Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού: “Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν την Τρίτη 12-12-2023 στην 3ωρη στάση εργασίας 12:00 με 15:00 και την παράσταση διαμαρτυρίας στη 13:00 έξω από το κτήριο της διοίκησης στον Περισσό”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11/12/2023

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Ο πρόσφατος νόμος Γεωργιάδη (ν. 5053/2023) αξιοποιείται από την εργοδοσία αφού δεν επαναφέρει πραγματικά τις ωριμάνσεις (χρονοεπιδόματα, τριετίες κλπ) αλλά χρησιμοποιείται από αυτή ως εργαλείο αθέτησης όρων των ΣΣΕ καθώς και περικοπής μισθών.

Η κατά παραγγελία της εργοδοσίας γνωμοδοτήσεις της νομικής υπηρεσίας, οι οποίες μάλιστα ήταν αντιφατικές (αφού φαίνεται πως υπήρχαν σημεία που δεν ικανοποιούσαν τη διοίκηση και ζήτησε επαναδιατύπωση) δίνουν το στίγμα των προθέσεων της.

Είναι φανερό πως δε θέλει να αυξήσει το μισθολογικό κόστος μειώνοντας έτσι την κερδοφορία και κατ’ επέκταση τον παρά που θα βάλουν στην τσέπη (αυτή που πάντα είναι γεμάτη) οι μέτοχοι μέσω μερισμάτων, μα και η ίδια η διοίκηση και περισσότερο ο Δ/νων Σύμβουλος και τα στελέχη της, ως επιβράβευση (μπόνους) επίτευξης των αντεργατικών τους στόχων.

Επιδιώκει να μη δώσει τη μισθολογική προώθηση που προβλέπει η ΣΣΕ του 2007 αθετώντας τον όρο της, μα προχωράει ακόμα περισσότερο επιδιώκοντας να κάνει περικοπές μισθών στους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν μετά το 2012, περικόπτοντας τους τον αναγνωρισμένο χρόνο προϋπηρεσίας, το χρονοεπίδομα και τη συναφή προϋπηρεσία.

Ως εδώ όμως. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές. Δεν πρόκειται να δεχθούν κι άλλα χρόνια χωρίς αυξήσεις και ωριμάνσεις στους μισθούς.

Δεν έχουν το δικαίωμα να μείνουν άπραγοι. Αυτά τα χρήματα είναι τα φροντιστήρια των παιδιών τους, είναι το φαγητό της οικογένειας, η φροντίδα της υγείας τους, το ενοίκιο ή το δάνειο του σπιτιού τους. Δε μπορούν να τα χαρίσουν σ’ αυτούς που μάθανε να αρπάζουν όλο το φαΐ απ’ το τραπέζι και να μην υπολογίζουν τη ζωή μας και τις ανάγκες μας.

Το προεδρείο του σωματείου μας αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το περιεχόμενο των γνωμοδοτήσεων ζήτησε έκτακτο ΔΣ στο Σύλλογο Προσωπικού την περασμένη Παρασκευή 1 Δεκέμβρη όπου και πήραμε ομόφωνη απόφαση για έναρξη κινητοποιήσεων με 3ωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας.

Απόφαση η οποία αναπροσαρμόστηκε με βάση και την απόφαση του συνεδρίου της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ για την Τρίτη 12 Δεκέμβρη.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν την Τρίτη 12-12-2023 στην 3ωρη στάση εργασίας 12:00 με 15:00 και την παράσταση διαμαρτυρίας στη 13:00 έξω από το κτήριο της διοίκησης στον Περισσό που αποφασίστηκε από το συνέδριο της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ.

Δε πρέπει να λείψει κανείς

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης ΣάκηςΧαρατσής Μανώλης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ