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, ενώ η οικονομία και η αγορά εργασίας βυθίζονται.

Όλοι στη συγκέντρωση ενάντια στο Νομοσχέδιο καταστολής την Πέμπτη 9/7, 7μμ, στη Πλατεία Κλαυθμώνος.

Είναι ζήτημα δημοκρατίας! Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά!

Για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η Συντονιστική Επιτροπή

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here